GuidePedia

0


Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα - Alexey Arestovich (Σύμβουλος Zelensky): Ο Ουκρανικός στρατός κινδυνεύει να καταρρεύσει σε δύο μήνες

 Ας μιλήσουν τα γεγονότα… οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει στρατηγική αντεπίθεση
Όταν ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα επειδή χάνεται το παιχνίδι… οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Σε αυτό το καταιγισμό αρνητικών νέων για τον Ουκρανικό στρατό έρχονται να προστεθούν 4 νέα δεδομένα
1)Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι δεν πρέπει να συγκρίνεται η βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ υπονοώντας ότι προφανώς έχει προτεραιότητα το Ισραήλ
2)Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ουκρανικός στρατός βλέποντας την συντριβή στο Kursk σχεδιάζει ολική αποχώρηση δηλαδή όπως μπήκαν βιαστικά θα αποχωρήσουν βιαστικά έχοντας χάσει 23.000 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα πρωτοφανές…
Μάλιστα Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη η εντολή δόθηκε για αποχώρηση από το Kursk ενώ σύμβουλος του Zelensky βλέπει ολική κατάρρευση σε 2 μήνες...
Ούτως η άλλως η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο παραμένουν στο Kursk δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες με τους Ουκρανούς.
3)Οι Ουκρανοί εκκενώνουν μαζικά το Kupyansk θεωρούν ότι η ευρύτερη περιοχή θα χαθεί και ετοιμάζονται για μια ακόμη στρατηγική απώλεια.
4)Εν τω μεταξύ στην κατεύθυνση Zaporizhia φαίνεται ότι οι Ρώσοι κάτι ετοιμάζουν θα σπάσουν την Ουκρανική επιμελητεία και μετά θα επιτεθούν στο Orikhiv και σε άλλες κρίσιμες κατευθύνσεις.

CNN: Ο Biden θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στις 18 Οκτωβρίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πιθανότατα θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στις 18 Οκτωβρίου 2024 στο Βερολίνο, τόνισε το CNN, επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους.
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Biden στη Γερμανία στο τέλος της εβδομάδας, ενώ και το Spiegel επιβεβαιώνει την πληροφορία.
Σημειώνεται ότι θα συζητήσουν και για την σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Γερμανός καγκελάριος.
Στις 14 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι ο Biden θα επισκεφθεί τη Γερμανία στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Νωρίτερα, το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δικές του πηγές, έγραψε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό πρόεδρο και τον καγκελάριο στις 18 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μια συνάντηση των ηγετών της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Sabrina Singh (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Λάθος η σύγκριση Ουκρανίας και Ισραήλ – Όχι σύστημα THAAD στην Ουκρανία

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Sabrina Singh προέτρεψε να μην συγκρίνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ με την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Οι δύο συγκρούσεις απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες και προσεγγίσεις και «είναι μήλα με πορτοκάλια εδώ».
«Διαφορετικές δυνατότητες, διαφορετικοί πόλεμοι, διαφορετικές περιοχές και οι δεσμεύσεις επίσης προς το Ισραήλ και την Ουκρανία είναι διαφορετικές», είπε η Sabrina Singh, όταν ρωτήθηκε γιατί τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας THAAD, που αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία, δεν χρησιμοποιούνται για την υπεράσπιση της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν και τις δύο χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένα σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) κατασκευής ΗΠΑ και 100 αμερικανοί στρατιώτες είχαν σταλεί στο Ισραήλ για να αμβλύνουν τις ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με πιθανά αντίποινα του Ιράν και άλλες απειλές για την ασφάλεια.
Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του εβραϊκού κράτους ως απάντηση στη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, του σιιτικού κινήματος Hezbollah με έδρα τον Λίβανο και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). To Ιράν είπε ότι το 90% των πυραύλων έπληξαν τους καθορισμένους στόχους τους.
Το Ισραήλ, με τη σειρά του, είπε ότι το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν.

Zelensky: Δύο μυστικά παραρτήματα στο σχέδιο νίκης - Ούτε εκχώρηση εδαφών ούτε πάγωμα σύρραξης

Το «σχέδιο νίκης» δεν προβλέπει ούτε εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία ούτε «πάγωμα» των στρατιωτικών συγκρούσεων υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά την παρουσίαση του στο ουκρανικό κοινοβούλιο, όπου και κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν ενωμένοι.
Μάλιστα ο Zelensky είπε πως στο σχέδιο υπάρχουν και δύο μυστικά παραρτήματα που δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα οποία μόνο οι ισχυρές χώρες της Δύσης (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία) γνωρίζουν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το σχέδιο του περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία που αφορούν κυρίως τους Συμμάχους της Ουκρανίας, όπως η χωρίς προϋποθέσεις πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η προμήθεια συγκεκριμένων όπλων καθώς και η ανάγκη να αποκτήσει η Ουκρανία μια μη πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα που θα είναι ικανή να καταστρέψει τη ρωσική στρατιωτική ισχύ.
Αν και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχουν δύο μυστικά παραρτήματα τόσο στο αμυντικό μέρος του σχεδίου όσο και στο σημείο που αφορά τη μη πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα της Ουκρανίας.
«Μαζί με τους εταίρους μας, πρέπει να αλλάξουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.
Ανεξάρτητα από το τι θέλει ο Putin.
Πρέπει όλοι να αλλάξουμε τις συνθήκες ώστε η Ρωσία να αναγκαστεί να συμφωνήσει σε ειρήνη» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως το σχέδιο προβλέπει επίσης έναν ακόμα ρόλο για τη Δύση που προβλέπει την υπεράσπιση των φυσικών ορυκτών πόρων της Ουκρανίας από τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς και τις δεσμεύσεις για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου.
«Δεν προβλέπει πάγωμα της σύγκρουσης.
Δεν πρόκειται για ένα εμπόριο για τα εδάφη ή την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Πρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιο» υποστήριξε ο Zelensky κατά την παρουσίαση για πρώτη φορά του σχεδίου του στο ουκρανικό κοινοβούλιο.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Zelensky κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν ενωμένοι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
«Πετύχαμε και πετυχαίνουμε αποτελέσματα στις μάχες χάρη στην ενότητά μας.
Επομένως, σας παρακαλούμε να μην χάσετε την ενότητα» είπε ο Zelensky.

Dmitry Peskov (Ρωσία): Σοβαρευτείτε - Μάταιη η πολιτική που ακολουθεί η Ουκρανία

Σχολιάζοντας το σχέδιο του Zelensky, η Ρωσία κάλεσε το Κίεβο να σοβαρευτεί.
«Εδώ και ορισμένες εβδομάδες, γίνεται πολύ συζήτηση για κάποιου είδους ειρηνευτικό σχέδιο…
Πιθανότατα αυτό είναι το ίδιο σχέδιο των ΗΠΑ που καλούσε να πολεμήσουν τη Ρωσία… μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό και το οποίο ο Zelensky τώρα το έχει καμουφλάρει και το έχει ονομάσει ειρηνευτικό σχέδιο.
Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι είναι ακόμη νωρίς για να σχολιάσει με λεπτομέρεια το σχέδιο του Zelensky.
Σε κάθε περίπτωση ο Peskov κάλεσε το Κίεβο να σοβαρευτεί και να αντιληφθεί τη ματαιότητα των πολιτικών που ακολουθεί.

Washington Post: ΗΠΑ και ΕΕ θεωρούν ανέφικτο το σχέδιο νίκης του Zelensky

Ανέφικτο θεωρούν ΗΠΑ και ΕΕ το «σχέδιο νίκης» του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky όπως μεταδίδει η Washington Post.
Βάσει του δημοσιεύματος, «το σχέδιο νίκης του Zelensky απέχει πολύ από την απόλυτη νίκη, στην οποία πολλοί ήλπιζαν, καθώς ο κυνισμός και η κόπωση κυριαρχούν ανάμεσα στους Συμμάχους της Ουκρανίας».
«Επίσης, υπάρχει διάσπαση όσον αφορά στη συναίνεση ανάμεσα στις δυτικές κυβερνήσεις σχετικά με τα πόσα από αυτά που περιλαμβάνονται στη «λίστα επιθυμιών» του Zelensky μπορούν να ικανοποιηθούν.
Αλλά το Κίεβο ευελπιστεί ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η Δύση θα της δώσει μια ισχυρή ώθηση για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ενώ τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο Zelensky έγινε δεκτός στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ως ήρωας, λίγοι Ρεπουμπλικάνοι ήταν αυτοί που χλεύασαν τη «δεξίωση» για αυτόν διαμαρτυρόμενοι για τα τεράστια ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία, πλέον το 2024 αυτός ο σκεπτικισμός έχει γίνει ο κανόνας.
Τον σκεπτικισμό αυτό εκφράζουν με ιδιαίτερη ένταση τόσο ο Donald Trump όσο και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, J.D. Vance.

Igor Romanenko (Ουκρανός στρατηγός): Η Ουκρανία χάνει το παιχνίδι, πρέπει να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση άμεσα

Ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko, στο Politeka, απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς λόγω της κατάστασης στο μέτωπο.
«Είναι απαραίτητο να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, και έχοντας κατά νου ότι ίσως, στη πρώτη γραμμή, σύντομα δεν θα είναι ορατές άλλες επιλογές πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο Igor Romanenko.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί δεν ήταν ρεαλιστές για τις δυνατότητες της Ουκρανίας και ήλπιζαν πάρα πολύ ότι η Δύση θα παράσχει σημαντική βοήθεια.
«Αυτό δεν συνέβη από την πλευρά της Δύσης, δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας», σημείωσε ο Romanenko.
Πρόσφατα, οι Financial Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο ανέφεραν ότι οι αρχές του Κιέβου διεξάγουν κλειστές διαπραγματεύσεις για την παράδοση μέρους των εδαφών της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Κίεβο άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές εκδοχές τερματισμού της σύγκρουσης στο πλαίσιο της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους και πόρους, συνειδητοποιώντας την αδυναμία να φτάσει στα σύνορα του 1991.
Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου δήλωσε αργότερα ότι οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας για την ουκρανική διευθέτηση, δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά σε αυτό το στάδιο, «λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περιπέτεια στο Kursk», η Ρωσία δεν θα συνομιλήσει με την Ουκρανία.

Anatoly Shariy (Ουκρανός δημοσιογράφος): Ο Ουκρανικός στρατός σύντομα θα υποχωρήσει από το Kursk, δόθηκε εντολή

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Anatoly Shariy ανέφερε ότι οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk ετοιμάζονται να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον Anatoly Shariy, μια τέτοια εντολή προήλθε από τη διοίκηση του ουκρανικού στρατού.
«Οι ουκρανικές μονάδες στην περιοχή του Kursk έλαβαν εντολή να είναι έτοιμες να αποσυρθούν στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Anatoly Shariy.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

 
Top