GuidePedia

0


Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Ουκρανικές δυνάμεις συντρίβονται και υποχωρούν από την ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι σχέδιο επιβίωσης του με προστασία από τις ΗΠΑ

 Συντελείται μια μεγάλης κλίμακας στρατηγική νίκη των Ρωσικών δυνάμεων στο Donbass στο Ανατολικό Μέτωπο, αφού ο Ουκρανικός στρατός στην κυριολεξία έχει καταρρεύσει…
Από το Kupyansk οι Ουκρανοί χάνουν συνεχώς εδάφη στην βόρεια Ουκρανία, βόρεια πλευρά του Luhansk.
H πόλη Chasiv Yar έχει χαθεί.
Η πόλη Toretsk κατέρρευσε, οι Ουκρανοί υποχωρούν ατάκτως.
Όμως η μεγάλη καταστροφή των Ουκρανών συντελείται στο νότιο Donetsk στις κατευθύνσεις, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar που καταλαμβάνει 1.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκεί πραγματικά οι Ρώσοι συντρίβουν τους Ουκρανούς.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Kursk όπου οι Ουκρανοί πήγαν για να αιφνιδιάσουν και τελικώς έχουν υποστεί πανωλεθρία χάνοντας 16.700 στρατιώτες και πάνω από 1.100 τεθωρακισμένα πραγματική καταστροφή.
Ο Zelensky εν τω μεταξύ βρίσκεται στις ΗΠΑ και εκλιπαρεί για νέα βοήθεια…
To σχέδιο νίκης του Zelensky είναι συνέχιση του πολέμου και η Ρωσική πλευρά ξεκαθαρίζει... μόνο με άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας θα ξεκινήσει ο διάλογος.

Ο Zelensky ετοιμάζει σχέδιο νίκης…χωρίς νίκη και χωρίς μέλλον

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Σεπτεμβρίου και επανέλαβε την ανάγκη της Ουκρανίας για έγκαιρη και αδιάλειπτη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ.
Ο Zelensky επισκέφθηκε το εργοστάσιο πυρομαχικών Scranton Army στην Πενσυλβάνια και συζήτησε την ανάγκη για έγκαιρη παράδοση δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία, τη σημασία της έναρξης κοινής αμερικανικής-ουκρανικής παραγωγής όπλων στην Ουκρανία, καθώς και τη δυνατότητα αμερικανικών επενδύσεων στην ουκρανική αμυντική βιομηχανική βάση
Το εργοστάσιο του Scranton αύξησε σημαντικά την παραγωγή του σε βλήματα πυροβολικού 155 mm το 2024 και ο Zelensky σημείωσε ότι το εργοστάσιο απασχολεί 400 άτομα.
(Προφανώς ο Zelensky ενδιαφέρεται σοβαρά για την οικονομική υγεία των αμερικανικών εργοστασίων)
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανικής Περιφέρειας Zaporizhzhia, Ivan Fedorov, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Josh Shapiro και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Zaporizhzhia και της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια, η οποία ζητά την αλληλεπίδραση μεταξύ κρατικών φορέων, επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας, γεωργίας, ψηφιακές τεχνολογίες και άμυνα.

Zelensky: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία είναι πιο κοντά από ότι πιστεύουν κάποιοι

Στην … προφητεία ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία είναι πιο κοντά από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από όσο νομίζουμε.
Είμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου» είπε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC o Zelensky, ο οποίος πάντως συνέχισε να εκπέμπει… αντιφατικά μηνύματα.
Διότι αν και υποστήριξε πως το τέλος του πολέμου είναι κοντά, επανέλαβε την έκκληση του προς τη Δύση για ενίσχυση του ουκρανικού στρατού ενώ παράλληλα σημείωσε πως το σχέδιο «νίκης» που προτίθεται να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden δεν αφορά διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
«Είναι μια γέφυρα σε ένα διπλωματικό μονοπάτι που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.
Το «σχέδιο νίκης» στοχεύει στην ενίσχυση της Ουκρανίας και του ουκρανικού στρατού» υπογράμμισε ο Zelensky.

Yermak (Σύμβουλος Zelensky): Ταχεία ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ προβλέπει το σχέδιο νίκης του Zelensky

Το σχέδιο του Κιέβου για τον τερματισμό της σύγκρουσης, το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σκοπεύει να παρουσιάσει στον Αμερικανό ηγέτη Joe Biden, περιλαμβάνει την ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Andriy Yermak, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Ναι», είπε ο Yermak, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το σχέδιο του Zelensky προβλέπει ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Όπως είπα, μία από τις ισχυρότερες εγγυήσεις στον σύγχρονο κόσμο είναι το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Yermak, αναφέροντας πως μέρος του σχεδίου είναι αφιερωμένο στη μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας, όπως θα ήθελε να τη δει το Κίεβο.
«Μια ισχυρή Αμερική χρειάζεται μια ισχυρή ευρωατλαντική κοινότητα με την Ουκρανία ως κύριο στρατιωτικό μυ.
Η διατλαντική ασφάλεια θα ενισχυθεί εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι διμερείς μακροπρόθεσμες συμφωνίες δεν συγκρίνονται με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» φέρεται να υποστήριξε ο Yermak, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αυτό χωρίζεται σε γενικές γραμμές στο στρατιωτικό και στο διπλωματικό κομμάτι.
Όπως είπε, το στρατιωτικό σκέλος προβλέπει την παροχή πλεονεκτήματος στο Κίεβο στο πεδίο της μάχης μέσω της βοήθειας της Δύσης.
Σε αυτό το σημείο, επισήμανε τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας για την πραγματοποίηση «πραγματικά σκληρών χτυπημάτων», την έγκαιρη παράδοση πακέτων στρατιωτικής βοήθειας, την επένδυση στην ουκρανική στρατιωτική παραγωγή και την εγκατάλειψη των κόκκινων γραμμών.
Στο διπλωματικό κομμάτι, συνέχισε ο Yermak, το λεγόμενο σχέδιο των 10 σημείων Zelensky παραμένει η βάση για το Κίεβο.
Ο Yermak απέρριψε για άλλη μια φορά εναλλακτικά σχέδια.
«Στο μεταξύ, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της Ουκρανίας και τον οικονομικό περιορισμό της Ρωσίας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

American Conservative: Το σχέδιο νίκης του Zelensky δεν έχει δρόμο για τον τερματισμό της σύγκρουσης, καταλήγει σε ήττα

Δεν υπάρχει δρόμος για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο «σχέδιο νίκης» του Zelensky, γράφει η American Conservative.
Και παρόλο που οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, τα μέσα ενημέρωσης περουσίασαν μέρος των προτάσεων.
Φαίνεται ότι δεν υπάρχει δρόμος προς τη νίκη σε αυτό και δεν υπάρχει γενικώς σχέδιο, όλα αυτά οδηγούν στην ήττα", τονίζει το American Conservative
Όπως επεσήμανε το American Conservative, το σχέδιο του Zelensky παρουσιάζει και πάλι μια λίστα απαιτήσεων προς τους συμμάχους του, όπως η προμήθεια όπλων και η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση στο τέλος της σύγκρουσης, αφού η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Charles Brown (Αρχηγός στρατού ΗΠΑ): Μόνο όταν μιλάς με τους Ρώσους κατανοείς τι έχουν στο μυαλό τους

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Charles Brown είπε ότι καταλαβαίνει τι έχει στο μυαλό του ο Ρωσικός στρατός όταν επικοινωνείς με τους Ρώσους.
«Πιστεύω ότι όταν αλληλεπιδράς με συναδέλφους, μαθαίνεις πολλά ακούγοντας.
Κάνω ερωτήσεις, αλλά απορροφώ αυτά που λένε.
Είχα αρκετές επαφές με συναδέλφους που εκπροσωπούν αντίπαλες χώρες.
Μαθαίνω πράγματα με βάση τα θέματα που τους απασχολούν», είπε ο Charles Brown σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Ανέφερε το παράδειγμα των επαφών με τον ρωσικό στρατό στη Συρία πριν από αρκετά χρόνια, είπε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μέσω ανοιχτών διαύλων.
«Δεν μιλούσα εγώ, ήταν ένας συνταγματάρχης.
Αλλά μπορούσα να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους με βάση τις ερωτήσεις που έκαναν.
Αν έκαναν την ίδια ερώτηση για αρκετές ημέρες στη σειρά, αυτό ήταν ένας δείκτης» τόνισε ο Charles Brown.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Ουκρανικές δυνάμεις συντρίβονται και υποχωρούν από την ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Παρά τις διάφορες δηλώσεις από τη Δύση για διατήρηση της πρώτης γραμμής στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και δεν μπορούν να αντισταθούν στην ταχεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, τόνισε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Οι Ουκρανοί απλά τρέχουν, δεν δείχνουν καν μεγάλη αντίσταση σε πολλούς τομείς, ενώ οι Ρώσοι προχωρούν με αυτοπεποίθηση και με αυτόν τον ρυθμό μπορούν να φτάσουν στον Δνείπερο.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι ουκρανικές δυνάμεις βιώνουν μεγάλη κρίση σε πολλούς βασικούς στρατιωτικούς τομείς.
«Η Ουκρανία δεν έχει πλέον ανθρώπους που μπορούν να αντικαταστήσουν τους νεκρούς, δεν διαθέτει συστήματα αεράμυνας και πολυάριθμο εξοπλισμό για να συγκεντρώσει μια δύναμη μάχης που θα μπορούσε να προκαλέσει τη Ρωσία». κατέληξε ο Larry Johnson.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι σχέδιο επιβίωσης του με προστασία από τις ΗΠΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky αναμένει ότι το «ειρηνευτικό του σχέδιο» για την Ουκρανία θα τον βοηθήσει να κερδίσει την προστασία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
Κατά τον Αλέξανδρο Μερκούρη, μια τέτοια υποστήριξη θα επιτρέψει στον Zelensky να εγκαταλείψει με ασφάλεια τη χώρα σε περίπτωση ολικής ήττας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Αυτό το σχέδιο νίκης είναι στην πραγματικότητα το σχέδιο επιβίωσης του Zelensky
Οι Ρώσοι συνεχίζουν να έρχονται, και νομίζω ότι το καταλαβαίνει αυτό, αλλά εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει την πολιτική του επιρροή στην Ουκρανία.
Ο Zelensky αναμένει ότι η Δύση θα εξακολουθεί να τον αντιλαμβάνεται ως σύμμαχο αν φτάσει στο τελευταίο στάδιο, όταν ο ρωσικός στρατός πρακτικά εισβάλει στο Κίεβο.
Τότε θα έχει μια οδό διαφυγής», πρότεινε ο αναλυτής .
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας για τα κύρια σημεία είναι έτοιμο κατά 90%.
Πρόσθεσε ότι το σχέδιο περιέχει ένα λεπτομερές σύνολο βημάτων, καθένα από τα οποία είναι εξαιρετικά εφικτό και όλα θα πλησιάσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.
Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε, το σχέδιο περιλαμβάνει χτυπήματα σε ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα.
Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, σημείωσε ότι το σχέδιο εξαρτάται άμεσα από το αν θα επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιεί ξένα όπλα για επιθέσεις.
Ο ίδιος χαρακτήρισε εικασίες διάφορες υποθέσεις σχετικά με το περιεχόμενο του έργου.

Alexander Tolmachev (Κρατική Δούμα): Η Ουκρανία να καταθέσει τα όπλα και να αλλάξει πρόεδρο… έτσι θα έρθει η ειρήνη όλα τα άλλα είναι εμπύρετη φαντασία

Για να τερματιστεί η σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να καταθέσει τα όπλα και να εκλέξει μια νόμιμη κυβέρνηση, ανέφερε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Alexander Tolmachev.
Οι διαπραγματεύσεις με τον Ουκρανό ηγέτη Zelensky, του οποίου οι εξουσίες έληξαν τον Μάιο 2024, είναι δυνατές μόνο «σε εμπύρετη φαντασία».
Οι διαπραγματεύσεις με ένα άτομο που ηγείται μιας τρομοκρατικής δομής που επιτίθεται σε ειρηνικές πόλεις είναι δυνατές μόνο σε καθεστώς εμπύρετης φαντασίας και ανθρώπων που έχουν σοβαρά ψυχικά προβλήματα.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι εξουσίες του Zelensky έληξαν τον Μάιο.
Σήμερα η υπογραφή του δεν έχει καμία ισχύ και τα σχέδια είναι απλώς χυδαία».
Την ίδια στιγμή, το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Zelensky δεν έχει κανένα νόημα για τη Ρωσία, πρόσθεσε ο βουλευτής.
Οι προηγούμενοι γύροι διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσαν την αναποτελεσματικότητά του, επειδή η Ουκρανία δεν σκόπευε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της
Εάν θέλουν πραγματικά να έρθει η ειρήνη, ας καταθέσουν τα όπλα - μόνο τέτοιες διαπραγματεύσεις έχουν πραγματικά νόημα.
Και ακόμη και τότε, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια νόμιμη κυβέρνηση στην Ουκρανία, εκλεγμένη από τον λαό, και όχι αυτοδιορισμένη ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος ή παιχνιδιών με νομοθετικές πράξεις», κατέληξε ο πολιτικός.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δημοσίευση σχολίου

 
Top