GuidePedia

0


Κατά τους Ουκρανούς και τον αρχηγό της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov… η Ρωσία αντέχει να μάχεται έως το 2026 με βάση τους στρατιώτες και τα πολεμοφόδια που διαθέτει

 Θα εστιάσουμε σε δύο υπαρκτά θέματα, στο Ουκρανικό.
1)Στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής της Ουκρανίας στο Kursk, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι ανέκτησαν το 30% των εδαφών που κατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ουκρανικός στρατός σε διάστημα 40 ημερών στο Kursk έχει χάσει 13.700 στρατιώτες και σχεδόν 1.000 τεθωρακισμένα κάθε είδους, πραγματική καταστροφή και

2)Στο γεγονός ότι στην ζώνη πολέμου Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar γράφεται ο μοιραίος επίλογος της Ουκρανίας… οι Ρώσοι θα καταλάβουν μια έκταση 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων την πιο σημαντική στην νοτιοδυτική περιοχή του Donetsk, πρόκειται για μια βαριά ήττα της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ κατά τους Ουκρανούς και τον αρχηγό της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov… η Ρωσία αντέχει να μάχεται έως το 2026 με βάση τους στρατιώτες και τα πολεμοφόδια που διαθέτει…
Στον αντίποδα οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ουκρανία θα καταρρεύσει σε 3 μήνες…
Γερμανός στρατηγός θεωρεί ότι η κλιμάκωση του ΝΑΤΟ είναι τρέλα και ο Zelensky αναγνωρίζει ότι η υπεροχή των Ρώσων σε πυρομαχικά είναι πάλι… 12 βλήματα των Ρώσων αναλογούν σε 1 της Ουκρανίας…
Η υπεροχή των Ρώσων στο πυροβολικό είναι εντυπωσιακή και μοιραία για τους Ουκρανούς.
Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο που αποκαλύπτει ο Zelensky ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει την αεροπορία της εκτός της εμβέλειας των Ουκρανικών πυραύλων και ότι τα όπλα της Δύσης εξόπλισαν μόλις 4 Ταξιαρχίες αντί για 14 Ταξιαρχίες που απαιτούνται...

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο CNN: Η Δύση καθυστέρησε πολύ για να εγκρίνει τα χτυπήματα, η Ρωσία πήρε μέτρα - Έχουμε μόλις 4 μάχιμες Ταξιαρχίες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι δυτικοί εταίροι «περίμεναν πολύ καιρό» για να εγκρίνουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, η Ρωσία έχει αρχίσει να μετακινεί τα αεροσκάφη της σε απόσταση 300–500 χιλιόμετρα, ενώ η ακτίνα καταστροφής των πυραύλων δυτικής κατασκευής είναι 250 χιλιόμετρα.
Ο Zelensky σημείωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά αεροπορικές βόμβες ολίσθησης.
Ισχυρίζεται ότι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν 4.000 τέτοια πυρομαχικά το μήνα.
Ο Zelensky επίσης παραδέχτηκε ότι αυτές οι βόμβες έπληξαν το 80% των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.
Ο Zelensky εξακολουθεί να ζητά από τους εταίρους του να επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα ρωσικά αεροδρόμια.
Ο αρχηγός του Ουκρανικού κράτους πρόσθεσε ότι η καθυστερημένη προμήθεια όπλων δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να εξοπλίσει ούτε 4 ταξιαρχίες από τις 14 σε κατάλληλο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, σήμερα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλεονέκτημα σε οβίδες έναντι των Ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις σε αναλογία 12 πυρομαχικά Ρωσίας προς 1 Ουκρανίας.
Η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι εάν ο ουκρανικός στρατός λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow που παρέχονται από τη Βρετανία, τα στρατεύματα θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια.
Μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov on Don.

Times: Οι 14 στόχοι της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Εάν επιτραπεί η χρήση πυραύλων Storm Shadow που προμηθεύει η Βρετανία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι στόχοι βρίσκονται στην ακτίνα καταστροφής του όπλου των 250 χιλιομέτρων.
Οι Times ανέφεραν επίσης ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov ως πιθανό στόχο.
Στο στόχαστρο βρίσκεται και το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.
Οι Times ανέφεραν ότι 5 πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας και ο πρώην πρωθυπουργός πρότειναν στον σημερινό πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer, να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Storm Shadow για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τους Times, οι πολιτικοί ζήτησαν να γίνει αυτό το βήμα χωρίς να περιμένουν άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Reuters, με τη σειρά του, έγραψε ότι η Ουκρανία παρέδωσε στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μια λίστα με πιθανούς στόχους στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο κατάλογος περιλαμβάνει θέσεις διοίκησης, αποθήκες καυσίμων και όπλων, καθώς και περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν έδωσε το πράσινο φως στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης».

Times: Χωρίς στήριξη από ΗΠΑ, οι Βρετανοί δεν θα εγκρίνουν χτυπήματα στη Ρωσία με Storm Shadow

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να συναινέσει στο αίτημα των Ουκρανών και δεν θα επιτρέψει τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow προκειμένου να επιφέρουν πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, εάν δεν υπάρξει έγκριση από τις ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να πάει μόνο του όσον αφορά την λήψη ενός τέτοιου βήματος, καθώς όπως αναφέρεται, η επιτυχής χρήση των Storm Shadow είναι αδύνατη χωρίς τα αμερικανικά συστήματα καθοδήγησης.
Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, δεν υπάρχει συναίνεση στην Ουάσινγκτον όσον αφορά το αίτημα των Ουκρανών για την χρήση αμερικανικών όπλων προκειμένου να πληγούν στόχοι στη Ρωσία.
Όπως αναφέρεται, η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να εκφράσουν την στήριξη τους σε αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παραδοχή Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Η Ρωσία αντέχει έως το 2026, θέλει αποφασιστική νίκη

Η Ρωσία φέρεται να στοχεύει να επιτύχει μια αποφασιστική νίκη στην Ουκρανία έως το 2026 προτού οι πιθανοί μεσοπρόθεσμοι έως μακροπρόθεσμοι περιορισμοί της οικονομίας και της παραγωγής δυνάμεων αρχίσουν να υποβαθμίζουν σημαντικά την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία, τόνισε ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov.
Επίσης θεωρεί το 2025 κομβικό έτος επειδή η αποτυχία να εξασφαλίσει την νίκη επί της Ουκρανίας μέχρι τις αρχές του 2026 θα υπονομεύσει τις φιλοδοξίες της Ρωσίας να παραμείνει μια παγκόσμια υπερδύναμη για τα επόμενα 30 χρόνια.
Ο Kyrylo Budanov σημείωσε ότι η Ρωσία αναμένει επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κατάστασης μέχρι τα μέσα του 2025, παράλληλα με τις αυξανόμενες δυσκολίες με τη στρατολόγηση στρατιωτικών.
Η εκτίμηση του Kyrylo Budanov προϋποθέτει σιωπηρά ότι τα δυτικά κράτη θα διατηρήσουν την υποστήριξη για την Ουκρανία στα σημερινά επίπεδα για τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

Peskov (Ρωσία): ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποφασίζουν αυτή τη στιγμή για το εάν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος, αλλά αποφασίζουν για το εάν θα εμπλακούν άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Οι ΗΠΑ απλώς επισημοποιούν τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση με το να συζητούν το εάν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει το έδαφος της Ρωσίας με δυτικά όπλα.
Στην πραγματικότητα, Αμερικανοί ειδικοί εμπλέκονται εδώ και καιρό στην Ουκρανία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει η πραγματική πλευρά του ζητήματος, και η επισημοποίηση της πραγματικής πλευράς του θέματος.
Πάντως, ο Peskov υποστήριξε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με την έγκριση της Δύσης και των ΗΠΑ στην Ουκρανία όσον αφορά την χρήση των δυτικών όπλων για πλήγματα στη Ρωσία.

Politico: Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ουκρανία θα ηττηθεί στους επόμενους 3 μήνες… εξετάζουν εναλλακτικές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τη σύγκρουση αυτόν τον χειμώνα, γράφει το Politico.
«Ο κίνδυνος να χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο αυτόν τον χειμώνα ώθησε ΗΠΑ και Βρετανία να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιεί του πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που δίνει η Δύση, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν επιφυλακτικές για την κλιμάκωση».
Στην Ουκρανία, ελπίζουν ότι ο ορατός κίνδυνος κατάρρευσης του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος θα πείσει τελικά τους αμερικανούς αναφέρει το Politico.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκτοξεύσουν πυραύλους κατά της Ρωσίας, αλλά ενδέχεται να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση των Βρετανικών Storm Shadows για αυτούς τους σκοπούς, σημειώνει το Politico.

Tokayev (Καζακστάν) σε Scholz - Στρατιωτικά ανίκητη η Ρωσία – Ανεπανόρθωτες συνέπειες από κλιμάκωση

Σαφή προειδοποίηση ότι η Ρωσία είναι στρατιωτικά ανίκητη και ότι περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου με την Ουκρανία, θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα απηύθυνε ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
«Γεγονός είναι ότι η Ρωσία είναι στρατιωτικά ανίκητη.
Η περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα και, κυρίως, για όλες τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση» υποστήριξε ο Tokayev μετά τη συνάντηση που είχε με τον Scholz στην Astana, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Harald Kuyat (Γερμανός στρατηγός): Θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες εάν επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσία

Μήνυμα τρόμου από Γερμανό στρατηγό, ο οποίος προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη, εάν δοθεί η άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Ο στρατηγός της Bundeswehr Harald Kuyat κάνει λόγο για τρομακτικές συνέπειες, τρέλα, εάν δοθεί στην Ουκρανία το πράσινο φως.
«Εάν παραδοθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τότε η ικανότητα της Ουκρανίας να επιτίθεται σε στόχους υπαρξιακής σημασίας για τη Ρωσία θα αυξηθεί και μαζί με τον κίνδυνο να επεκταθεί αυτός ο πόλεμος», είπε σε συνέντευξή του στη Neuen Osnabrücker Zeitung.
Ο Harald Kuyat υπογραμμίζει πως η Δύση πρέπει να προσέξει να μην περάσει νέες κόκκινες γραμμές και να καταλήξει να φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top