GuidePedia

0


Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το χτύπημα στην Ουκρανία θα είναι ακαριαίο, η Ρωσία είναι σε ετοιμότητα μάχης - Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Θα απολυθούν ο υπουργός άμυνας Umerov και ο Kirill Budanov των Μυστικών Υπηρεσιών

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ο Ρωσικός στρατός νίκησε, έχει στην κυριολεξία διαλύσει την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε 9 κατευθύνσεις.
Στο Kursk οι Ουκρανοί έχασαν το 35% των εδαφών που κέρδισαν πρόσφατα και συνεχίζουν να υποχωρούν
Στην Kreminna και Kupyansk ο Ρωσικός στρατός προελαύνει
Στο Siversk βρίσκεται πριν την τελική επίθεση.
Το Chasiv Yar έπεσε ήδη ο Ρωσικός στρατός είναι στην πόλη.
Το Toretsk έπεσε ήδη ο Ρωσικός στρατός βρίσκεται στην πόλη
Στο Pokrovsk η προέλαση των Ρώσων είναι εκρηκτική
Το Ugledar έχει επί της ουσίας περικυκλωθεί.
Μεταξύ Pokrovsk και Ugledar μια έκταση 1.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων οι Ρώσοι την καταλαμβάνουν.
Το Kurakhove ήδη βρίσκεται στον στόχο, οι Ρώσοι πλησιάζουν.
Στην Zaporizhia έχει συμβεί το εξής… όλα τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση του Ιουνίου 2023… τα έχασαν.
Οι Ρώσοι πραγματικά έχουν διαλύσει την Ουκρανική άμυνα και οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν την ρωσική υπεροπλία και επάρκεια όχι τόσο σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά σε σχέση με τις ίδιες τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ …
Λόγω αυτής της δραματικής κατάστασης επικρατεί πανικός στην Ουκρανία και ειδικά σε Δύση και ΝΑΤΟ…
Δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα και σχεδιάζουν ανεπίσημα να δώσουν το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος.
Ο Sergey Lavrov ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ήταν ξεκάθαρος το Ρωσικό χτύπημα θα είναι ακαριαίο.
Με βάση την Washington Post εντός του ΝΑΤΟ επικρατεί πανδαιμόνιο, μύλος στην κυριολεξία αφού διαφωνούν τα μέλη για όλα…
Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov θα απολυθούν αναφέρουν τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης…
Εν τω μεταξύ σοκάρει ο James Hecker (διοικητής Αεροπορίας ΗΠΑ) δηλώνοντας ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες αποστολές προφανώς για να μην αμαυρωθεί η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ όταν θα καταρρίπτονται τα F-16 από τους Ρώσους.

Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το χτύπημα στην Ουκρανία θα είναι ακαριαίο, η Ρωσία είναι σε ετοιμότητα μάχης

Η Ρωσία διαθέτει όπλα που είναι σε ετοιμότητα μάχης και θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την διοίκηση του ουκρανικού καθεστώτος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia.
«Τολμώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε όπλα που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για το Ουκρανικό καθεστώς.
Αυτά τα όπλα είναι άμεσα διαθέσιμα», τόνισε ο Sergey Lavrov.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές», αναμένει ότι αυτές οι δηλώσεις θα αξιολογηθούν από «έξυπνους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις».
«Κανείς δεν θέλει πυρηνικό πόλεμο».
Τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εκτίθενται στο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα και στις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής».
Σύμφωνα με το Ρωσικό δόγμα, αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

Washington Post: Εντός του ΝΑΤΟ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για την ένταξη της Ουκρανίας, να εγκαταλείψει εδάφη

Αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες πιστεύουν ότι η Δύση θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια για την αποδοχή της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να πείσει την Ουκρανία να εγκαταλείψει ορισμένα εδάφη και να προσφέρει στη Ρωσία ως κίνηση καλής θελήσεως χαλάρωση των κυρώσεων, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Stoltenberg είπε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ… ωστόσο ο Stoltenberg αποχωρεί από το ΝΑΤΟ.
Η Σλοβακία είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις
Η Washington Post τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καθορίσει μια «μακροπρόθεσμη στρατηγική» σχετικά με τη Ρωσία.
Η Washington Post πήρε συνεντεύξεις από πολλούς πρώην και νυν αξιωματούχους, καθώς και ειδικούς σε αυτό το θέμα.
«Ορισμένοι αξιωματούχοι και αναλυτές λένε ότι οι κυρώσεις είναι μια λανθασμένη προσέγγιση που αυξάνουν τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης», σημειώνει η Washington Post
«Ορισμένοι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, λένε ότι η Δύση πρέπει να σεβαστεί τις απόψεις της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι μέρος των βασικών συμφερόντων της για την ασφάλεια και επιδιώκει μια άμεση κατάπαυση του πυρός».
«Άλλοι εξακολουθούν να λένε ότι η Δύση θα πρέπει να τερματίσει τις ελπίδες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να πείσει την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη και να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», διευκρινίζει η Washington Post.
«Αλλά ακόμη και εκείνοι που υποστήριζαν από καιρό τις επαφές με το Κρεμλίνο και τάσσονται υπέρ του τερματισμού πόλεμος στην Ουκρανία, λένε ότι μια μακρά περίοδος εχθρότητας, ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, είναι αναπόφευκτος».
Επιπλέον, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες «προειδοποίησαν ότι η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, τόνισε η Washington Post...

Kennedy Jr. (Πολιτικός ΗΠΑ): Ο Zelensky χάνει τον πόλεμο και προσπαθεί να πυροδοτήσει σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Ο Vladimir Zelensky χάνει στο πεδίο της μάχης, επομένως θα κάνει τα πάντα για να πυροδοτήσει μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός και πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Kennedy Jr..
"Η στρατηγική του Vladimir Zelensky είναι ότι ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει, γι' αυτό κάνει απερίσκεπτες χειρονομίες που έχουν σχεδιαστεί για να σύρουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο.
Γιατί γι' αυτόν αυτή είναι η μόνη ευκαιρία να κερδίσει.
Μόνο σε περίπτωση πλήρους κλίμακας τρίτου παγκόσμιου πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας, μπορεί ακόμα να υπολογίζει σε κάτι... αυτή είναι η στρατηγική και του επιτρέπουμε να το κάνει», πιστεύει ο πολιτικός.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είπε ότι οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν συζητούν τώρα απλώς την πιθανή χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο, στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο Guardian, επικαλούμενος πηγές της βρετανικής ηγεσίας, υποστήριξε ότι η απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow σε στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος είχε ήδη ληφθεί, αλλά δεν θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): Θα απολυθούν ο υπουργός άμυνας Umerov και ο Kirill Budanov των Μυστικών Υπηρεσιών

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov πιθανότατα θα απολυθούν, αναφέρει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ο Υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov ενδέχεται να απολυθούν από τις θέσεις τους»
Όπως σημειώνει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Oleg Ivashchenko ενδέχεται να γίνει ο νέος επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Rustem Umerov ενδέχεται να ηγηθεί της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
Ο Υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov έχει αρχίσει πρόσφατα να δέχεται έντονη κριτική από ακτιβιστές που πρόσκεινται σε δυτικές δομές.
Το Ουκρανικό μέσο Babel, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο Umerov απέλυσε δύο από τα στελέχη του Budanov - τον Viktor Zaitsev και τον Igor Ostapenko.

Ursula von der Leyen (ΕΕ): Δύο νέοι μηχανισμοί δανεισμού στην Ουκρανία συνολικού ύψους 80 δισεκ. ευρώ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακοίνωσε δύο νέους μηχανισμούς δανεισμού ύψους έως και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια) και 35 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια) αντίστοιχα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.
Ενώ η Ουκρανία έχει χρεοκοπήσει σαν κράτος και οι οίκοι αξιολόγησης την θεωρούν default η ΕΕ δανείζει την Ουκρανία 80 δισεκ. ευρώ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τη von der Leyen στο Κίεβο και δήλωσε στη συνέχεια ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει μέρος του ευρωπαϊκού δανείου των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατασκευής Ουκρανίας και drones, να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ουκρανίας και να κατασκευάσει καταφύγια βομβών για την υπεράσπιση των ουκρανικών σχολείων ενάντια στα ρωσικά χτυπήματα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει το δάνειο των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία σε μία δόση πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2024 και η Ουκρανία μπορεί να εκταμιεύσει περαιτέρω τα χρήματα σε μία ή περισσότερες δόσεις πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε στις 14 Σεπτεμβρίου ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να παράγει εγχώρια αμυντικό εξοπλισμό αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025, εάν η Ουκρανία λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από τους εταίρους της.
Ο Rustem Umerov σημείωσε ότι οι δυνατότητες αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας υπερβαίνουν σημαντικά το ποσό των επενδύσεων που μπορεί να διαθέσει η Ουκρανία από μόνη της.

Pepe Escobar (Πολιτικός Επιστήμονας): Οι ΗΠΑ άκουσαν τον Putin… και έκαναν πίσω δεν εγκρίνουν χτυπήματα στην Ρωσία

Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Pepe Escobar, μιλώντας στο Dialogue Works, εξέφρασε την άποψη ότι οι δυτικές χώρες, ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων που βρίσκονται βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά τις προειδοποιήσεις του Putin του Ρώσου Προέδρου.
Όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άκουσαν τον Putin, το Πεντάγωνο άλλαξε σχέδια και αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως, πιστεύει ο Pepe Escobar.
Η Δύση πάγωσε και υποχώρησε μετά τη μονόλεπτη συνέντευξη του Putin στον δρόμο στην Αγία Πετρούπολη, όπου είπε ευθέως ότι αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση της σύγκρουσης, τόνισε ο Pepe Escobar.
Μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του state department Matthew Miller.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε άλλα θέματα οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις συζητήσεις στη Δύση σχετικά με τη δυνατότητα άρσης της απαγόρευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη χρήση ξένων όπλων για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, μια προσπάθεια υποκατάστασης των εννοιών.
Ο Putin τόνισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αλλάξει ριζικά τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης θα είναι επίθεση του ΝΑΤΟ στην Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top