GuidePedia

0


Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Ιουλίου, θα τεθεί η πλήρης αμφισβήτηση του Προέδρου Κασσελάκη

Aναπόφευκτο και μοιραίο είναι ένα big bang στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκατέρωθεν επιστολές των 87 στελεχών και των «κασσελακίστας» που επιβεβαιώνουν τον εμφύλιο που ζει το κόμμα.
Αυτό όπως φαίνεται θα συμβεί με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Ιουλίου, όπου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί η πλήρης αμφισβήτηση του Προέδρου Κασσελάκη και το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο έφερε, θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα «μαύρα» ταμεία που υπαινίχθηκε και θα φέρουν μπροστά και το ζήτημα της κομματικής εφημερίδας Αυγή η οποία επι ημερών Κασσελάκη κλείνει.
Εκεί προβλέπουν πολλοί ότι θα επέλθει η μεγάλη διάσπαση η οποία θα γίνει είτε με παραιτήσεις από τα όργανα του κόμματος είτε με διαγραφές.

Οι σύνδεσμοι του Τσίπρα και ο κίνδυνος να φύγουν από την Κ.Ο 7 βουλευτές

Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που υπογράφουν την επιστολή των 87 είναι πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Ζανέτ Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Αθηνά Λινού, ο Διονύσης Καλαματιανός, η Όλγα Γεροβασίλη κ.α.
Σημαντική λεπτομέρεια αρκετοί από αυτούς, βασικά γύρω στους 7 είναι εν ενεργεία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι αν αυτοί φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα χάσει ουσιαστικά την θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι κάτι που αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον Στέφανο Κασσελάκη στην προσπάθειά του να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Μετράνε συμμάχους ο Δούκας και ο Ανδρουλάκης

Στο ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας ουσιαστικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του έχοντας πλέον άλλον έναν σύμμαχο.
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι εκρηκτική και ουσιαστικά θα σημάνει το ξεκίνημα μιας προεκλογικής εκστρατείας που θα φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο.
Το σχήμα στήριξης του Δούκα ξεκινάει με τον Γιώργου Παπανδρέου και τον κύκλο του, προχωράει στους άμεσους εσωκομματικούς αντιπάλους του Ανδρουλάκη: Κωνσταντινόπουλο, Λιακούλη, Αποστολάκη, Πάνα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και ίσως Γιαννακοπούλου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα στηριχτεί από τα βασικά στελέχη του Μάντζο, Γκλαβίνα και ίσως και Δουδωνή – το λέω γιατί ακούγονται πολλά στην πιάτσα.

Ερωτηματικό τι θα κάνουν τα παλιά μεγαλοστελέχη

Ο Παύλος Γερουλάνος έχει ένα κύκλο στην Αθήνα, αλλά δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει πολύ κόσμο, αναγκαστικά στον δεύτερο γύρο θα συνταχθεί με τον Χ.Δούκα.
Επίσης, το μεγαλύτερο αβαντάζ του Δούκα είναι ότι μπορεί να φέρει για να ψηφίσουν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ ο Ανδρουλάκης απευθύνεται κυρίως σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Ενδιαφέρον έχει τι θα πράξουν σημαντικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γ.Μανιάτης.
Ο τελευταίος δεν θέτει θέμα αρχηγού και δια της πλαγίας στηρίζει Ανδρουλάκη.

Δεν θα πάει ο Μητσοτάκης στην παρέμβαση Σαμαρά

Την ίδια ώρα, η ΝΔ μετράει τις δικές της πληγές μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο και τις μεγάλες γκρίνιες από βουλευτές που έχουν φέρει το κόμμα σε μία εγρήγορση.
Στο Μαξίμου θέλησαν να μειώσουν την επερχόμενη παρέμβαση Μητσοτάκη και συζήτησαν την πιθανότητα να παραστεί και ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Κοττάκη.
Όμως, πήραν το μήνυμα από την Κ.Ο ότι η παρέμβαση Σαμαρά αλλά και του Κ. Καραμανλή θα είναι πολύ σκληρή και δυναμική και θα βάζει στο τραπέζι όλα τα λάθη και τις αστοχίες της σημερινής κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο Παύλος Μαρινάκης και να μην πάει ο Μητσοτάκης στην φωλιά του λύκου…

Ήττα Μητσοτάκη που αναγκάζεται να αλλάξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Όμως, είναι σίγουρο ότι αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι πλέον οι βουλευτές θα μιλάνε δημόσια και θα εκφράζουν τις διαφωνίες τους δημοσίως ενώ θα κάνουν και επίκαιρες ερωτήσεις στους υπουργούς.
Το πιο κρίσιμο, όμως, είναι ότι η επερχόμενη παρέμβαση Σαμαρά και η σκληρή αντιμετώπιση από τους βουλευτές μέσα στην Κ.Ο έφερε αλλαγή στο σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.
Και αυτό είναι μία «προσωπική ήττα» Μητσοτάκη καθώς θα αναγκαστεί πλέον να προτείνει ένα πρόσωπο που θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top