GuidePedia

0


Economist: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία του Ουκρανικού στρατού - Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα γίνει επικίνδυνος, είναι τραυματισμένο ζώο που αργοπεθαίνει.

 Στο στρατιωτικό μέτωπο ο Ρωσικός στρατός προελαύνει παντού… και ακόμη δεν ξεκίνησε την αντεπίθεση του… προελαύνει προς Terny στα βόρεια, δυτικά του Bakhmut στο Chasiv Yar, συνεχίζει δυτικά της Avdiivka ενώ στην κατεύθυνση Zaporizhia στόχος είναι το Orikhiv…
Η Δύση μέσω δημοσιευμάτων επιτίθεται ανοικτά κατά του Zelensky, ο Economist τον θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα του Ουκρανικού στρατού.
Το Politico υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση αποτυγχάνει και ο Ουκρανικός στρατός δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει.
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης McGregor προειδοποιεί ότι ο Zelensky βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση και θα γίνει επικίνδυνος…
Εν τω μεταξύ ο Zelensiky παραίτησε τον Alexey Danilov από την θέση του Γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας λόγω του διπλωματικού επεισοδίου με την Κίνα…
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική, η ήττα δεν είναι απλά αναπόφευκτη αλλά θέμα χρόνου… οι Γερμανοί πιστεύουν ότι έως τέλος Καλοκαιριού 2024 ο Ουκρανικός στρατός θα έχει καταρρεύσει…

Economist: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Ο Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία του Ουκρανικού στρατού

Ο Vladimir Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αμυνθούν αποτελεσματικά έναντι της επίθεσης του ρωσικού στρατού, γράφει ο Βρετανικός Economist.
«Ο Vladimir Zelensky δεν έχει καμία ιδιαίτερη δικαιολογία για καθυστερήσεις στην κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων - ειδικά αφού το περασμένο καλοκαίρι οι Ρώσοι έδειξαν ότι η αμυνόμενη πλευρά με καλά προετοιμασμένες θέσεις έχει ένα πλεονέκτημα.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε μόνο την έναρξη μεγάλης κλίμακας κατασκευής που περιλάμβανε μηχανικούς του στρατού και πολιτικούς εργολάβους τον Νοέμβριο 2023», αναφέρει ο Economist
O Economist αναφέρει ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν μόνο τη Δύση για την αδυναμία τους να αντισταθούν στη ρωσική επίθεση, αφού οι ίδιοι δεν ήταν προετοιμασμένοι.
Η Ουκρανία όχι μόνο δεν στρατολόγησε νέους στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά δεν παρέχει και μια σοβαρή αμυντική γραμμή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός άμυνας τόνισε ότι από την αρχή του 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες 11.000 τεμάχια εξοπλισμού.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ήταν σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας.

Politico: Στην Ουκρανία, όλο και λιγότεροι θέλουν να υπηρετήσουν στον στρατό – Οι ρώσοι θα πετύχουν γρήγορες νίκες

Στην Ουκρανία, όλο και λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο μέτωπο, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει το Politico.
«Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρότατη έλλειψη όχι μόνο πυρομαχικών και όπλων.
Κατά τον τρίτο χρόνο της σύγκρουσης, υπάρχουν όλο και λιγότεροι Ουκρανοί πρόθυμοι να πάνε στο μέτωπο.
Η Ουκρανία καταβάλλει τώρα κάθε προσπάθεια για να στρατολογήσει στρατιώτες που θα σταλούν στο πεδίο της μάχης που καταβροχθίζει τα στρατεύματα»,
Το Politico επεσήμανε επίσης ότι, λόγω της έλλειψης στρατιωτών, το Κίεβο θα εξαντλήσει γρήγορα τους πόρους του, γεγονός που θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να πετύχει γρήγορες νίκες και οι ίδιες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν αποτελεσματικά.
Η βουλευτής του ουκρανικού κόμματος «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» Ivanna Klympush-Tsintsadze είπε ότι οι Ουκρανοί είναι όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με τη στρατιωτική θητεία λόγω του δισταγμού της Δύσης στο θέμα της στρατιωτικής βοήθειας.

Το Κίεβο οχυρώνεται – Περιμένει μεγάλη ρωσική επίθεση

Νέα οχυρωματικά έργα και στρατιωτικές θέσεις δημιουργούνται στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή, αποκαλύπτει το Tass επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
«Η ουκρανική άμυνα ενισχύεται σε όλη την περίμετρο, δημιουργούνται νέες θέσεις με στρατιωτικό προσωπικό», ανέφερε το πρακτορείο.
Κάτοικος στα βορειοδυτικά του Κιέβου επισημαίνει ότι στην περιοχή του πάρκου σε αυτό το τμήμα της πόλης, παλιές τάφροι που σκάφτηκαν πριν από ένα χρόνο τις τελευταίες μέρες καθαρίζονται και ενισχύονται.
Επίσης, σκάβονται νέα ορύγματα ενώ μέρη που προηγουμένως ήταν ερημωμένα έχουν τεθεί σε κατάσταση μάχης.
«Όπου υπήρχαν ξύλινες κατασκευές - καταφύγια από την κακοκαιρία - υπάρχει τώρα στρατιωτική παρουσία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η περιοχή Vyshgorod στην περιοχή του Κιέβου προς τη Λευκορωσία βρίσκεται επίσης υπό αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, με στρατιωτικές θέσεις παντού.

Peter Szijjártó (Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας): Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο

Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó.
Αλλά την ίδια στιγμή, καθώς συνεχίζονται οι αποστολές όπλων από τη Δύση, η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει μεγάλα κέρδη.
Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις.
Επομένως, εάν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις, τότε η ερώτησή μου είναι: γιατί να μην γίνουν νωρίτερα παρά αργότερα;
Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και τόσο λιγότερες καταστροφές.
Και τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αποκατάσταση.
Ως εκ τούτου, η προσέγγισή μας είναι ότι μια κατάπαυση του πυρός και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.
Τώρα όλοι ξέρουμε ότι σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση δεν έχουν μόνο οι πράξεις, αλλά και τα λόγια μεγάλη σημασία.
Ως εκ τούτου, όταν πρόκειται για τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία για λογαριασμό ορισμένων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή.
Ο τρομακτικός κίνδυνος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου πλησιάζει.
Ως εκ τούτου, θα καλούμε πάντα όλους τους συμμάχους και τους συναδέλφους μας να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να φέρουν τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου πιο κοντά.

Telegraph: Παραδοχή σοκ για βρετανικό στρατό - Αντέχει για δύο μήνες μάχης με τους Ρώσους

Σε μια παραδοχή σοκ προχωρά δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η οποία υποστηρίζει ότι σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό, οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα άντεχαν… για περίπου δύο μήνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται Βρετανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, το αξιόμαχο των Βρετανών σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία δεν θα ξεπερνούσε τους δύο μήνες.
«Όταν ο πρώην Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, Mark Francois, ρώτησε για το εάν αληθεύει ότι «η Βρετανία δεν θα αντέξει περισσότερο από δύο μήνες σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία επειδή δεν έχουμε τα πυρομαχικά και τα όπλα», ο Βρετανός αντιστράτηγος και αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου Άμυνας, Robert Magowan το επιβεβαίωσε.

«Ο βρετανικός στρατός δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα πυρομαχικά που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις απειλές που αντιμετωπίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Magowan, σύμφωνα με την Telegraph.
Μάλιστα ο Βρετανός αντιστράτηγος υποστηρίζει ότι τόσο ο υπουργός Άμυνας, Grant Shapps όσο και οι στρατιωτικοί αρχηγοί έχουν ήδη πει στον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak ότι χρειάζονται περισσότερες δαπάνες για την καλύτερη προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κατά τον Magowan, η καλύτερη προστασία της Βρετανίας απαιτεί περισσότερα χρήματα για πυρομαχικά καθώς και για ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας που θα προστατεύει τις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου από αεροπορικές επιθέσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανός αντιστράτηγος είπε πως ζητήθηκαν περισσότεροι πόροι από τον Sunak.
Βάσει του δημοσιεύματος, άλλοι Βρετανοί στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι η Βρετανία δεν θα μπορούσε να πολεμήσει για πολύ σε μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση λόγω τόσο των περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες όσο και λόγω έλλειψης στρατευμάτων.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top