GuidePedia

0


Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού Στρατού): Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις προσεχείς εβδομάδες - Ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού είναι εξοργισμένος με την 25η Ουκρανική Ταξιαρχία που παραδόθηκε στους Ρώσους και έτσι αποφάσισε να την διαλύσει

Όταν ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι θα υπάρξει επιδείνωση στο επόμενο διάστημα στο ανατολικό μέτωπο και ότι η κατάσταση ήδη είναι δραματική ειδικά δυτικά της Avdiivka και στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut… οποιαδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Μάλιστα ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού είναι εξοργισμένος με την 25η Ουκρανική Ταξιαρχία που παραδόθηκε στους Ρώσους και έτσι αποφάσισε να την διαλύσει
Η πραγματικότητα είναι η εξής:
Σπάνε οι δεύτερες γραμμές άμυνας ειδικά στην Avdiivka και οι τρίτες γραμμές άμυνας των Ουκρανών είναι πρόχειρες, οι ρώσοι το έχουν κατανοήσει και στην αντεπίθεση που ετοιμάζουν… η Ουκρανία θα μετατραπεί σε κόλαση.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία σήμερα έχει στην Ουκρανία 650.000 στρατιώτες ενώ οι Ουκρανοί έχουν 350.000 εκ των οποίων οι ετοιμοπόλεμοι δεν ξεπερνούν τους 150.000 στρατιώτες δηλαδή έχουμε αναλογία 1 έμπειρου Ουκρανού στρατιώτη προς 4 ρώσους στρατιώτες και η σχέση αυτή σε όλες τις σχολές Πολέμου… οδηγεί απλά σε πλήρη ήττα όχι απλή ήττα.
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να χάσει…
Οι Ινδοί που έφθασαν τον στρατιωτικό τους προϋπολογισμό τα 120 δισεκ. δολάρια, θεωρούν ντροπή την απόφαση των Ουκρανών να αποσύρουν τα Abrams τα αμερικανικά τανκς τα οποία αποδείχθηκαν με βάση εμπειρογνώμονες τραγικά αναποτελεσματικά, ήδη το 33% αυτών που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς καταστράφηκαν στην Ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ το περιπλανώμενο πυρομαχικό Lancet της Ρωσίας έχει καταστρέψει πάνω από 1.500 στόχους και ανακηρύχθηκε το πιο αποτελεσματικό όπλο του πολέμου της Ουκρανίας.….

Dmitry Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Η μοίρα του Zelensky είναι προκαθορισμένη

Η μοίρα του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας είναι σαφώς προκαθορισμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Η μοίρα του Zelensky είναι σαφώς προκαθορισμένη».

Μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση Ρώσων σε Ουκρανία με 34 πυραύλους χωρίς drones Shahed

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 26ης προς την 27η Απριλίου και πιθανότατα επανέλαβαν τις θαλάσσιες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ Kalibr μετά από μακρά παύση.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 34 πυραύλους: 9 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 από την περιφέρεια Saratov, 9 πυραύλους κρουζ Kh-59/69 από την Περιφέρεια Belgorod και την Αζοφική Θάλασσα, δύο πυραύλους S-300 από την περιφέρεια Belgorod, δύο βαλλιστικούς πύραυλους Iskander-K, 4 βαλλιστικούς πυραύλους Kh-47 Kinzhal από τις περιφέρειες Ryazan και Tambov και 8 πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Herman Halushchenko και ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας DTEK ανέφεραν ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις ουκρανικής ενεργειακής υποδομής στις περιφέρειες Ivano-Frankivsk, Lviv και Dnipropetrovsk και «σοβαρά» κατέστρεψαν τέσσερις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP).
Αυτό είναι κυρίως το πρώτο μεγάλης κλίμακας ρωσικό πακέτο χτυπημάτων από τα τέλη Δεκεμβρίου 2023 που δεν περιελάμβανε drone Shahed.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης πυραύλους Kalibr ως μέρος του πακέτου κρούσης αφού πραγματοποίησαν μόνο μεμονωμένα πλήγματα Kalibr τους τελευταίους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης, Πλοίαρχος Τρίτου Βαθμού, Dmytro Pletenchuk, δήλωσε ότι αυτή η σειρά κρούσεων ήταν μόνο η τρίτη επιβεβαιωμένη χρήση πυραύλων Kalibr σε περισσότερους από έξι μήνες.
Ο Pletenchuk δήλωσε ότι τα δύο υποβρύχια έχουν έδρα στο Novorossiysk, υποδεικνύοντας ότι ο ρωσικός στρατός έχει βελτιώσει επαρκώς την υποδομή στο λιμάνι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στο Novorossiysk για να φορτώσει το Kalibrs.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) ανέφεραν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 ότι η ναυτική βάση BSF στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας ήταν η μόνη βάση με την υποδομή για να φορτώσει αυτούς τους πυραύλους σε πλοία Kalibr.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) ανέφερε στις 18 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν βελτιώσει πιθανώς την υποδομή στο λιμάνι του Novorossiysk για να φιλοξενήσουν την αναδιάταξη της πλειονότητας των δυνάμεων της Ρωσίας μακριά από την κύρια βάση της στην Σεβαστούπολη και ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φορτώσει φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Grigorovich με πυραύλους κρουζ στο λιμάνι Novorossiysk.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi ανέφερε τον Απρίλιο του 2024 ότι η Ρωσία είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 260 πυραύλους Kalibr και είχε στόχο να παράγει επιπλέον 30 τον Απρίλιο

Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού Στρατού): Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις προσεχείς εβδομάδες

Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης επιδεινώνεται, δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky στο κανάλι Telegram μετά τη συνάντηση της ομάδας επαφής του Ramstein.
«Ενημέρωσα τους συμμετέχοντες του συνασπισμού για τη δύσκολη επιχειρησιακή-στρατηγική κατάσταση, η οποία τείνει να κλιμακωθεί».
Πρόσθεσε ότι περιέγραψε τις τρέχουσες ανάγκες της Δυτικής Ουκρανίας για πυραύλους, πυρομαχικά και εξοπλισμό.
Τώρα η ομάδα χωρών Ramstein, στην οποία συμμετέχουν περίπου 50 χώρες, επικεφαλής είναι οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, η ηγεσία της ομάδας επαφής μπορεί να περάσει στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας φοβούνται ότι ο Trump θα έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αλλάξει πολιτική έναντι της Ουκρανίας.

Προειδοποίηση: Οι Ρωσικές δυνάμεις τις προσεχείς εβδομάδες θα σημειώσουν εντυπωσιακά τακτικά κέρδη

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα σημειώσουν σημαντικά τακτικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Ουκρανία περιμένει τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ για να φτάσει στο μέτωπο.
Το Politico ανέφερε στις 26 Απριλίου 2024 ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε στον Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023 ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ήταν σε θέση να «αντέξουν» μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2024 χωρίς πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η άφιξη της αμερικανικής βοήθειας στο μέτωπο τις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους τρέχοντες περιορισμούς υλικού και να αμβλύνουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις, ωστόσο η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην Ρωσία και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση

Financial Times: Οι Ρώσοι θα εντείνουν τις πυραυλικές επιθέσεις, ετοιμάζουν το έδαφος για την αντεπίθεση του Ιουνίου 2024

Δύο ουκρανοί αξιωματικοί πληροφοριών τόνισαν στους Financial Times ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις και πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας για να προετοιμάσουν το πεδίο μάχης για μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επιθετική επιχείρηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ένας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να κάνουν περαιτέρω «τακτικές νίκες» τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ευκαιρίες να επιτύχουν σημαντικά τακτικά κέρδη στην περιοχή Avdiivka και να επιδιώξουν έναν επιχειρησιακά σημαντικό στόχο με την κατάληψη του Chasiv Yar, ωστόσο οι Ουκρανοί θεωρούν ότι δεν θα καταρρεύσει το μέτωπο…
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ένας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να είναι ένας αναποτελεσματικός στρατός που χαρακτηρίζεται από παλιό εξοπλισμό και κακώς εκπαιδευμένους στρατιώτες.
Ωστόσο κρίνοντας τη ρωσική στρατιωτική αποτελεσματικότητα η Δύση αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν τα προσωρινά σχετικά πλεονεκτήματά τους έναντι της Ουκρανίας πιέζοντας το μέτωπο.
Η ρωσική εξάρτηση από το πλήθος των στρατιωτών δεν είναι η μόνη προσαρμογή που έχουν κάνει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει επιδείξει εκπληκτική επιχειρησιακή, τακτική και τεχνολογική καινοτομία.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να μαθαίνει από λάθη του αρχικού επιχειρησιακού σχεδιασμού στην Ουκρανία και πιθανότατα θα διεξάγει μια μεγάλη αντεπιθετική επιχείρηση που στοχεύει να επεκτείνει και να συντρίψει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια μεγαλύτερη γραμμή μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης αλλάξει σημαντικά τις τακτικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία με τη μαζική χρήση βομβών ολίσθησης, επιτρέποντας στα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων να διεξάγουν με μεγαλύτερη ασφάλεια χτυπήματα από απόσταση…
Αυτές οι επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των ρωσικών χερσαίων επιχειρήσεων αυτό το καλοκαίρι, παρά τις πιθανές βελτιωμένες δυνατότητες αεράμυνας που μπορεί να αποκτήσουν οι Ουκρανοί.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν τεχνολογικές καινοτομίες σε όλο το μέτωπο σε κλίμακα για να υποστηρίξουν επιθετικές προελάσεις και φαίνεται να συγχρονίζουν την ανάπτυξη αυτών των καινοτομιών για να εκμεταλλευτούν τις ουκρανικές αδυναμίες και να επιτύχουν κέρδη προτού οι ουκρανικές δυνάμεις προσαρμοστούν στη συνέχεια στις ρωσικές καινοτομίες.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top