GuidePedia

0


John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ, δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων - Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας

 Η Ουκρανία έως το καλοκαίρι θα έχει ηττηθεί, προβλέπουν αξιωματούχοι της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αφού σε όλο το μέτωπο καθημερινά οι ρωσικές δυνάμεις υπερδιογκώνουν το στρατηγικό τους πλεονέκτημα.
Οι ΗΠΑ, επίσης, έκαναν μια συγκλονιστική αποκάλυψη… τόνισαν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας – κάτι που έκαναν στο Ισραήλ – γιατί άλλο Ουκρανία και άλλο Ισραήλ.
Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, ήταν ξεκάθαρος… δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων…
Οι ΗΠΑ στέλνουν μηνύματα… η Ουκρανία είναι καμένο χαρτί… άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στην πόλη Slovyansk σκοτώθηκαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες…
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες ομάδες Γάλλων μαχητών από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων έφτασαν στην πόλη Slovyansk πρόσφατα… και θα επιστρέψουν σε φέρετρα.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ, δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων

Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πολύ διαφορετική από την επιδείνωση στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση γύρω από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει στην πρώτη περίπτωση την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Στις 13 Απριλίου 2024, ο αμερικανικός στρατός συμμετείχε ενεργά και κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλους που πέταξαν προς το Ισραήλ ως απάντηση σε μια επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
«Περίμενα αυτή την ερώτηση.
Διαφορετικές συγκρούσεις, διαφορετικός εναέριος χώρος, διαφορετικό τοπίο απειλών» τόνισε ο John Kirby.
Υπενθύμισε ότι από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκόπευαν να εμπλακούν σε αυτήν «σε μαχητικό ρόλο».
Ο John Kirby είπε ότι η Ουάσιγκτον παρείχε στην Ουκρανία δυνατότητες αεράμυνας.
«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέκρινε επίσης την στασιμότητα λόγω του Κογκρέσου που έχει παγώσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των ξένων συμμάχων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Kyrylo Budanov (Ουκρανική GUR): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση τέλη Μαίου 2024 – Θα μας καταστρέψουν

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι η βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αμυνθούν από τις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη της άνοιξης με κορύφωση το Καλοκαίρι 2024.
Ο Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια μελλοντική μεγάλη ρωσική επίθεση που αναμένεται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα είναι «καταστροφικά δύσκολο» χωρίς τη δυτική στρατιωτική βοήθεια.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε στις 14 Απριλίου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι «τεταμένη» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους δυτικά του Bakhmut στην κατεύθυνση Chasiv Yar.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων Khortysia, αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn, δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 1 έως 5 βλήματα πυροβολικού για κάθε 10 βλήματα πυροβολικού που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά ότι το ουκρανικό πυροβολικό είναι πιο ακριβής από το ρωσικό πυροβολικό.
Η ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αποκρούουν τις πρόσφατα εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία έχει υποβαθμιστεί λόγω ελλείψεων πολεμικού υλικού και πιθανότατα θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται στο εγγύς μέλλον εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στη βοήθεια των ΗΠΑ.
Οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν επί του παρόντος τις ελλείψεις στρατιωτικού υλικού των Ουκρανών για να κάνουν τακτικές προόδους, αλλά ότι οι μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πιο σημαντικά και απειλητικά κέρδη, ιδιαίτερα δυτικά του Bakhmut.

Zelensky: Καμία απολύτως περίπτωση να νικήσουμε τη Ρωσία χωρίς τη βοήθεια της Δύσης

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να νικήσει τη Ρωσία, εάν δεν την στηρίξει η Δύση προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος ανέφερε πως οι δυνατότητες του ρωσικού στρατού είναι πολλαπλάσιες αυτές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι χωρίς την υποστήριξη από τη Δύση δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα να νικήσουμε.
Σήμερα η αναλογία των βομβαρδισμών μας είναι 1 προς 10.
Θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας;
Όχι.
Σε κάθε περίπτωση, με τέτοια στατιστικά στοιχεία, οι Ρώσοι θα μας απωθούν κάθε μέρα» ανέφερε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS o Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την έκκληση για βοήθεια από τη Δύση.
«Για να προστατεύσουμε το 100% αυτού που βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, θα χρειαστεί να επιτύχουμε μια αναλογία 10 προς 10», είπε ο Zelensky.

Fico (Σλοβακία): Όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την ένταξη της στο ΝΑΤΟ στέλνει η Σλοβακία, η οποία ωστόσο στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της.
«Η Ουκρανία μπορεί να πει: «Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ».
Αυτή θα είναι μια ελεύθερη απόφαση τους.
Εμείς λέμε ότι δεν θα επικυρώσουμε τα έγγραφα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο μας, καθώς η Σλοβακία χρειάζεται μια ουδέτερη Ουκρανία.
Τα συμφέροντα της Σλοβακίας θα διακυβευτούν εάν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico.
Ωστόσο, όπως είπε, η Σλοβακία υποστηρίζει την ιδέα της αποδοχής της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας πως οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό.
«Η Σλοβακία θα ακολουθήσει μια πολιτική ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με όλα τα κράτη που ενδιαφέρονται για αυτό.
Αυτό θα διασφαλίσει ότι η μικρή μας δημοκρατία θα διασφαλίσει τη μέγιστη υλοποίηση των κυρίαρχων συμφερόντων της στη διεθνή σκηνή» τόνισε ο Fico.

Alexander Syrsky (Ουκρανός αρχηγός στρατού): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και επιδεινώνεται ραγδαία

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky επανέλαβε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη και επιδεινώνεται ραγδαία.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία είχε επιδεινωθεί λόγω των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, άρχισε να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις με φόντο τον ζεστό και ξηρό καιρό, ενώ σημειώνει τακτικές επιτυχίες.

Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας

Ο ανώτατος Εσθονός στρατιωτικός αξιωματούχος περιέγραψε τις εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις πρώτης γραμμής και τις εκστρατείες κρούσης βαθιά στις πίσω περιοχές ως στόχο να υποβαθμίσουν τόσο τη βούληση της Ουκρανίας για μάχη όσο και τη δυτική ενότητα.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εσθονίας, Υποστράτηγος Enno Mots, δήλωσε ότι οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία στην πρώτη γραμμή του θεάτρου —την οποία ο Enno Mots περιέγραψε ως «τακτικές αμοιβάδας»— και η κλιμάκωση των επιδρομών από τη Ρωσία είναι τακτικές φθοράς.
Ο Enno Mots σημείωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σημαντικούς πόρους για την απόκρουση της ρωσικής επιθετικότητας και ανοικοδόμησης και ότι ο κατακερματισμός της δυτικής ενότητας δημιουργεί ένα δίλημμα που διακόπτει την «ομαλή» έγκαιρη και συνεπή ροή των προμηθειών προς την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τελικά να γυρνάει μπούμερανγκ και να μειώνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο Enno Mots εστίασε στην αποτυχία των ΗΠΑ να παράσχουν έγκαιρη και συνεπή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία (την οποία μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να παράσχουν σε κλίμακα) έχει αρνητικό αντίκτυπο στους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας παγκοσμίως.
Οι ελλείψεις πολεμικού υλικού αναγκάζουν την Ουκρανία να συντηρήσει πυρομαχικά και να δώσει προτεραιότητα σε περιοχές του μετώπου εις βάρος άλλων.
Οι επίμονες ρωσικές επιχειρήσεις πληροφόρησης στοχεύουν στο να πείσουν τους δυτικούς φορείς χάραξης πολιτικής ότι η Ρωσία μπορεί να αντέξει περισσότερο από τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Enno Mots τόνισε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για απώλειες ανθρώπινου δυναμικού ή υλικού.

Oleksandr Lytvynenko (Συμβούλιο Ασφάλειας Ουκρανίας): Ο Putin εθισμένος με την κατάληψη της Ουκρανίας… δεν θα σταματήσει

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Lytvynenko τόνισε ομοίως ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είναι «εθισμένος» στην ιδέα της κατάκτησης της Ουκρανίας και δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους του για την πλήρη κατάληψη της Ουκρανίας και την καταστροφή του ουκρανικού κράτους.
Ο Lytvynenko τόνισε τη σημασία της μη παραχώρησης εδάφους στον Putin και τη διασφάλιση ουσιαστικών δυτικών εγγυήσεων ασφάλειας για την Ουκρανία για την αποτροπή μελλοντικής επιθετικότητας.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει στον πλανήτη, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Σε ερώτηση πώς αξιολογεί τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία , τα πρόσφατα πλήγματα του Ιράν στο Ισραήλ, τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης γύρω από την Ταϊβάν έδωσε την εξής απάντηση «υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με πληρεξούσιο» τόνισε ο Larry Johnson.
Εκτός από την έμμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, ο Larry Johnson προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα άμεσης εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών σε εχθροπραξίες.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που απλώς ονειρεύονται να επιτεθούν στην Κίνα, να ρίξουν πυρηνικά όπλα στους Παλαιστίνιους με κάθε κόστος και απλώς να τους σκοτώσουν όλους», εξήγησε ο Larry Johnson, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Tim Walberg σχετικά με την ανάγκη τερματισμού, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με χρήση πυρηνικών όπλων όπως συνέβη στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

David Sachs (Αμερικάνος επενδυτής): Εάν εμπλακεί η Δύση στην Ουκρανία, πάμε για Γ’ Παγκόσμιο

Η άμεση εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο υποστηρίζει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs.
Σχολιάζοντας ανάρτηση του Αμερικανού επιχειρηματία Bill Ackman ότι αν η Δύση προστάτευε τους ουρανούς της Ουκρανίας, τότε «ο κόσμος θα γινόταν πιο ασφαλής» ο Sachs εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του.
«Αν εννοείτε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αυτό θα σήμαινε την κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων και ο κόσμος θα βρισκόταν ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Sachs.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top