GuidePedia

0

Βρε τι καλό παιδί είναι τούτο; Τι λεβέντης και καραμπουζουκλής που μας παραχωρεί τη Θάσο μας και μας επιτρέπει να κάνουμε και έρευνες – μέχρι τα έξι μίλια, βεβαίως , βεβαίως; Κι όμως, για να μη λένε μερικοί-μερικοί. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ο Φατίχ Ντονμέζ, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του CHP ξεκαθάρισε το αυτονόητο… Ότι η Θάσος, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, είναι ελληνική.

Ο βουλευτής ρωτούσε την κυβέρνηση με ποιο δικαίωμα η Ελλάδα πραγματοποίησε έρευνες στη Θάσο το 2017 και εξόρυξε και πετρέλαιο, άκουσον – άκουσον, η άθλια… Ο καλός υπουργός όμως είπε ότι οι Γιουνάν μπορούν, μέχρι τα έξι μίλια, να ψάχνουν και να βρίσκουν… Πέραν αυτών όμως γιόκ, διότι ο μπαμπούλας Τουρκία θα τους κάνει μια χαψιά.

«Το νησί της Θάσου παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, που επιβεβαίωσε προηγούμενη απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 1914. «Στο Αιγαίο, τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα. δεν επιτρέπεται να γίνονται έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου πέραν των χωρικών υδάτων της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών, δηλαδή τα 6 μίλια.

«Οι αναφερόμενες στα ΜΜΕ έρευνες και εξορύξεις που πραγματοποιούνται στη Θάσο είναι εντός των ορίων των ελληνικών χωρικών υδάτων. Ωστόσο, ο στρατός μας παρακολουθεί συνεχώς και με ιδιαίτερη ευαισθησία όλες τις εν δυνάμει έρευνες στο Αιγαίο», είπε το παλικάρι μας, ο Τούρκος Υπουργός.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top