GuidePedia

0


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Για άλλη μία μέρα προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ, τι αναφέρουν:

”Η αποστολή της Ελλάδας με 41 τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που δώρησαν οι ΗΠΑ στα νησιά Λέσβο και Σάμο, ακριβώς απέναντι από τη Σμύρνη, αύξησε ξανά την ένταση στην περιοχή. Τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν μια Τουρκία που μπορεί να δράσει ανεξάρτητα μέσω της Ελλάδας.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να σχεδιάζουν μια βραχυπρόθεσμη τουρκική-ελληνική σύγκρουση που μπορεί να αναληφθεί από κοινού με τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις», δήλωσε ο Güçlüer.

Δηλώνοντας ότι υπάρχουν δύο τύποι τακτικών τροχοφόρων οχημάτων, τεθωρακισμένων και μη, ο Λέκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Altınbaş και συνταξιούχος συνταγματάρχης Δρ. Eray Güçlüer επεσήμανε ότι τα τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνται γενικά σε διοικητικές δραστηριότητες για τη μεταφορά φορτίων και υλικών. Ο Δρ Eray Güçlüer τόνισε ότι τα τεθωρακισμένα μπορούν να μετατραπούν σε οχήματα μάχης τοποθετώντας οπλικά συστήματα πάνω τους και ότι οι στρατιωτικές μονάδες, ως πολλαπλασιαστές δύναμης, γίνονται ένα από τα κύρια οπλικά συστήματα σε συγκρούσεις σε πόλεμο.

Το δημοσίευμα:

Ο Δρ Eray Güçlüer επεσήμανε ότι τα τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα που μετέφερε η Ελλάδα σε δύο νησιά πολύ κοντά στην Τουρκία είναι επίσης οχήματα με βάσεις στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν οπλικά συστήματα. «Είναι πολύ σαφές ότι στάλθηκαν εκεί για να ενισχύσουν τις ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στα νησιά», είπε ο Δρ. Eray Güçlüer, «Πιθανώς να έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα οπλικά συστήματα στις βάσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν τα όπλα. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι προορίζονται για τη χρήση των αρχών επιβολής του νόμου. Αυτά είναι για τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας», είπε.

Ο Eray Güçlüer σημείωσε ότι οι κύριες δυνάμεις μάχης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αναπτύσσονται από βορρά προς νότο στην περιοχή από την Αλεξανδρούπολη έως το νησί της Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμεύουν ως φυλάκια των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε μαζί το δίδυμο ΗΠΑ-Ελλάδας.Ο οπλισμός των νησιών τους και η αύξηση της στρατιωτικής συσσώρευσης εκεί δείχνουν ότι ετοιμάζονται για κάτι.

“Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να κάνει το Αιγαίο πέλαγος δική της κυριαρχία. Μια βραχυπρόθεσμη σύγκρουση μπορεί να σχεδιαστεί με στενό πλαίσιο, ενδεχομένως από κοινού με τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις», είπε.”

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top