GuidePedia

0


Γιώργος Μοτσάκος
Η Ρωσία έχει αναπτύξει τρία εξοπλισμένα πολεμικά πλοία και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου Yasen στην Καραϊβική

Μονάδες επιφανείας και υποβρύχια ανέπτυξε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έξω από την Φλόριντα, αφού ρωσικός στολίσκος πλησίασε στην ίδια περιοχή καθ' οδόν προς την Κούβα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τρία εξοπλισμένα πολεμικά πλοία και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου Yasen στην Καραϊβική, προκαλώντας συναγερμό στις ΗΠΑ.
Κατόπιν αυτού, το αμερικανικό πεντάγωνο ξεκίνησε εκτεταμένες ναυτικές κινήσεις με χρήση και αεροσκαφών ΑΦΝΣ, παρακολουθώντας τους Ρώσους που ήρθαν στην περιοχή αυτή μετά από Πέντε χρόνια.
Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη για να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις του ρωσικού Πολεμικού από κοντά

Μιλώντας στην εφημερίδα Miami Herald, αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ανησυχεί για τη ρωσική δραστηριότητα 30 μίλια μακριά από τις ακτές της, το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει τρία αντιτορπιλικά, ένα υποβρύχιο, και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος στην περιοχή.
"Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες, παρακολουθούμε ενεργά τα ρωσικά πολεμικά πλοία καθώς διέρχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό εντός διεθνών υδάτων.

Αεροπορικά και θαλάσσια μέσα υπό τη Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις για να διασφαλίσουν την άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Οι αναπτύξεις πολεμικών πλοίων της Ρωσίας αποτελούν μέρος της συνήθους ναυτικής δραστηριότητας και δεν αποτελούν άμεση απειλή ή ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο αξιωματούχος της NORTHCOM στην Herald.

Τα τρία αμερικανικά Αντιτορπιλικά είναι το USS Truxtun, το USS Donald Cook και το USS Delbert D. Black από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και ένα περιπολικό της ακτοφυλακής με την ονομασία Stone.

Μαζί με αυτές τις μονάδες επιφανείας, έχει αναπτυχθεί και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Boeing P-8.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ανέπτυξε τρία πλοία και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στην Καραϊβική. Κατόπιν αυτού, οι ΗΠΑ ανέμεναν την επιστροφή εκτεταμένων στρατιωτικών ασκήσεων και αεροπορικών και ναυτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού "Admiral Gorshkov" και το πυρηνικό υποβρύχιο "Kazan", μαζί με ένα τάνκερ και ένα ρυμουλκό, έχουν ήδη φτάσει απέναντι από την Φλόριντα.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου

Το ζήτημα είναι το γνωστής φήμης ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Yasen-M-class Kazan, το οποίο αποτελεί μέρος αυτής της ρωσικής ανάπτυξης στην Κούβα.

Αφού επιβεβαιώσει τα σχέδια ανάπτυξης της Ρωσίας, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα υιοθετήσει «όποια και αν είναι η απαραίτητη στάση για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση της ρωσικής δραστηριότητας».

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις Ρώσων και Αμερικανών είναι γενικά για να τις ακούν όλοι οι υπόλοιποι πλην αυτών.

Είναι γνωστό ότι μετά το “ελεύθερο” στο Κίεβο, ώστε να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους κατά της ρωσικής ενδοχώρας οι σχέσεις Κρεμλίνου-Λευκού Οίκου κατρακυλούν σιγά σιγά σε περίοδο “κρίσης της Κούβας”, ότι και να δηλώνουν οι Αξιωματούχοι εκατέρωθεν.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top