GuidePedia

0


Daniel Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα χάνει συνεχώς εδάφη – Σε λίγους μήνες το μέτωπο θα είναι δραματικό - Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Κέρδισαν οι ρώσοι, η Δύση θα δημιουργήσει εξόριστη κυβέρνηση της Ουκρανίας

Έχει απομείνει ένας μήνας πριν ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση και τα δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ της Ρωσίας.
Έχοντας αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στις κατευθύνσεις Chasiv Yar και Avdiivka ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται και ήδη έχει συγκεντρώσει 120.000 στρατιώτες στην κατεύθυνση Kharkiv και Kupyansk.
Ωστόσο σε όλη την ζώνη μάχης υπάρχουν 650.000 ρώσοι στρατιώτες που προετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση αρχές Ιουνίου 2024.
Οι Ουκρανοί υποχωρούν από παντού, η ηγεσία του Ουκρανικού στρατού ανησυχεί έντονα για κατάρρευση του μετώπου αφού πολλοί στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ξανά το Robotyne το χωριό σύμβολο βότια της Zaporizhia το οποίο είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί στην καλοκαιρινή τους αντεπίθεση του 2023.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά… η κατάρριψη όλων των αμερικανικών πυραύλων ATACMS με το καλημέρα… από τους ρώσους έχει προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ…
Μάλιστα έφθασε αμερικανός αξιωματούχος να αρνείται το γεγονός αλλά όταν του ζητήθηκαν αποδείξεις δεν ήξερε τι να πει…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βρει τον τρόπο να καταρρίπτουν ATACMS

Κόντρα Ρωσίας – ΗΠΑ για την κατάρριψη των αμερικανικών ATACMS – Η πραγματικότητα δικαιώνει τους Ρώσους

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους MGM-140 ATACMS εναντίον στόχων στην Κριμαία τη νύχτα της 29ης προς 30 Απριλίου.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας Aksyonov ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα ATACMS κατά της Συμφερούπολης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν τους πυραύλους.
Ο Aksyonov ισχυρίστηκε ότι μη εκρηκτικά πυρομαχικά διασποράς διασκορπίστηκαν στην περιοχή μετά την κατάρριψη των πυραύλων από την αεράμυνα, αλλά δεν διευκρίνισε εάν το χτύπημα προκάλεσε ζημιές.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν μεταξύ 12 και 15 πυραύλους ATACMS με στόχο τη Συμφερούπολη και το αεροδρόμιο Dzhankoi, αλλά ισχυρίστηκαν ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε όλους τους πυραύλους.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε έξι πυραύλους ATACMS σε μια απροσδιόριστη περιοχή, πιθανώς αναφερόμενος στην Κριμαία.
Οι αναφορές ότι επλήγησαν οι εγκαταστάσεις της Ρωσικής 31ης Μεραρχίας Αεράμυνας στο Chornomorsk και Saky Raions και στο αεροδρόμιο Dzhankoi, προκαλώντας πυρκαγιά και τραυματίζοντας Ρώσους στρατιωτικούς, διαψεύδεται.

Οι ΗΠΑ δεν παραδέχονται ότι η Ρωσία κατέρριψε έξι αμερικανικούς πυραύλους ATACMS

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αρνείται ότι ο ρωσικός στρατός κατέρριψε έξι ουκρανικούς πυραύλους ATACMS αμερικανικής κατασκευής.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν έξι επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους αμερικανικής κατασκευής ATACMS μέσα σε μια μέρα.
«Όχι και όχι. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις αναφορές ότι κάποιος από αυτούς καταρρίφθηκε», είπε ο John Kirby.
Ωστόσο, δεν προσκόμισε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λόγια του.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε επίσης μια ερώτηση σχετικά με το πόσους ακριβώς πυραύλους ATACMS μετέφεραν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τις περιοχές της Κριμαίας, του Donetsk και Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, που αποτελούν μέρος της Ρωσίας, «κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος», εντός του οποίου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα επιχειρησιακά-τακτικά βλήματα ATACMS.

Προειδοποιεί το Spiegel: Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο των γειτονικών πόλεων μετά την πτώση του Chasiv Yar

Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο σε κοντινές πόλεις μετά την απελευθέρωση του Chasiv Yar, γράφει το Γερμανικό Spiegel.
«Η πόλη βρίσκεται σε έναν στρατηγικά σημαντικό λόφο μεταξύ Konstantinovka και Bakhmut
Πίσω από την πόλη εκτείνεται ένα ανοιχτό έδαφος, εάν οι Ρώσοι καταλάβουν το Chasiv Yar, θα αποκτήσουν τον έλεγχο πυρών στις πόλεις στις γύρω περιοχές και θα τις καταλάβουν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky έχει προειδοποιηθεί ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη.
Εάν τεθεί υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την προέλασή τους στο Donbass.
«Με την κατάκτηση της Konstantinovka, θα έχουν πρόσβαση σε μια σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού στο Donbass, που οδηγεί στο Kramatorsk και στο Slavyansk - τις πιο σημαντικές αμυντικές θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή», συνοψίζει το Spiegel.
Ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.
Ονόμασε τον Ivanovskoye και το Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donetsk ως τα πιο καυτά σημεία.
Η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsky) και Kurakhovsky δεν είναι λιγότερο κρίσιμη, διευκρίνισε ο στρατηγός.
O υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες.

Shoigu (Ρώσος υπουργός Άμυνας): Προχωράμε βάσει του πλάνου - Να αυξηθεί ο όγκος και η ποιότητα των όπλων

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν στην Ουκρανία βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu κατά τη διάρκεια συνάντησης με το στρατιωτικό επιτελείο, το οποίο και τον ενημέρωσε για την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο Shoigu υποστήριξε πως είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι προμήθειες όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο όγκος και η ποιότητα των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού έτσι ώστε να υποστηριχθεί ο ρυθμός της προέλασης που καταγράφεται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Στο πλαίσιο αυτό έδωσε οδηγίες για τη λήψη μέτρων για τη μείωση του χρόνου συντήρησης και επισκευής του στρατιωτικού υλικού και για την αύξηση των προμηθειών ανταλλακτικών σε ζώνες μάχης και περιοχές υποστήριξης.
Επιπλέον, του παρουσίασαν νέες εκδοχές όπλων για την καταπολέμηση των drones, όπως ένα ειδικό πολυβόλο εξοπλισμένο με κατάλληλο σκοπευτικό.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top