GuidePedia

0

ΚΟΛΜΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Σε μία από τις συχνές αμφισημίες της, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, ουσιαστικά αμφισβήτησε σε ομιλία της σε ξένο συνέδριο την ένταξή της Ελλάδος στη “σωστή πλευρά της ιστορίας”, με την επίσημη της Ουκρανίας στην έναρξη της ρωσικής εισβολής. Βέβαια, όταν είδε τις αντιδράσεις, έσπευσε να μαζέψει μετέπειτα την δήλωση της…

Ασχέτως, της όποιας ανασκευής αποπειράθηκε η κ. Μπακογιάννη, ας αναρωτηθούμε: Έπρεπε να υποστηρίξουμε την προ διετίας Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όταν οι Τούρκοι πανηγυρίζουν σήμερα την από 50ετίας, δική τους εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου; Να την δικαιώσουμε; Ορθώς η Ελλάς αντιτάχθηκε στην ανάλογη στρατιωτική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Μάλιστα για την σημερινή κατάσταση της Κύπρου, ευθύνες έχει και το μεταπολιτευτικό καθεστώς, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντόρα σφάλλει στις πολιτικές δοξασίες της. Το 2003 υποστήριξε την εγκατάσταση νατοϊκών πυραυλικών συστημάτων στην Πολωνία, με αποτέλεσμα να την πετάξουν έξω από το Κρεμλίνο – αν κι επίσημος επισκέπτης. Αφού παρατύπως εγκατέλειψε την Δημαρχία των Αθηναίων, αυτο-προωθήθηκε σε υπουργό Εξωτερικών. Ακολούθως, συντάχθηκε με το ανθελληνικό σχέδιο Ανάν, που ευλογούσε τα αντι-κυπριακά σχέδια της Τουρκίας και Βρετανίας.

Άλλωστε, ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν ωφέλησε την Ρωσία που είδε τις ουδέτερες χώρες Σουηδία και Φινλανδία να εντάσσονται στον ΝΑΤΟ, ενώ ήθελε ν’ αποτρέψει την εισδοχή της Ουκρανίας. Επίσης, ο πόλεμος ακύρωσε το τουρκικό μονοπώλιο των Στενών (του Ελλησπόντου) κι ανέπτυξε την στρατηγική θέση της Αλεξανδρουπόλεως, μ’ αποτέλεσμα ο Ερντογάν να “το φυσάει και μη κρυώνει”.

Σαν μη μας τα λέει καλά η κ. Μπακογιάννη…

Άρα, ακόμα και αν ο πόλεμος στην Ουκρανία θα περιμένει τον Ντόναλντ Τραμπ για να λήξει, θα ήταν λάθος για την Ελλάδα να συνταχθεί με τον Πούτιν, όπως λανθασμένη είναι κι η κατάψυξης των σχέσεων Αθηνών-Μόσχας, αλλά γι’ αυτό ας μέμφεται η πρώην τον νυν υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, που τάχει “κάνει θάλασσα” και στο Αιγαίον με τους τεμενάδες στον νεοσουλτάνο της Αγκύρας.

Δεν υπάρχουν ορθές ή λανθασμένες πλευρές της ιστορίας η οποία κρίνεται εκ του “τελευταίου εκβάντος” κατά τον Δημοσθένη. Απλώς η κα Μπακογιάννη έχει εσφαλμένη πολιτική ιστορία που έχει βλάψει συχνά τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως πρόσφατα για το Κοσσυφοπέδιο. Καλόν είναι να πάει σπίτι της και να αποσυρθεί. Αρκετά πιά!

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top