GuidePedia

0

Ανατριχιαστικά ευρήματα της έκθεσης Κοκοτσάκη φωτίζουν την επιχείρηση να καλυφθούν όλα τα ίχνη.

Τελικά, δεν ήταν μόνο το μπάζωμα στα Τέμπη και τα μονταρισμένα ηχητικά του ΟΣΕ. Πλέον αποδεικνύεται ότι από τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία στήθηκε μια γιγαντιαία και πολυπλόκαμη επιχείρηση, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, από κρατικούς πυλώνες του Μαξίμου, με στόχο να καλυφθούν όλα τα ίχνη του εγκλήματος τη βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου 2023.Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ακόμα και 15 μήνες μετά τον φριχτό θάνατο των 57 ανθρώπων έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά ευρήματα που αποκαλύπτουν περισσότερες κρυφές πτυχές για το κουκούλωμα του αιώνα, που, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μεθοδεύτηκε ανατριχιαστικά και με κρύο αίμα.

Η τελευταία επικαιροποιημένη έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη και των συνεργατών του, μια επίπονη έρευνα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και την οποία έχει ολόκληρη στη διάθεσή της η «δημοκρατία», σοκάρει.

Η έκθεση του πραγματογνώμονα Β. Κοκοτσάκη

Στις 75 σελίδες της τεχνικής έκθεσης ο τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών εντόπισε και στοιχειοθέτησε την ύπαρξη κι άλλων «μονταζιέρων» αλλοίωσης στοιχείων για τη νύχτα του εγκλήματος:Σκηνοθετημένες φωτογραφίσεις από την Ελληνική Αστυνομία, με «πειραγμένες» φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία: «Από τις φωτογραφίες που λήφθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και που είναι στη δικογραφία προκύπτει ότι τουλάχιστον κάποιες φωτογραφίες δεν απεικονίζουν τα πραγματικά γεγονότα, αφού τα εικαζόμενα σε αυτές διαμορφώθηκαν» αναφέρει ο Β. Κοκοτσάκης, δείχνοντας φωτογραφία από κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που πάνω σε τρύπα είχε τοποθετηθεί από εξωγενείς παράγοντες άλλο αντικείμενο.

«Πειραγμένο» βίντεο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ, η οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται διά νόμου υπό την πολιτική διεύθυνση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Βίντεο το οποίο πρόβαλε η ΕΡΤ στις 11.3.23 περισυνελέγη από κάποια κάμερα που μάλλον βρίσκεται κοντά στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Η ΕΡΤ πρόβαλε το βίντεο αυτό καλύπτοντας το αριστερό 1/3 και το δεξιό 1/3 της εικόνας με μάσκα από χαμηλοπερατό φίλτρο το οποίο δεν επιτρέπει με ευκρίνεια να δούμε την (σ.σ.: εμπορική) αμαξοστοιχία. Επίσης το βίντεο αυτό (σ.σ.: της ΕΡΤ) εικονίζει μόνο την πρώτη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας και μετά κόβεται». Αμφιβολίες εκφράζει η έκθεση και για άλλο βίντεο, αυτή τη φορά σε ιδιωτικό κανάλι (Star).

Αποκαλύπτει, συμπληρώνοντας προηγούμενα ευρήματα της έκθεσής του, ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν άτομα μιας άγνωστης «ομάδας» ανθρώπων που έκαναν ανενόχλητοι από τις Αρχές «συστηματική, συνεχόμενη κι επιμελή προσπάθεια μεταβολής και αλλοίωσης του τοπίου του δυστυχήματος – εγκλήματος» και που με πολύ μεθοδικό τρόπο «αφαιρούσαν συγκεκριμένα κομμάτια από τον χώρο του δυστυχήματος και τα τοποθετούσαν επιμελώς στο πίσω μέρος του εναπομείναντος βαγονιού, πίσω από το εμπορευματοκιβώτιο με τα χαρακτηριστικά ZIM-ΜONITOR».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top