GuidePedia

0


Πρόκειται για μία ομάδα Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών που σύμφωνα με το Κίεβο θα εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους Ουκρανούς

Το Παρίσι αποφάσισε και επίσημα να αποστείλει στην Ουκρανία εκπαιδευτές από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις για να συνδράμουν στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων.

Το Ανακοίνωσε ο Σίρσκι

Πιο αναλυτικά, ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντερ Σίρσκι αποκάλυψε πως ήδη υπέγραψε έγγραφα που επιτρέπουν σε Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα καλωσορίσουμε Γάλλους εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό μας» δήλωσε ο Ολεξάντερ Σίρσκι στο Telegram. Λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο συνομιλούσε με τον Γάλλο υπουργό άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνύ.

«Πιστεύω πως η αποφασιστικότητα της Γαλλίας θα εμψυχώσει άλλους εταίρους μας να συμμετάσχουν σε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα» πρόσθεσε ο αρχιστράτηγος του Κιέβου.

Το Είπε και το Έκανε ο Μακρόν;

Όπως έχουμε αναφέρει επαναλαμβανόμενα στο παρελθόν, ο πρόεδρος του Παρισιού Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πρώτος Δυτικός ηγέτης που είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν είχε αναφέρει συγκεκριμένα πως «η Ρωσία δεν πρέπει για κανέναν λόγο να νικήσει στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Μπορεί να μην έχει στείλει ακόμη στρατό στις ουκρανικές πρώτες γραμμές, αλλά ακόμη και η επίσημη αποστολή εκπαιδευτών από την Γαλλία στην Ουκρανία είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

Φυσικά, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και πηγές προτείνουν πως ήδη βρίσκονταν στην ουκρανική επικράτεια Δυτικοί στρατιωτικοί, οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις του Κιέβου, συμβουλεύουν τους Ουκρανούς διοικητές, συντηρούν τον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδεύουν στρατιώτες.

Η πρόσφατη ανακοίνωση αποστολής Γάλλων εκπαιδευτών αποτελεί βέβαια την πρώτη φορά που μία τέτοια κίνηση ανακοινώνεται επίσημα από το Κίεβο.

Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε σίγουρα μία ρωσική απάντηση: είτε λεκτική είτε πρακτική στο πεδίο της μάχης. Την τελευταία φορά που ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έφερε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία είχαμε παρατηρήσει μία αύξηση των ρωσικών επιθέσεων κατά των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν στην ουκρανική πλευρά.

Συγκεκριμένα, ρωσικά πυρά είχαν ανατινάξει ένα από τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν Δυτικοί μισθοφόροι στην περιοχή του ποταμού Δνείπερου. Οι απώλειες ήταν σημαντικές, ωστόσο το ουκρανικό υπουργείο άμυνας δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτήν την είδηση.

Τώρα ποια θα είναι η απάντηση της Μόσχας; Θα στοχοποιήσει τους Γάλλους εκπαιδευτές ή θα αγνοήσει την ύπαρξή τους και θα συνεχίσει ακάθεκτη την προέλασή της στην ανατολική Ουκρανία; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top