GuidePedia

0


Παλαιστίνιος Αξιωματούχος: Θα έρθουν οι “σύμμαχοι μας σε γενικό πόλεμο με Ισραήλ-Προεξοφλούν οι Παλαιστίνιοι Τουρκικά “ειρηνευτικά” δήθεν στρατεύματα εντός του Ισραήλ-Σχέδιο ανακήρυξης ΑΟΖ τύπου " Λιβύης" με ανεξάρτητη Παλαιστίνη και μόνο με αυτήν από την Τουρκία

Η Τουρκία είναι πίσω από όλα πρώτη και καλύτερη λόγω σχεδίου ΑΟΖ με Παλαιστίνη και ελέγχου Ιερουσαλήμ και μετά το Ιράν, ενώ χθες ο Ερντογάν μίλησε έμμεσα για επέκταση των τουρκικών συνόρων, διότι ξέρει ότι τα σύνορα αλλάζουν με πολεμικές ενέργειες, οι υπόλοιποι στην ΕΕ το ξέχασαν αυτό.

Ο πεινασμένος ονειρεύεται καρβέλια και ο Τούρκος πρόεδρος την Οθωμανική αυτοκρατορία, την οποία θέλει να εγκαταστήσει σε όλα τα παλαιά εδάφη ( Βαλκάνια, Καύκασο, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική) .

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι “η Παλαιστίνη έγινε τόπος εντάσεων, δακρύων, κατοχής και πόνου μετά την αποχώρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την περιοχή κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Εκτιμάται ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα τρομερό σχέδιο από τον Ερντογάν, σύμφωνα με πηγές στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, για την προσπάθεια αλλαγής του θρησκευτικού status quo για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ (που θα επηρέαζε πιθανώς και το ελληνικό Πατριαρχείο).

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) έχει δώσει εντολή από το 2021 για μειωμένες τιμές στα τουριστικά γραφεία της, για τις θρησκευτικές εκδρομές προς την Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το Τζαμί Al-Aqsa, ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ, ακολουθώντας την διαδρομή Καάα και το Τζαμί του Προφήτη, που βρίσκεται στις πόλεις της Μέκκα και Μεντίνα, σύμφωνα με τους μουσουλμάνους.

Στόχος του ύπουλου τουρκικού σχεδίου ήταν η υφαρπαγή της εξουσίας της Ιορδανίας για να κάνει κουμάντο ο Ερντογάν και η χώρα του στην Ιερουσαλήμ, κάτι που θα είχε σε μια τέτοια περίπτωση λογικά αντίκτυπο και στην λειτουργία του ελληνικού Πατριαρχείου.

Ετοιμάζονται οι σύμμαχοι των Παλαιστινίων σε γενικό πόλεμο

Οι Τούρκοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια με αυτά που λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ, και πιθανόν ετοιμάζουν “ ειρηνευτική δύναμη”, για να εκμεταλλευθούν στο έπακρο όποια ευκαιρία παρουσιαστεί, ενώ θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Χαμάς, για να εισέλθουν ακόμα και ως “εγγυήτρια δύναμη” εντός του Ισραήλ σε περίπτωση γενικού πολέμου.
Πρώτη και καλύτερη όμως είναι ήδη η Χεζμπολάχ που και αυτή μιλά για γενικό πόλεμο με το Ισραήλ, δηλαδή τις ΗΠΑ.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος: “μόνο ένας μικρός αριθμός ανώτατων διοικητών στη Γάζα γνώριζε για την εισβολή στο Ισραήλ,οι στενότεροι σύμμαχοι της ομάδας δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Όμως οι σύμμαχοι μας «θα συμμετάσχουν στη μάχη εάν η Γάζα υποβληθεί σε έναν πόλεμο εξόντωσης».

Οι Τούρκοι μέσα στο χάος σχεδιάζουν να πετύχουν μια ιδιότυπη “ ανεξαρτησία” των παλαιστινιακών εδαφών, για να χαράξουν στην συνέχεια ΑΟΖ τύπου Λιβύης με το προτεκτοράτο της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Το σχέδιο αυτό είχε εμφανιστεί το 2021 και είχε προκαλέσει άμεσο απόηχο στο Ισραήλ και την Ελλάδα.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη αλλαγή παιχνιδιού στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, με άμεση παρέμβαση της Τουρκίας.

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια σφαίρα σύγκρουσης ήδη πριν από τις πρόσφατες συγκρούσεις, όπου από τη μία πλευρά το Ισραήλ έχει δημιουργήσει συμμαχία με την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά για να καταλάβει θαλάσσιες περιοχές και ενεργειακούς πόρους, ενώ από την άλλη είναι η Τουρκία.

Οι εν λόγω χώρες ανέπτυξαν επίσης στρατιωτική συνεργασία και πραγματοποίησαν αρκετές ναυτικές ασκήσεις, που κέρδισαν με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Η Τουρκία εδώ και καιρό απορρίπτει αυτή τη μονομερή προσέγγιση, επιμένοντας στα θαλάσσια δικαιώματα του ψευδοκράτους, ενώ υπέγραψε μια αμοιβαία συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Λιβύη το 2019, η οποία προκάλεσε μεγάλη διαμαρτυρία στην αντίπαλη ισραηλινο-ελληνο-αμερικανική πλευρά.

Ο εμπειρογνώμονας του United World Onur Sinan Güzaltan ασχολήθηκε με το θέμα στη συνέντευξή του στον αξιωματούχο της Χαμάς Basem Naim τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Naim απάντησε στην ερώτηση εάν η Τουρκία και η Παλαιστίνη θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους και τα θαλάσσια σύνορα, με τα ακόλουθα λόγια: «Ναι, σίγουρα… Οι φυσικοί μας πόροι, όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στο έδαφος και στον αέρα, κλέβονται από τους Ισραηλινούς.

Μέρος αυτών των πόρων είναι το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ως εκ τούτου, αναζητούμε οποιαδήποτε συνεργασία ή υποστήριξη με τις χώρες της περιοχής και πρώτα από την Τουρκία για να αποκτήσουμε τα δικαιώματά μας στο φυσικό αέριο και σε άλλους πόρους και να επιτύχουμε ουσιαστικά την ανεξαρτησία και κυριαρχία μας».

Άρα δεν πρέπει να απορούμε που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ για να προκαλέσει την μέγιστη αγανάκτηση με στόχο έναν γενικό πόλεμο που θα επέτρεπε στην Τουρκία πρωτίστως , να επέμβει ως σύμμαχος χώρα.

Ακραίο σενάριο μεν , υπαρκτότατο δε ενώ οι Τούρκοι σίγουρα βρίσκονται πίσω από πολλά από αυτά που είδαμε και θα δούμε στην συνέχεια.

Η Χαμάς , ελέγχεται από τους Τούρκους, η Χεζμπολάχ από τους Ιρανούς. Οι Ιρανοί ενεργούν φανατικά ιδεολογικά,
ενώ οι Τούρκοι ενεργούν οπορτουνιστικά, βραχυπρόθεσμα συμφεροντολιγικά, μυστικά, με πλήρη εργαλειοποίηση του Ισλάμ.

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία επίσημου στρατιωτικού άξονα, Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, με την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, για να απομονωθεί η Τουρκία μια για πάντα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top