GuidePedia

0

Οι Ρώσοι περιμένουν Στρατό 100.000 Ταλιμπάν!
Ρωσία-Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, τρία μέλη του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας CSTO, εξαπέλυσαν όλη την διαθέσιμη ισχύ πυρός μόλις 20 χλμ μακριά από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Διοικητή της Κεντρικής Περιφέρειας της Ρωσίας,Alexander Lapin, η τελική πρόβα πολεμικής εμπλοκής έλαβε χώρα στο πεδίο βολής Harb-Maidon στο Ουζμπεκιστάν 20 χλμ από το Αφγανιστάν.
Τελική πρόβα πολεμικής εμπλοκής του CSTO

Στην άσκηση έλαβαν μέρος ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 τα οποία έπληξαν 100 στόχους “τρομοκρατών”
Επιπλέον, συμμετείχαν αεροσκάφη L-39, άρματα μάχης T-72 καθώς και BTR-82, BMP-2.
Το σενάριο προέβλεπε “μαζική εισροή τρομοκρατών από το Αφγανιστάν προς το Τατζικιστάν”.

Μόλις έγινε αντιληπτή η επίθεση των τρομοκρατών, ακολούθησαν αεροπορικές προσβολές και επίθεση πυροβολικού με MLRS BM-21 Grad.

Στην επίθεση παρείχαν κάλυψη αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25 από την αεροπορική βάση Kant Airbase ενώ επιχείρησαν και αερομεταφερόμενες δυνάμεις που έπεσαν πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Παράλληλα επιχείρησαν και τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 που απέστειλε η Μόσχα για την “πρόβα τζενεράλε”. Ένα ζευγάρι μαχητικών MiG-29 του Ουζμπεκιστάν παρείχε κάλυψη στα ρωσικά βομβαρδιστικά.

Στρατός 100.000 αντρών…

Οι Ρώσοι περιμένουν να δημιουργηθεί Στρατός 100.000 αντρών στα σύνορα των κρατών της Κεντρικής Ασίας.
Αυτός ο στρατός δεν θα αποτελείται μόνο από τους Ταλιμπάν με την μορφή “ενόπλων δυνάμεων” αλλά και από “πρόσφυγες” που θα έχουν εισέλθει στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ήδη το Τατζικιστάν προετοιμάζεται να δεχτεί 100.000 πρόσφυγες. Οι Αρχές της χώρας προετοιμάζουν αποθήκες με βασικά είδη και τεράστιες σκηνές.

Οι Ρώσοι περιμένουν ανάμεσα στους 100.000 πρόσφυγες να “φυτευτούν” και πολλοί πράκτορες της CIA ακόμη και Ταλιμπάν που θα καθοδηγήσουν το πλήθος εναντίον των Αρχών του Τατζικιστάν.

Και εδώ τονίζουν πως το Τατζικιστάν έκανε ένα μοιραίο λάθος με το να δεχτεί τα 100 εκατ. που πρόσφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, προκειμένου να φιλοξενήσει χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι θέμα χρόνου να συμβούν και μεθοριακά επεισόδια με αφορμή τις ροές προσφύγων από το Αφγανιστάν προς Ουζμπεκιστάν-Τατζικιστάν-Κιργιστάν.

Αφγανιστάν: Eπεσε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη – Ανησυχία για Καμπούλ

Η Κουντούζ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν μετά από σφοδρές μάχες με τον αφγανικό στρατό.
Πρόκειται για την τέταρτη πρωτεύουσα επαρχίας που καταλαμβάνουν οι αντάρτες μέσα σε διάστημα τριών ημερών και η δεύτερη μέσα σε 24 ώρες.

«Η Κουντούζ έπεσε. Οι Ταλιμπάν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλα τα βασικά κτίρια της πόλης», δήλωσε ο ανταποκριτής του AFP από την πόλη.

Επιπλέον, οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σαρ-ε -Πουλ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν, έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών μαχών με τον αφγανικό στρατό.

Την Παρασκευή οι αντάρτες κατέλαβαν τη Ζαράνζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Ιράν.

Στη συνέχεια χθες Σάββατο οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη Σεμπεργκάν στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαουζάν.

Στην Καμπούλ οι κάτοικοι εξέφραζαν την ανησυχία τους μετά την κατάληψη της Ζάρανζ.

«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει στα σοβαρά την κατάσταση ασφαλείας (…), όλες οι επαρχίες μπορεί να πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν», κατήγγειλε ο Ουάλιντ Άχμαντ, ο οποίος έφυγε από την Τάχαρ, στο βόρειο Αφγανιστάν, για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις.







πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top