GuidePedia

0

Καλησπέρα σας, με μια μικρή καθυστέρηση, ελέω επικαιρότητας που έστρεψε την προσοχή μας αλλού. Βραδάκι ζεστό όμως, καλοκαιρινό, είπαμε να μην αφήσουμε μερικά σχολιάκια που είχαμε καταγράψει, καθότι ακολουθούν άλλα, συνέχειες ακόμα και σε υφιστάμενα θέματα, καθώς αυτή η άτιμη η επικαιρότητα δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

Από τα εξοπλιστικά που συζητάμε σε ρυθμούς που θα ζήλευαν και οι Αμερικανοί και τα λοιπά… κουλά που καταγράφονται σε καθημερινή φάση, μέχρι τα μνημεία – προσωπικές πρωτοβουλίες. Εμείς , καλού κακού ξεκινήσαμε να οραματιζόμαστε πως βλέπουμε ένα δικό μας μνημείο, οπότε εάν δοθεί η ευκαιρία να το δούμε να λαμβάνει σάρκα και οστά, έως ότου έρθει ο επόμενος και το ξηλώσει. Ό,τι γουστάρει η ψυχούλα του καθενός. Ελλάδα είναι εδώ. Όλα είναι πιθανά.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Τη μεγάλη του ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και «για τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώνεται», εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων, την περασμένη Πέμπτη. Ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» συγκάλεσε την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Σκιώδους Συμβουλίου Σοφών (Σx3), οι οποίοι μετά τη νίκη στη «μάχη του ΜΤΣ», με τον καθαρισμό τον οικοπέδων και κυρίως με μερικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυξανόμενων περιστατικών ανάθεσης απευθείας συμβάσεων τύπου «συμμαθητής», για τα οποία μόλις λάβω πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση θα σας πληροφορήσω άμεσα αγαπητοί αναγνώστες, βρίσκονται σε μόνιμο πολεμικό παροξυσμό και ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Το καναδέζικο ηλεκτρο-οπτικό
«Ποια συναίνεση σε βασικά θέματα;», σχολίασε ένας εκ των Σοφών. «Εγώ διάβασα ότι ο Αποστολάκης δήλωσε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην προμήθεια του F-35 τη δεδομένη στιγμή, και ότι ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά ήταν αντίθετοι. Άρα η συναίνεση για το F-35 αφορά αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε. «Εστιάζετε σε ζητήματα ήσσονος σημασίας», είπε ένας άλλος Σοφός. «Για εμένα το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι για την προμήθεια των μη επανδρωμένων για το Πολεμικό Ναυτικό, των CAMCOPTER S-100, δεν μαθεύτηκε να συζητήθηκε γιατί δεν έγινε διαγωνισμός για την επιλογή τους και έκαναν απευθείας ανάθεση. Και απ’ όσο ξέρω ούτε το υψηλό κόστος σχολιάστηκε», αντέτεινε. «Μήπως διότι έχουν υψηλών επιδόσεων εξοπλισμό;», ρώτησα. «Το ίδιο ηλεκτρο-οπτικό καναδικής εταιρίας που χρησιμοποιούσαν κι οι Τούρκοι στο Bayraktar, πριν ο Καναδάς τους επιβάλλει εμπάργκο, οπότε ανέπτυξαν δικό τους με την Aselsan», μου έδωσε την πληρωμένη απάντηση. (ΖΝΡ)

ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
Με τη φαινομενικά αθώα ανακοίνωση ότι οι πλάκες του μνημείου που κατασκεύασε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Φλώρος, θα «μετακινηθούν και να τοποθετηθούν με σεβασμό σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποδόμησε κυριολεκτικά και μεταφορικά το περιβόητο μνημείο, το οποίο θέτει εκτός κοινής θέας και στη συνέχεια στη λήθη της μνήμης. Αποτέλεσμα των ανακοινώσεων Δένδια, ήταν να προκληθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δημόσια «αψιμαχία» (για να το θέσουμε κομψά) μεταξύ πρώην και νυν Α/ΓΕΕΘΑ. Όμως τα επόμενα επεισόδια στο σίριαλ αναμένονται πολύ πιο ενδιαφέροντα, πληροφορούμαι… Όπως το πάνε, όποιος έρχεται θα φτιάχνει κι από κάτι που θα το ξηλώνει ο επόμενος. Λεφτά υπάρχουν. (ΖΝΡ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ … ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Μοναδικό παγκοσμίως τρόπο για να δείξει τη μεγάλη έμφαση που αποδίδει στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο επέλεξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Αντί λοιπόν, όπως η κοινή λογική υπαγορεύει, να προωθήσει τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων προκειμένου να αποκτηθούν κρίσιμα συστήματα και τεχνολογίες… εξήγγειλε την κατασκευή νέου κτιρίου! Φυσικά στο στρατόπεδο Παπάγου! Α, μην ξεχάσω, εξαγγέλθηκε και η δημιουργία ειδικής διεύθυνσης, που με βάση τη λογική Δένδια θα πρέπει, λόγω σημασίας, να διευθύνεται από αντιστράτηγο!

Μουσειακή τεχνολογία…
Και όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η τελευταία μεγάλη σύμβαση για συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου είχε ανατεθεί πριν περίπου 25 χρόνια και τα συστήματα που αφορούσε, κέντρα ακρόασης και παρεμβολείς δεν έχουν μέχρι σήμερα παραληφθεί. Αλλά ακόμα και αν είχαν παραληφθεί, θα έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί λόγω της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας. Οπότε ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» προτείνει στο υπό κατασκευή κτίριο… να κατασκευαστεί και μουσείο, ώστε να στεγαστούν όλα τα απαρχαιωμένα συστήματα και υλικά ΗΠ που διαθέτουμε σήμερα. Και κάπως σαν υστερόγραφο: Με τη συνεχή δημιουργία υπηρεσιών, διευθύνσεων και ανώνυμων εταιριών, η μόνη πραγματικά ουσιαστική και χρήσιμη πρόβλεψη του σχεδίου Δένδια, που ήταν η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, θα καταστεί άνευ σημασίας πριν καν υλοποιηθεί, λόγω υπερπληθυσμού ανθρώπων και αυτοκινήτων. Εκτός αν ζητηθεί η κατασκευή και μερικών ακόμα… ορόφων, υπογείως. (ΖΝΡ)

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
«Ως συμβολισμό της τεράστιας προσπάθεια που γίνεται» χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας, την αναμόρφωση του στρατοπέδου Παπάγου. Ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» σκέφθηκε, ζήτησε τη γνώμη του Σκιώδους Συμβουλίου Σοφών (Σx3) και κατέληξε ότι αντιμετωπίζει δυσκολία στο να αντιληφθεί την «τεράστια προσπάθεια». Επίσης, οδηγείται στην αναπόφευκτη διαπίστωση ότι «δημοσιονομικός χώρος» και ιδιωτικές δωρεές υπάρχουν για τη «βιτρίνα» και το «αφήγημα», αλλά όχι για να αντικατασταθούν έστω και εν μέρει πλοία και υποβρύχια που ανά πάσα στιγμή μπορούν να υποστούν αυτοδιάτρηση, οχήματα γενικής χρήσης και τακτικών μεταφορών που είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας και ρυπαίνουν τόσο το περιβάλλον που με βάση τα ισχύοντα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν, κατευθυνόμενα βλήματα που έχουν προ πολλού υπερβεί τη λήξη ορίου ζωής τους, και άλλα πάρα πολλά.

Ο σύγχρονος Μολιέρος και οι «αρχοντοχωριάτες» του
Διότι, πως αλλιώς θα επιδειχθεί η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων αν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει «αναβαθμισμένη είσοδο και χώρο υψηλών επισκεπτών»; Γι’ αυτό στα υπέργηρα πλοία που αποστέλλονται σε αποστολές και καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέχεται από οίστρο καινοτομίας, θα προτείνουμε την εγκατάσταση ολογραφικών προβολέων ώστε σύμμαχοι και εχθροί να βλέπουν τη βιοκλιματική όψη του υπουργείου, την ανακαινισμένη είσοδο και χώρο υποδοχής των «υπουργών και των εκλεκτών ξένων προσκεκλημένων» και να σκιάζονται; Συβαριτισμός; Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας; Παρεμπιπτόντως, έχουν ακούσει το σλόγκαν που κυκλοφορεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, ότι «το καλύτερο αντι-drone σύστημα είναι ο Άγιος Νικόλαος»; (ΖΝΡ)

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΛΟΛΑ
Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας ανακοινώθηκε παράταση στους εν δυνάμει εμπρηστές, συγγνώμη, στους ιδιοκτήτες, να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπέδων και των χωραφιών τους και να σωθούν από τα πρόστιμα. Μέχρι τις 15 Ιουλίου. Όπως μας προειδοποιήσανε όμως, άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί. Αναμενόμενο, διότι καταμεσής της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα, αν ω μη γένοιτο, κάποια πυρκαγιά τεθεί εκτός ελέγχου.

Οφθαλμός ός τα πανθ’ ορά
Με άλλα λόγια, αν όλα πάνε καλά με την κατάσβεση, «τι ωραίοι μάγκες που είμαστε και τι καλά που τα κάναμε όλα». Αν όμως έρθει το πατατράκ να «φταίνε οι ιδιοκτήτες που δεν καθάρισαν». Επί τη ευκαιρία, η χθεσινή πυρκαγιά στην Πάρνηθα από ακαθάριστη ιδιοκτησία ξεκίνησε; Χώρια που οι ιδιοκτήτες οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να εντοπιστούν και να χαρατσωθούν. Δεν είναι δα υπήκοοι του Καζακστάν να χαθούν μέσα από τα χέρια των ελληνικών αρχών ασφαλείας. Κάποιοι υποστηρίζουν με άνωθεν εντολές. Με την ευκαιρία, η ΔΕΗ με το παχύ το πορτοφόλι τι σκοπεύει να κάνει με τους «πυλώνες»; Με αυτήν έχει τα συμβόλαια ο κοσμάκης, όχι με τον ΔΕΔΗΕ… 

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top