GuidePedia

0

Ο κακός χαμός γίνεται στα ΕΑΣ όπου εκπαραθυρώνονται ακόμα και φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα συνδικαλιστές. η δυσανεξία στην αμφισβήτηση του κομματικού αλάθητου είναι πρωτοφανής. Αν ασχολείται κανείς με την ουσία; Έχετε τρελαθεί τελείως; Συνεχίζουν να ψάχνουν τον ιδανικό0 τρόπο πώλησης στο πόπολο, φυκιών μετά μεταξωτών κορδελών. Η ιδιωτική αμυντική βιομηχανία θα δώσει ισχυρό παρόν στην Eurosatory 2024.

Μία από τις συμμετοχές που ξεχωρίζει είναι της SAS Technology της οποίας το οπλισμένο τετρακόπτερο SARISA SRS-1A της SAS θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Thales Belgium. Ας μην ανοίξουμε το κεφάλαιο της περιπέτειας του συστήματος στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Αυτό που μας έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση στην ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, είναι αυτό το “fire tested”. Επειδή πολλά ακούγονται που παραπέμπουν σε ακραία παθογένεια, θα πληροφορηθούμε τα καθέκαστα και θα επανέλθουμε. Πάμε…

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΑΣ
Για μία ακόμη φορά ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» ακούστηκε να αναφωνεί «έχει χαθεί η μπάλα» σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Πόσο σουρεαλισμό να αντέξει κανείς; Τελευταίο κρούσμα, η γνωστοποίηση από το σωματείο εργαζόμενων της κρατικής εταιρίας της απόλυσης τριών συνδικαλιστών επειδή είναι συνταξιούχοι! Οπότε είτε η τοποθετημένη από την κυβέρνηση διοίκηση των ΕΑΣ δεν γνωρίζει τον νόμο που πρόσφατα ψήφισε -και πολυδιαφήμισε- η κυβέρνηση, με τον οποίο ρυθμίζεται η δυνατότητα εργασίας των συνταξιούχων, είτε τον αγνοεί στο όνομα της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού, είτε -όπως γράφει η ανακοίνωση των εργαζομένων- «στο όνομα του δήθεν “εξορθολογισμού” της Εταιρείας».

Υπό δίωξη επικριτές συνδικαλιστές… της ΔΑΚΕ!

Όμως από την ανακοίνωση των εργαζομένων προκύπτει και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα (η έμφαση έχει προστεθεί): «Είναι ξεκάθαρο ότι η Διοίκηση των Ε.Α.Σ. αρέσκεται να διώκει όσους αντιλαμβάνεται ως επικριτές της διαλυτικής πολιτικής και διαχείρισης που ακολουθεί, να τιμωρεί όσους έχουν το σθένος να καταγγέλλουν τις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάνει, να φιμώνει την ελεύθερη έκφραση αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων χωρίς να διστάζει να παραβιάζει νόμους και δικαστικές απο- φάσεις που κατοχυρώνουν τη συνδικαλιστική δράση». Έλα όμως που η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μπόλικο παρασκήνιο. Ρωτώντας τις πηγές του αριστερά και δεξιά ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» έμαθε ότι οι τρεις συνδικαλιστές φέρονται να ανήκουν στη ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που κυβερνά!

Η… δημοκρατία της ΠΥΡΚΑΛ στα Δερβενοχώρια

Επίσης έμαθε, ότι ο ένας εκ των συνδικαλιστών που απολύθηκαν, πριν περίπου πέντε μήνες, είχε κάνει δηλώσεις σε τοπική εφημερίδα για τις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στα Δερβενοχώρια. Δηλαδή, για τις εγκαταστάσεις που σύμφωνα με την ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χ, στις 10 Ιουνίου 2024 εκδηλώθηκε πυρκαγιά «σε αποθηκευτικό χώρο επικίνδυνων υλικών». Ή τον χώρο των «1.000 στρεμμάτων στον οποίο φυλάσσονται υποτυπωδώς πυρομαχικά», σύμφωνα με την ίδια τοπική εφημερίδα. Τέλος, αληθεύει ότι ο ίδιος συνδικαλιστής έχει επανειλημμένα προβεί σε επώνυμες σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης της εταιρίας; (ΖΝΡ).

«ΔΙΑΨΕΥΣΗ» ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΑΣ vs. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αντίθετη άποψη σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν στη στήλη της 13ης Ιουνίου 2024 με τίτλο «Αφωνία Δένδια για Constellation και “φιλανθρωπία” ΕΑΣ σε νέα επεισόδια, σπαρταριστά…», διατυπώνουν τέσσερα πρόσωπα σχετικά με την ματαίωση της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης Μετόχων, λόγω απουσίας των εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών (ως κύριος μέτοχος) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ως εποπτεύον). Ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Το DP σεβόμενο τους στοιχειώδεις λόγους δεοντολογίας καταγράφει την άποψη που διατυπώνουν και σέβεται την επιθυμία τους, εκτιμώντας ιδιαίτερα και το γεγονός αυτής καθαυτής της επικοινωνίας.
Παρόντες και απόντες υπογράφοντες

Αναφερόταν λοιπόν «…ότι τα ΕΑΣ διαθέτουν και μικρομετόχους που αποτελούν προσωπικό τους και οι οποίοι ήδη πήραν τα (νομικά) “όπλα” τους και ετοιμάζονται για καταγγελίες και λοιπές νομικές ενέργειες». Επ’ αυτού απαντούν, «σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για ανυπόστατα ψεύδη που στόχο έχουν την στοχοποίηση των μικρομετόχων των ΕΑΣ και δη, αυτών που αποτελούν προσωπικό τους». Να διευκρινίσουμε λοιπόν αφενός, ότι δεν συμμεριζόμαστε τις αξιολογικές κρίσεις που περιέχονται και αφετέρου να υπομνήσουμε, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τους τέσσερις υπογράφοντες τη διάψευση, μόνο ο ένας ήταν παρών στη Γενική Συνέλευση. Αυτό ισχύει; Αυτά προς το παρόν. Προφανώς θα επανέλθουμε.

SAS TECHNOOLOGY SARISA SRS-1A: “THE ONLY FIRE TESTED”!

To δυναμικό ντεμπούτο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2024 που διεξάγεται στο Παρίσι από Δευτέρα 17 Ιουνίου ως την Παρασκευή 21 Ιουνίου, που θα πραγματοποιήσει το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής πολυκόπτερο (drone) τύπου SARISA SRS-1A της SAS (Spirit Aeronautical Systems) Technology, προαναγγέλλουν αναρτήσεις της εταιρίας στους λογαριασμούς της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχοντας πιστοποιήσει μέσω πολλαπλών δοκιμών και δοκιμαστικών βολών όπλων (όπως οι ρουκέτες Hydra 70 και FZ275 LGR, κατασκευής της THALES Belgium, πρώην Forges de Zeebrugge) και περιφερόμενων πυρομαχικών (όπως το κατασκευής SAS Technology AIHMI AHM-1X), την πληρότητα της σχεδίασης και τις επιδόσεις, το SARISA SRS-1A, μπορεί να θεωρηθεί πλέον ώριμο για να απευθυνθεί στη διεθνή αγορά. Στην Ελλάδα μη ρωτάτε. Άλλα κόλπα… Όπως δε ανακοινώνεται από τις εταιρικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Eurosatory 2024 το SARISA SRS-1A θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της ΤΗΑLES Belgium, της βελγικής θυγατρικής του γνωστού γαλλικού ομίλου Thales, που αποτελεί συνεργάτη της SAS Technology.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ G7 ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΕΛΟ-ΤΡΕΛΟ ΚΟΣΜΟ

Τα πλούσια κράτη βασίζονται όλο και λιγότερο στο ελεύθερο εμπόριο που διακηρύττουν. Όλο και περισσότερο κλίνουν προς τον προστατευτισμό. Αυτό φάνηκε και στη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), με αποτέλεσμα τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της G-7. Και για το λόγο αυτό τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου είναι λογικό να αισθάνονται όλο και λιγότερο συνδεδεμένα με τα πλούσια. Βέβαια, οι G-7 δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και προσπαθούν να προσελκύσουν κράτη κλειδιά που αλληθωρίζουν και προς τους BRICS.

Τουρκία σαν την κόκα-κόλα που πάει με όλα

Σε αυτό το πλαίσιο του φλερτ με τους BRICS, δεν είναι διόλου τυχαία η πρόσκληση της Τουρκίας από την Μελόνι στην Σύνοδο στην Απουλία. Είναι πολλά τα λεφτά σχετικά με την Ουκρανία και την αντιμετώπιση της κινεζικής οικονομικής απειλής, που θα συζητηθούν στη σύνοδο και η γειτονική μας χώρα είναι δεδομένο ότι όπου τα βρίσκει και σπεύδει και ξέρει να διεκδικεί με αποτελεσματικότητα. Όπως βέβαια και οι «σύμμαχο» της Ελλάδας στις εφτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, γνωρίζουν το πως να ικανοποιούν με συνέπεια έστω και σε διαφορετικό βαθμό τις ορέξεις της! Ωχ αδερφέ μου… ποιος ασχολείται τώρα με αυτά; Η Ιταλία όμως ψάχνει εμμέσως να βρει περισσότερα «σημεία επαφής» με τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο της Τουρκίας, τον Ερντογάν..

Μια Δύση «σκορποχώρι»

Η Τζόρτζια Μελόνι κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να αφαιρέσει αναφορά στην «ασφαλή και νόμιμη άμβλωση» από το κείμενο της τελικής δήλωσης της συνόδου κορυφής της G7 , προκαλώντας σύγκρουση με τη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, υπονομεύοντας έτσι και την απαραίτητη, δεδομένων των ευρύτερων, συνθηκών, επίδειξη δυτικής ενότητας. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις Ιταλίας και Τουρκίας μπορούν να βρουν σημεία επαφής, ευρύτερα αξιοποιήσιμα. Ενώ η Ευρώπη μοιάζει για μια ακόμη φορά διχασμένη, με τους αναλυτές να μιλούν για προεκλογικές σκοπιμότητες. Εντός παιγνίου και οι ΗΠΑ με την ατζέντα Μπάιντεν να συντάσσεται με αυτή του Μακρόν. Άρα, σκορποχώρι σε όλα. Προοίμιο διάλυσης ο διχασμός;

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ vs. ΣΟΥΔΑΝ: ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…

Ήμουνα νιος και γέρασα… Έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας και διαπιστώνω μια αυτιστική τάση στο διεθνές περιβάλλον. Όποτε γινόταν κάτι στη Μέση Ανατολή, επικρατούσε πάντα ιερά αγανάκτηση για τα δεινά των καλών Παλαιστινίων από τους κακούς Ισραηλινούς. Κανείς δεν αθωώνεται. Όλοι κρίνονται. Οι Κούρδοι που σφαγιάζονται από τους Τούρκους διαχρονικά, είναι σαν να μην υπάρχουν. Τρομοκράτες σου λέει η Τουρκία, ενώ όσες φρικαλεότητες έγιναν στις 7 Οκτωβρίου του 2023 από τη Χαμάς ήταν θεάρεστη αντίσταση. Άσε που δεν είναι μόνο αυτό. Και για τους Παλαιστίνιους και για άλλους πολλούς.

Άνθρωποι ενός κατώτερου -μαύρου- Θεού

Πάμε όμως στο σήμερα. Το Σουδάν κινδυνεύει με ιστορικό λιμό. Πέντε εκατ. νοματαίοι. Γυναίκες παιδιά, γερόντια. Ποιος ασχολείται; Ποιος διαδηλώνει; Αν κατηγορήσεις τους μονοδιάστατα «ευαίσθητους» για ρατσισμό είσαι ύποπτος και «ταυτίζεσαι με γενοκτονία»; Πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή στον πλανήτη είπε η «πρεσβεύτρια – διπλωμάτισσα» (στην ξεκαρδιστική «μαλλιαρή» του μοντέρνου ΑΠΕ-ΜΠΕ) των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Καλά πάμε.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top