GuidePedia

0

Τ
ο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος και το κόμμα του, μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και όλα τα στελέχη του χθες και προχθές συναντήθηκαν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα για ένα διήμερο αξιολόγησης και διαβούλευσης των βασικών πολιτικών του κόμματος, από τώρα και στο εξής.
Γνωστός φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» που παρακολούθησε τις εργασίες της συνάντησης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «προετοιμάζεται μια ριζική αλλαγή στις πολιτικές και τις πρακτικές του ΑΚΡ. Μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή παραδείγματος».
Σημειώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ αναζητά τις δικές του αξίες, ο αρθρογράφος Abdulkadir Selvi αναφέρει στο σημερινό άρθρο του:
«Ο Erdogan σχεδίασε το πλαίσιο, όπου το μέλλον της Τουρκίας θα περιέχει περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη ελευθερία».
Το γεγονός ότι επιτρέπεται και πάλι στις «Μητέρες του Σαββάτου» να διαμαρτηρηθούν δημόσια μετά από απαγορεύσεις πολλών ετών για τους συγγενείς τους που εξαφανίστηκαν στα χέρια του κράτους, όπως υποστηρίζουν, ήταν ίσως μια κίνηση προς μια τέτοια κατεύθυνση.
«Μπορεί δε να ακολουθήσει η απελευθέρωση του έγκλειστου ακτιβιστή Osman Kavala και των καταδικασθέντων για τις κινητοποιήσεις στο Γκεζί», αναφέρει το άρθρο.

Νέα πυρά κατά Netanyahu

Όμως στην εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές, τουλάχιστον στο θέμα της Παλαιστίνης.
Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του προς τα κομματικά στελέχη του κάλεσε περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη από τις 137 που το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.
Για άλλη μια φορά επαίνεσε τη Hamas επειδή, όπως λέει, «προστατεύει όχι μόνο τα εδάφη της αλλά και την Ανατολία όπως οι πρόγονοί μας προστάτευαν την Παλαιστίνη, επί τετρακόσια χρόνια».
Και όπως κάνει συστηματικά τον τελευταίο καιρό, ο Erdogan εξαπέλυσε μύδρους κατά του Netanyahu αποκαλώντας τον «κακοποιό βάρβαρο, τραμπούκο, και αιμοδιψή ληστή που οδηγεί την περιοχή μας και τον κόσμο προς την καταστροφή».
Πρέπει κάποιος να τον σταματήσει, κατέληξε ο Erdogan.

πηγή




Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top