GuidePedia

0


Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν – Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε - Larry Johnson (πρώην CIA): Ο μόνος τρόπος να διασωθεί η Ουκρανία είναι να σκοτώσουν τον Zelensky

 Στο μέτωπο σε 6 κατευθύνσεις ο Ουκρανικός στρατός καθημερινά ηττάται, έχει υποστεί πανωλεθρία και χάνει συνεχώς εδάφη… ειδικά δυτικά της Avdiivka ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά.
Μάλιστα εάν πέσει η πόλη Chasiv Yar θα εξελιχθεί η κατάρρευση σε ντόμινο... το game over πλησιάζει για τον Ουκρανικό στρατό.
Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι τελικά το Kharkiv και η Οδησσός θα πέσουν στα χέρια του Ρωσικού στρατού.
Πράκτορες της CIA θεωρούν ότι ο Zelensky είναι πλέον εμπόδιο για την Ουκρανία, ενώ πρώην αξιωματικός της CIA ζητάει την δολοφονία του Zelensky… για να διασωθούν χιλιάδες.
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι πραγματοποίησαν την 5η μεγαλύτερη επίθεση στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας ακρωτηριάζοντας το ηλεκτρικό δίκτυο…
Η αρχή του τέλους για την Ουκρανία έχει ξεκινήσει, οι Δυτικοί ενώ απείλησαν ότι θα στείλουν στρατεύματα το ξανασκέφτονται… πάντως οι πρώτοι νεκροί από την Λεγεώνα των Ξένων – από τους πρώτους 500 που έφθασαν για να υποστηρίξουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Slavyansk… είναι γεγονός…
Οι Γάλλοι το διαψεύδουν αλλά πηγές στο μέτωπο επιμένουν ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες.

Ο Ρωσικός στρατός με 21 drone Shahed-136/131 και 55 πυραύλους ακρωτηριάζει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νωρίς στις 8 Μαΐου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες προσπάθειες του καθεστώτος της Ουκρανίας να καταστρέψει τις ρωσικές εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καθεστώς του Κιέβου είπε ότι περισσότεροι από 50 πύραυλοι και 20 drones χρησιμοποιήθηκαν στη ρωσική επίθεση και ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν. Ωστόσο, σοβαρές ζημιές αναφέρθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας από ουκρανικές επιχειρήσεις και αξιωματούχους.
Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, αναγνώρισε ότι τουλάχιστον τρεις θερμοηλεκτρικοί σταθμοί «υπέστησαν σοβαρές ζημιές».
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας είπε επίσης ότι η επίθεση μπορεί να προκαλέσει «περιορισμούς στον ενεργειακό εφοδιασμό» για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε στις 8 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 21 drone Shahed-136/131 και 55 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων 45 πυραύλων κρουζ Kh-101/555, τεσσάρων πυραύλων κρουζ εκτοξευόμενου από τη θάλασσα Kalibr, δύο Iskander-M, έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-K, δύο πυραύλους κρουζ Kh-59/69 και έναν αεροβαλλιστικό πύραυλο Kh-47 «Kinzhal».
Ο Oleshchuk ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν 33 πυραύλους κρουζ Kh-101/555, και τους τέσσερις πυραύλους κρουζ Kalibr, και τους δύο πυραύλους κρουζ Kh-59/69 και 20 Shaheds.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες Poltava, Kirovohrad, Zaporizhia, Lviv, Ivano-Frankivsk και Vinnytsia.
Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τρεις σταθμούς θερμικής ενέργειας (TPP) στην Ουκρανία και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής κρατικής εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo Maria Tsaturyan δήλωσε ότι οι περιφερειακές ενεργειακές αρχές θα εφαρμόσουν ομοιόμορφα τερματισμούς λειτουργίας σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας λόγω ελλείψεων ενέργειας και προειδοποίησε ότι το κέντρο ελέγχου Ukrenergo θα εκδώσει εντολή για διακοπή λειτουργίας έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ουκρανία εάν συνεχιστεί η κατανάλωση.
Ο ουκρανικός κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Ukrzaliznytsia ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν επίσης τη σιδηροδρομική υποδομή στην περιφέρεια Kherson, αναγκάζοντας τους διαχειριστές των σιδηροδρόμων να μειώσουν τα ταξίδια τρένων κατά μήκος των διαδρομών Κίεβο-Kherson και Κίεβο-Mykolaiv.
Αυτή είναι η πέμπτη μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση με πυραύλους και drone με στόχο την ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τις 22 Μαρτίου 2024, καθώς ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις υποβαθμισμένες ουκρανικές δυνατότητες αεράμυνας την άνοιξη του 2024 για να καταρρεύσει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και να περιορίσει την αμυντική βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις για να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη ζημιά στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή καθώς οι υποβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας παραμένουν μέχρι την άφιξη των πυραύλων αεράμυνας που παρέχονται από τις ΗΠΑ και άλλων δυτικών μέσων αεράμυνας σε κλίμακα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης εντείνει τα χτυπήματα κατά της ουκρανικής υποδομής μεταφορών τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προφανή προσπάθεια να διαταράξουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) και να περιορίσουν τη ροή της αναμενόμενης βοήθειας των ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή.

Stoltenberg αδειάζει Macron: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμιχθεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, «αδειάζοντας» για ακόμα μια φορά τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο οποίος πρόσφατα είπε πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων, εάν οι Ρώσοι σπάσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας και εάν ζητήσει κάτι τέτοιο το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Stoltenberg είπε πως «το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση».
Όπως λέει, η Συμμαχία έχει δύο βασικές αποστολές: να στηρίξει το Κίεβο και να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.
«Ο Πρόεδρος Putin δεν πίστευε ότι θα παρέχουμε τόση βοήθεια στον Zelensky, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα στείλουμε στρατεύματα.
Η Ουκρανία δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.
Αυτό που μας ζητά είναι υποστήριξη, πυρομαχικά και επιθετικό πυροβολικό» τόνισε ο Stoltenberg.
Ο Stoltenberg υπογραμμίζει πως δεν βλέπει «άμεσο κίνδυνο στρατιωτικής επίθεσης σε οποιονδήποτε σύμμαχο του ΝΑΤΟ» από τη Ρωσία.
Επιπλέον, χαρακτήρισε απερίσκεπτη τη ρωσική πυρηνική ρητορική.
«Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία αλλαγή στη στάση της Μόσχας όσον αφορά αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Sergei Naryshkin (Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας): Η αποστολή στρατού της Δύσης στην Ουκρανία… θα θεωρηθεί κλιμάκωση

Οι δηλώσεις δυτικών πολιτικών για την πιθανότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά ανεύθυνες, μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης, ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Πρόκειται για εξαιρετικά ανεύθυνες δηλώσεις δυτικών πολιτικών και ακόμη και οι ίδιες οι δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Sergei Naryshkin, σχολιάζοντας τις ολοένα και συχνότερες δηλώσεις στη Δύση για τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Φεβρουάριο 2024 ότι οι δυτικοί ηγέτες συζητούσαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση, αλλά, σύμφωνα με τα λόγια του, «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Σε συνέντευξή του στον Economist στις αρχές Μαΐου, ο Macron επανέλαβε ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή και υποβάλλει αίτημα για βοήθεια η Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγιση της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων.
Λίγο αργότερα , ο πρώην Βοηθός του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Stephen Bryan, σε άρθρο για τους Asia Times, ανέφερε ότι η Γαλλία «έστειλε επίσημα» στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 1.500 στρατιώτες έχουν σταλεί για να υποστηρίξουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Slavyansk.
Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε άμεσα αυτές τις πληροφορίες.
Ο ηγέτης της Δημοκρατικής μειονότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου, Hakeem Jeffries, πρόσφατα σε συνέντευξή του στο CBS News δεν απέκλεισε τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Hakeem Jeffries, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό εάν ηττηθεί η Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να επιτρέψουν την πτώση της Ουκρανίας».
Την ίδια ώρα, όπως είπε αργότερα ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι δεν θα αποσταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top