GuidePedia

0

Εντυπωσιακή προέλαση Ρώσων βόρεια του Kharkiv. Σε δύο ημέρες κατέλαβαν 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 11 χωριά και πόλεις . Larry Johnson (Πρώην CIA): Εάν οι ΗΠΑ στείλουν στρατό στην Ουκρανία θα ηττηθούν. Η Ρωσία θα χτυπήσει τις ΗΠΑ

 Η απόφαση επίθεσης του ρωσικού στρατού στην περιοχή Kharkiv – με στόχο προφανώς την ομώνυμη πόλη – έχει προκαλέσει πανικό στην Δύση, Γαλλία και Βρετανία θεωρούν την εξέλιξη δράμα…
Ο βασικός στόχος των Ρωσικών δυνάμεων είναι τριπλός.
Πρωτίστως δεν επιτέθηκαν οι κύριες δυνάμεις επίθεσης των Ρώσων στο Kharkiv… και αυτό δείχνει ότι ακόμη η διείσδυση ήδη κατέλαβαν 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα… είναι προπομπός για την μεγάλη αντεπίθεση.
1)Οι ρώσοι θέλουν να προστατεύσουν το Belgorod το οποίο είναι στόχος των Ουκρανών
2)Οι ρώσοι θέλουν να διασπάσουν τον Ουκρανικό στρατό, να μεταφέρει στρατιώτες στο Kharkiv αποδυναμώνοντας άλλα σημεία του μετώπου, ήδη το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών είναι στο μηδέν...
Τα σενάρια ότι η Ουκρανία θα ετοιμάσει άλλες 10 Ταξιαρχίες για να κάνει νέα αντεπίθεση το 2025... είναι αποτυχημένες φαντασιώσεις Ουκρανών και Δυτικών.
3)Οι ρώσοι σχεδιάζουν και υλοποιούν την λεγόμενη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ή υγειονομική ζώνη που θα έχει βάθος 150 με 200 χιλιόμετρα….
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ουκρανία θα χάσει το 45% των εδαφών της… η μισή χώρα θα περάσει υπό ρωσικό έλεγχο…
Ενώ η στρατηγική των Ρώσων αποδίδει ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος προέβη σε μια ακόμη μεγάλη κίνηση, αντικατέστησε τον Sergei Shoigu με τον Andrei Belousov στη θέση του Ρώσου υπουργού Άμυνας στις 12 Μαΐου… εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία θα εκτιναχθεί σε παραγωγή…
Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι στο τέλος θα υπάρξει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ…

Ο Andrei Belousov πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης αντικαθιστά τον Sergei Shoigu στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας - Ποιος ο στόχος της αλλαγής

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin αντικατέστησε τον Sergei Shoigu με τον Andrei Belousov στη θέση του Ρώσου υπουργού Άμυνας στις 12 Μαΐου, μεταφέροντας τον Sergei Shoigu στη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αυτοί οι ανασχηματισμοί υψηλού επιπέδου μετά τις ρωσικές προεδρικές εκλογές υποδηλώνουν έντονα ότι ο Putin κάνει σημαντικά βήματα προς την κινητοποίηση της ρωσικής οικονομίας και της αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB) για να υποστηρίξει έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανώς να προετοιμαστεί για μια μελλοντική αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.
Ο Sergei Shoigu, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας της Ρωσίας από το 2012 — θα αναλάβει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα ενεργήσει ως αναπληρωτής του Putin στη Ρωσική Στρατιωτική-Βιομηχανική Επιτροπή.
O στρατηγός Valery Gerasimov θα παραμείνει Αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου και δεν προβλέπεται αλλαγή σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή.
Ο διορισμός του Andrei Belousov στη θέση του Ρώσου υπουργού Άμυνας είναι μια σημαντική εξέλιξη στις προσπάθειες του Putin να σχεδιάσει ένα παρατεταμένο πόλεμο.

Ο Andrei Belousov δεν έχει στρατιωτική εμπειρία και είναι οικονομολόγος — υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας από το 2012–2013, μετά από καριέρα στην οικονομική ανάλυση.
Η έλλειψη στρατιωτικής του εμπειρίας δεν είναι παράδοξη – ούτε ο Sergei Shoigu δεν είχε εμπειρία στρατιωτική πριν αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.
Ο Andrei Belousov είναι επίσης γνωστός υπέρμαχος της μεγαλύτερης κυβερνητικής συμμετοχής στην οικονομία.
Στόχος «είναι να ενσωματωθεί η οικονομία στην λογική της ασφαλείας», υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σκοπεύει να ενσωματώσει και να εξορθολογήσει την αμυντική βιομηχανική βάση και τις βιομηχανίες που συνδέονται με τις δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας της Ρωσίας με ευρύτερη εσωτερική οικονομική πολιτική.
Βασικός σκοπός είναι να προσανατολίσει την οικονομία προς την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και να αποσπάσει το τεχνολογικό μέγιστο από την αμυντική βιομηχανία».
Η σχεδόν δεκαετής θητεία του Andrei Belousov ως υπουργός Οικονομικών στη ρωσική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η πιο πρόσφατη εμπλοκή του στη διαχείριση διαφόρων εγχώριων έργων καινοτομίας DIB και drone, τον προετοιμάζουν καλά για να ηγηθεί του μαχόμενου μηχανισμού του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υπό τον Sergei Shoigu στοχοποιήθηκε για διαφθορά υψηλού επιπέδου και γραφειοκρατική αδράνεια, αντιμετωπίζοντας συνεχείς καυστικές κριτικές από Ρώσους στρατιωτικούς σχολιαστές.

Ο Belousov ανακοίνωσε προσωπικά τον Ιανουάριο του 2023 ότι η Ρωσία είχε οριστικοποιήσει το έργο «Unmanned Aircraft Systems», το οποίο παρέχει 696 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια) για την παραγωγή 32.000 drones ετησίως μέχρι το 2030.
Ο Putin πιθανότατα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του σε μια πολιτική κυβέρνηση για να γεφυρώσει τις ομοσπονδιακές οικονομικές πολιτικές με την ατζέντα του Ρωσικού Υπουργείου Ανάπτυξης, κινητοποιώντας έτσι πληρέστερα τη ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση σε μεγαλύτερη και μακροπρόθεσμη κλίμακα και ενσωματώνοντάς την στην εσωτερική οικονομική πολιτική.
Αυτή η προσπάθεια θέτει προϋποθέσεις για μια πληρέστερη οικονομική κινητοποίηση, υποδηλώνοντας ότι το Κρεμλίνο συνεχίζει να προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία.

Aleksey Kushch (Ουκρανός οικονομολόγος): Κακό νέο για την Ουκρανία ο διορισμός του Andrei Belousov ως Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας

Η απόφαση να διοριστεί ο Andrei Belousov ως Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι «κακά νέα» για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός οικονομολόγος Aleksey Kushch, υποδηλώνοντας ότι «όλα οδεύουν προς μια απότομη αύξηση της δυναμικής του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής στη Ρωσία».
«Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα για εμάς, καθώς οι υπουργικές μας θέσεις είναι οι αντίποδες των πολιτικών του Andrei Belousov με την ατζέντα του χυδαιότερου φιλελευθερισμού κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Κατά τη γνώμη του Aleksey Kushch, τώρα «όλα οδεύουν προς μια απότομη αύξηση της δυναμικής του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και μια αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής στη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ο Aleksey Kushch πιστεύει ότι ο Belousov έπαιξε ρόλο «στη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης για τη ρωσική οικονομία, σε βαθείς διαρθρωτικούς μετασχηματισμούς και προσαρμογή στις κυρώσεις».

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πολωνία και Ρουμανία να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αεράμυνας τους για να καταρρίψουν Ρωσικούς πυραύλους

Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί από διαφορετικά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη χρήση συστημάτων αεράμυνας του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη δυτική Ουκρανία.
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ανέφερε ότι τα μέλη της γερμανικής Bundestag Roderich Kiesewetter του Κόμματος Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, η Agnieszka Brugger του Κόμματος των Πρασίνων και ο Marcus Faber του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη χρήση της αεράμυνας του ΝΑΤΟ από χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία.
Η Πολωνία και η Ρουμανία, θα πρέπει να μπορούν να αναχαιτίζουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη δυτική Ουκρανία για να επιτρέψουν στους ουκρανούς αμυντικούς να επικεντρωθούν στην προστασία των περιοχών της πρώτης γραμμής.

Μήνυμα Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν η Δύση θέλει να λύσει το ουκρανικό στο πεδίο της μάχης, είμαστε έτοιμοι

Εάν τα κράτη της Δύσης θέλουν να επιλύσουν την ουκρανική κρίση στο πεδίο της μάχης, τότε η Μόσχα είναι έτοιμη για αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Είναι δικαίωμα τους…
Εάν θέλουν να επιλύσουν την ουκρανική κρίση στο πεδίο της μάχης, θα γίνει στο πεδίο της μάχης» υπογράμμισε ο Lavrov κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τον επαναδιορισμό του στη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Αναφερόμενος στη διάσκεψη που θα γίνει στην Ελβετία για την Ουκρανία - η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί -, ο Lavrov συνέκρινε τις εξελίξεις αυτές… με «επίπληξη σε μαθητή».
«Η διάσκεψη θα καταλήξει στην επαναδιατύπωση ενός τελεσίγραφου προς τη Ρωσία.
Ξέρετε…, όπως συμβαίνει με έναν κακό μαθητή, όπου το συμβούλιο των καθηγητών τον προτείνει, αποφασίζουν τα πάντα μεταξύ τους και μετά τον καλούν για να του ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.
Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σε κανέναν με αυτόν τον τρόπο, και ειδικά όχι σε εμάς» υποστήριξε ο Lavrov.

New York Times: Η ρωσική επίθεση στο Kharkiv μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο σε εκεχειρία

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στο Kharkiv μπορεί να αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Ρωσία αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Kharkiv θα μπορούσε να αποθαρρύνει εντελώς τους Ουκρανούς και τους συμμάχους τους.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι Σύμμαχοι είναι πιθανό να αντιληφθούν, ότι ύστερα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και δισεκατομμύρια δολαρίων έχουν δαπανηθεί, δεν έχουν αλλάξει πολλά στο πεδίο της μάχης.
Οι New York Times υποστηρίζουν πως αυτή η διαπίστωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση προς το Κίεβο έτσι ώστε να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία με τη Ρωσία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top