GuidePedia

0


Για πολλά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν τους δυτικούς «συμμάχους» μας ότι το πρόβλημα της επιθετικής Τουρκίας δεν ήταν πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, αλλά και δικό τους. Για πολλά χρόνια επικαλούμασταν αυτό που μας έλεγαν για να μας πείσουν ότι η είσοδος της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» : θα λύσουμε το πρόβλημα ασφάλειας που μας προκαλούσε και μας προκαλεί η Τουρκία…

Ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 με πολύ …αυτοπεποίθηση και στις διπλωματικές του ικανότητες και μετά από το πρέσινγκ της Τουρκίας δέχτηκε ουσιαστικά να περιορίσει τα ελληνοτουρκικά σε διμερές επίπεδο.

Αυτό μας λέει ο κ.Ερντογάν σε δηλώσεις του για τα ελληνοτουρκικά…

Αναλυτικά η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας.

»Είμαστε ικανοποιημένοι που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του δικαίου της γειτονίας, χωρίς την παρέμβαση τρίτων (σ.σ. μερών).

»Ασφαλώς και δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μερικές συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος.

»Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή.

»Βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς.

»Έχοντας επίγνωση των κινδύνων, με τη θέληση του Θεού, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα.

»Η απόσταση που έχουμε διανύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας.

»Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν θα αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που απλώνεται.

»Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top