GuidePedia

0


Οι Ευρωπαίοι δαπανούν εκατοντάδες δις ευρώ για τον πλουσιότερο στρατό του κόσμου

Η Ουκρανία χάνει στο μέτωπο και οι Δυτικοί σύμμαχοι της δεν θέλησαν να την απογοητεύσουν καθώς έσπευσαν αμέσως να τη συνδράμουν.
Μέχρι στιγμής βέβαια βοηθούν λεκτικά – κάνοντας κυρίως απειλητικές δηλώσεις…, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Υπόσχονται δηλαδή να στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία - είτε Γάλλους, είτε Βρετανούς είτε Πολωνούς.
Ακόμα και η Εσθονία σήκωσε κεφάλι, απειλώντας … να γονατίσει τη Ρωσία.
Και μέσα σε αυτά τα «γεράκια» ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σπεύδει ως «περιστέρι» να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
Μόνο που το «φτερούγισμα» του υπογραμμίζει μόνο την επιθετικότητα των Ευρωπαίων συναδέλφων του.
Οι οποίοι φαίνεται ότι στοχεύουν σοβαρά στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η πρόταση Stoltenberg

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg πρότεινε όλες οι χώρες της ΕΕ που προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο να επιτρέψουν στους Ουκρανούς να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Είναι σαφές ότι το Κίεβο το κάνει ήδη, αλλά τώρα ο επικεφαλής της συμμαχίας προτείνει να νομιμοποιηθεί αυτή η πρακτική και, ως εκ τούτου, να επεκταθεί.
Επιπλέον, αυτό γίνεται εν όψει της παράδοσης των αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, θα μπορεί, ενώ βρίσκεται στον ουκρανικό εναέριο χώρο, να εκτοξεύει ευρωπαϊκούς πυραύλους σε ρωσικές πόλεις και χωριά.
Σε δηλώσεις του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell, υποστήριξε ότι η πρόταση Stoltenberg είναι απολύτως «αποδεκτή» και πρότεινε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ να το συζητήσει με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ.

Βομβαρδισμοί με ευρωπαϊκά όπλα

Έτσι, χθες οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για τους βομβαρδισμούς ρωσικών πόλεων με ευρωπαϊκά όπλα.
Μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας…
Τα «γεράκια» και τα «περιστέρια» έχουν παραμείνει ίδια, αλλά η ίδια η διατύπωση του ερωτήματος είναι χαρακτηριστική, τονίζει το δημοσίευμα.
Άλλα θέματα της συνάντησης περιελάμβαναν την τυποποίηση των οβίδων και των όπλων που παράγονται σε ευρωπαϊκές χώρες, τη δημιουργία δυνάμεων ταχείας αντίδρασης ικανών να φτάσουν γρήγορα οπουδήποτε στην Ευρώπη όπου συμβαίνει κάποιο είδος «κρίσης», καθώς και η ανάπτυξη του PESCO, ενός προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, όλα αυτά μαζί παραπέμπουν σε μια σκληρή δουλειά για να ενωθούν οι ευρωπαϊκοί στρατοί και να δημιουργηθεί μια στρατιωτική μηχανή που θα ζήλευε ακόμα και ο Χίτλερ και στόχος αυτής της μηχανής είναι η Ρωσία.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τον πλουσιότερο στρατό του κόσμου

Βάσει του δημοσιεύματος, μπορεί φυσικά να γελάσει κανείς με τους μικρούς στρατούς των ευρωπαϊκών χωρών, με το υπέρογκο κόστος των βλημάτων τους, με την άθλια κατάσταση του στρατού τους.
Ωστόσο, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Ο κολοσσός του ευρωπαϊκού στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος κερδίζει σταδιακά ορμή.
Ο αριθμός των στρατιωτών σχεδιάζεται να αυξηθεί.
Οι ασκήσεις διεξάγονται συνεχώς και σε συνθήκες όσο το δυνατόν πλησιέστερες προς τις πολεμικές.
Όλα μοιάζουν σαν η Ευρώπη να δημιουργεί αργά και συστηματικά τον δικό της στρατό - και θα είναι ένας από τους πλουσιότερους στρατούς στον κόσμο.
Είναι ανόητο και σπάταλο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος στρατιωτικός κολοσσός για να υπερασπιστεί το Kharkiv ή την Οδησσό.
Ένας τόσο τεράστιος στρατός δημιουργείται για να επιτεθεί στη Ρωσία.

Απαιτείται χρόνος

Ναι, η δημιουργία ενός τέτοιου Λεβιάθαν, συγκρίσιμου σε κλίμακα με την ορδή του Χίτλερ, απαιτεί χρόνο υποστηρίζει το δημοσίευμα του RIA Novosti.
Ωστόσο, είναι ακριβώς τώρα που οι Ουκρανοί στο μέτωπο αγοράζουν τον χρόνο αυτό με τη ζωή τους.
Όταν τελειώσουν, θα αντικατασταθούν από τον ενωμένο στρατό της Ευρώπης με τα τυποποιημένα όπλα του.
Αλλά η Ρωσία δεν απειλεί την Ευρώπη, έτσι δεν είναι;
Αλλά ποιος νοιάζεται για κάτι τέτοιο…
Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πλήρες φάσμα προκλήσεων στα μανίκια τους.
Σήμερα η Μόσχα κατηγορείται για οποιονδήποτε εμπρησμό ή έκρηξη σε έδαφος της ΕΕ.
Ακόμη και για τη φωτιά στο λιθουανικό ΙΚΕΑ, τα μέλη του ΝΑΤΟ βλέπουν το «χέρι του Κρεμλίνου».
Το να οργανώνεις μια τέτοια πρόκληση στη χώρα σου και να κατηγορείς τους Ρώσους γι' αυτό είναι πρόσχημα για μια επίθεση.

Τρόπαιο… οι ρωσικοί πόροι

Όπως λέει το RIA Novosti, έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, στον οποίο οι Ευρωπαίοι ενεργούν ως αδύναμοι και δειλοί κολλητοί της Ουάσιγκτον.
Οι Αμερικάνοι τους σπρώχνουν προς τον πόλεμο, αλλά αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις, συνειδητοποιώντας ότι ο «θείος Σαμ» μπορεί να τους χαντακώσει ανά πάσα στιγμή.
Ωστόσο, και η ηγεσία των ευρωπαϊκών χωρών έχει τα δικά της συμφέροντα.
Έπληξαν την οικονομία τους αρνούμενοι να κάνουν εμπόριο με τη Ρωσία, στραγγάλισαν τους εαυτούς τους με τις δικές τους κυρώσεις και μετέφεραν πολλά χρήματα στην Ουκρανία.
Μπορούν να πάρουν πίσω αυτά τα έξοδα μόνο εάν λάβουν το κύριο έπαθλο που έχουν στη διάθεσή τους - τους ρωσικούς πόρους.
Αυτό τους υποσχέθηκαν ως το κύριο τρόπαιο.
Αλλά για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης - δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Ο πόλεμος είναι η μόνη τους ευκαιρία να πάρουν πίσω όσα ξόδεψαν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν δεκαετίες φτώχειας και παρακμής.

Οι ελίτ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι επιπόλαιο να θεωρεί κανείς τις ευρωπαϊκές ελίτ νωθρές, ανόητες και ανίκανες για οτιδήποτε.
Πίσω από τις αστείες φιγούρες των δημοσίων πολιτικών υπάρχουν πολύ πλούσιοι και έμπειροι άνθρωποι.
Έχουν δείξει περισσότερες από μία φορές στην παγκόσμια ιστορία ότι ξέρουν να λένε έξοχα ψέματα, να επιτίθενται ύπουλα και να πολεμούν για πολύ καιρό, με πείσμα και με ωμή σκληρότητα.
Φυσικά, δεν αποτελεί κάποια αποκάλυψη ότι ο θείος Σαμ θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους - αν και ο δημοσιογράφος Seymour Hersh, επικαλούμενος πληροφορίες, πιστεύει ότι ο Biden δεν είναι αντίθετος να ξεκινήσει έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας κατά της Ρωσίας για να κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Αλλά ακόμα κι αν ο «θείος Biden» αντικατασταθεί από «τον θείο Trump», κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να νικήσει και να υποτάξει πλήρως την Ευρώπη.
Θα πρέπει να παρέμβει απλώς για να αποτρέψει τη Ρωσία να γίνει πολύ δυνατή.
Άρα οι Ευρωπαίοι θα έχουν κάποιου είδους υποστήριξη σε κάθε περίπτωση.
Άρα πιστεύουν, γιατί να μην πάρουν το ρίσκο;

Τους λήστεψαν οι Αμερικάνοι

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η ΕΣΣΔ και οι ΗΠΑ συγκρούονταν συνεχώς μέσω πληρεξουσίων - στην Αφρική, στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν.
Τότε οι Ευρωπαίοι κάθονταν ήρεμοι, και καταδίκαζαν ομόφωνα τον αμερικανικό στρατό - ο σημερινός καγκελάριος Scholz τότε συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις.
Τώρα οι Ευρωπαίοι βλέπουν ότι η Ουάσιγκτον τους έχει ληστέψει εντελώς και πρόκειται να τους εγκαταλείψει, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους ανατολικά προς την Κίνα.
Η μόνη ευκαιρία να πάρουν τα πάντα πίσω είναι να επιτεθούν στη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει κανείς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη στρατιωτική τους... ανάπτυξη, επισημαίνει το δημοσίευμα του RIA Novosti, το οποίο καταλήγει: «Εμείς, φυσικά, θα νικήσουμε οποιονδήποτε εχθρό, αλλά «η νίκη αγαπά την προετοιμασία» - η απειλή στη δυτική μας πλευρά είναι απολύτως πραγματική και ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει κάθε πιθανότητα να κλιμακωθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης».

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top