GuidePedia

0

Οι αμφισβητήσεις της Ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία διατυπώνονται διαρκώς.

Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος
Η Ερντογανική Τουρκία ( 2003 - 2024) ήταν και είναι αναθεωρητική. Φέρει δύο προσωπεία. Ένα του arkadaş/ φίλου και ένα του dayı/ νταή, τα οποία χρησιμοποιεί καιροσκοπικά κατά το δοκούν. Δηλαδή εφαρμόζει την Οθωμανική διπλωματία. Ευγενική υποδοχή και πισώπλατες μαχαιριές. Ερμηνεία του δικαίου στην Ala Turka λογική, τα δικά μου - δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Κάνει Λεόντειες συμφωνίες , όπου απαιτεί τη μερίδα του λέοντος . Το kazan - kazan , το εννοεί ως μονοφαγία και επ′ ουδενί 50 - 50% , ενώ τις σχέσεις της η Τουρκία, τις αντιλαμβάνεται κατά το τουρκικό οικογενειακό δίκαιο, όπου ο σύζυγος θα είναι η Τουρκία και η ύπ-ανδρος γυνή, η Ελλάδα υποταγμένη και έτοιμη να ακούσει τον efendim/ κύρη της.

Έτσι βλέπουμε και είδαμε εκ νέου, τις εξής αντιφάσεις από 7 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα 13 Μαΐου να συνομιλούμε με παράλληλους μονολόγους, κοινώς ” να’χαμε να λέγαμε ” συμφωνώντας πως διαφωνούμε. Έστω και εάν σε επίπεδο αστικής ευγένειας και ανώδυνης διπλωματίας ( επιχειρηματικότητα, πολιτική προστασία, περιβάλλον, τουρισμός κ.ά ) υπήρχαν και υπάρχουν ομαλές σχέσεις, με ύφεση των εναέριων παραβιάσεων, - επειδή η Τουρκία δεν έχει ικανά πληρώματα και αεροπλάνα αυτή την περίοδο, οπότε όταν τα αποκτήσει, θα επανέλθει στις γνωστές παραβιάσεις/ it dalaşı - οι αμφισβητήσεις της Ελληνικής κυριαρχίας διατυπώνονται διαρκώς, συνεπικουρούμενες πλέον και με το δόγμα της mavi vatan / γαλάζιας πατρίδας στα σχολικά βιβλία.

Όσο αισιόδοξος και να είναι κάποιος, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ιστορικοί αντίπαλοι ( 1071 - 1453 - 1821 - 1922 - 1974 - 1996 ) και το τραύμα αυτό, ειδικά με τον αξιακό κώδικα της Τουρκίας, δεν ”μπαλώνεται ”, παρά την καλοπιστία της Ελλάδας, που η Τουρκία εκλαμβάνει ως αδυναμία, στη λογική ” όποιος μπορεί κάνει, όποιος δεν μπορεί συνομιλεί ”. Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στις πρότερες/ ante καταστάσεις. Εξάλλου ο κόσμος ήδη είναι προ των πυλών του Γ′ Παγκοσμίου πολέμου, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη αυτός. Στη γενική σύγκρουση η Τουρκία, δεν θα είναι με την πλευρά μας . Αυτό ας το χωνέψουμε και ας προετοιμαστούμε για τα δύσκολα που έρχονται σε περιβάλλον, οικονομία, ενέργεια, διατροφή/ ύδατα, δημογραφία , εν μέσω τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ και απο-προσωποποίσης του ατόμου, μεταβαλλόμενο σε αριθμό και μαζάνθρωπο.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top