GuidePedia

0


Στοχεύθηκαν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ναυτικές βάσεις στη Κριμαία και σε άλλες ρωσικές περιοχές, όπως και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία

Οι Ουκρανοί πριν λίγο επιτέθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ναυτικές βάσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία με περισσότερα από 100 drones. Επίσης, κατά την διάρκεια των τελευταίων ωρών έλαβε χώρα και μία ακόμη μεγάλη ουκρανική επίθεση έναντι ενός διυλιστηρίου στη νότια Ρωσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα διακοπή ρεύματος στην γύρω περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως 102 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν, σηματοδοτώντας την σημερινή επιδρομή ως την μαζικότερη αεροπορική επίθεση της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου το 2022. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε γνωστό ουκρανικό μέσο
.
Τρόμος στη Ρωσία

Αναλυτικότερα, ουκρανικά drones επιτέθηκαν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ρωσία και στην Κριμαία, επιβεβαίωσε πηγή από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Η πηγή αυτή δήλωσε σε ουκρανικό μέσο πως η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε συνεργατικά από την SBU και την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Η σημερινή επιχείρηση απέδειξε πως οι Ρώσοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τις κύριες ναυτικές βάσεις τους στην Σεβαστούπολη και στο Νοβοροσίσκ» είπε η πηγή.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας από την άλλη ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να καταρρίψουν 102 εναέρια και 6 ναυτικά drones, προσθέτοντας πως δεν σημειώθηκαν ούτε απώλειες ούτε υλικές ζημιές ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επιδρομής. Το Κρεμλίνο είπε επίσης πως η ρωσική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε 9 αμερικανικής παραγωγής βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS πάνω από την κριμαϊκή χερσόνησο.

Τα ουκρανικά ναυτικά drones φαίνεται πως στόχευσαν ναυτικές βάσεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στις πόλεις Σεβαστούπολη και Νοβοροσίσκ στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ.

Η πηγή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας επιβεβαίωσε πως η αεροπορική επίθεση του Κιέβου είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην νότια ρωσική πόλη Tuapse, η οποία βρίσκεται και αυτήν στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ και βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα.

Δεδομένων όλων αυτών, ουκρανικά και δυτικά μέσα περιγράφουν τη νεότερη ουκρανική επίθεση ως την μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα.

Για άλλη μία φορά κύριος στόχος του Κιέβου ήταν η πόλη Νοβοροσίσκ, στην οποία η Μόσχα έχει μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις της από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Πλοία αυτών των δυνάμεων συμμετάσχουν συχνά σε πλήγματα κατά ουκρανικών στόχων.


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top