GuidePedia

0


Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 8.000 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία…. - NBC: Ο Biden θα ζητήσει από το Κογκρέσο 60 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία και 40 δισεκ. για Ισραήλ και Ταιβάν

 Με 98.000 σχεδόν 100.000 νεκρούς Ουκρανούς μέσα σε 16 εβδομάδες από την έναρξη της μάταιης αντεπίθεσης που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2023… ο Ουκρανικός στρατός τελείωσε…
Οι βασικές ταξιαρχίες που ήταν ετοιμοπόλεμες έχουν καταστραφεί… η πιο περιζήτητη εργασία στην Ουκρανία είναι νεκροθράφτης.
Πλέον ο Ουκρανικός στρατός αποτελείται από εφεδρείες και με μέσω όρο ηλικίας 41 έτη που θα αυξηθεί αφού στρατολογούνται πολλοί 60 με 65 ετών.
Επίσης σε πολλά τμήματα του μετώπου συμμετέχουν και γυναίκες…
Το αδίστακτο καθεστώς Zelensky αδιαφορεί για τις ζωές…
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε την Βρετανία, θα καταστραφεί ο βρετανικός στόλος εάν εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα ενώ ενεργοποίησε τα MIG 31 να πετούν οπλισμένα με Κh-47M2 Kinzhal τον υπερηχητικό πύραυλο.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν επίθεση στα νότια στην Kherson αφού απέτυχαν σε όλους τους άλλους τομείς… αλλά απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις…
Γάλλος στρατηγός προειδοποιεί η Ρωσία ελέγχει τον πόλεμο στην Ουκρανία, εάν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν αμέσως θα αναγνωριστεί η νίκη της Ρωσίας.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του πολέμου ο Biden (ΗΠΑ) σχεδιάζει ένα μεγάλο πακέτο 60 δισεκ. για στήριξη στην Ουκρανία…
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η χρήση των αμερικανικών πυραύλων ATACMS που ωστόσο από φόβο οι αμερικανοί αφαίρεσαν το GPS και άλλα συστήματα για να μην τα απενεργοποιήσουν οι ρώσοι…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα σε σημεία ανάπτυξης πέντε ουκρανικών ταξιαρχιών
Ρωσικά βομβαρδιστικά και πυροβολικό έπληξαν θέσεις ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και όπλων της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας κοντά στο Vovyanoye και βόρεια του Shevchenko, της 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Novomikhailovka, της 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού κοντά στο Urozhainoye, της 129ης εδαφικής άμυνας και της 129ης αερομεταφερόμενης»
Επίσης πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στο κέντρο διοίκησης της 102ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στη Malinovka.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 8.000 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία….

Military Watch: Απάντηση Putin στην παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα MiG-31 με Kinzhal στη Μαύρη Θάλασσα

Η εντολή Putin για την έναρξη περιπολιών των ρωσικών μαχητικών MiG-31 που θα φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί απάντηση στην αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της στήριξης του Ισραήλ στις στρατιωτικές συγκρούσεις με την Hamas, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα.
Όπως αναφέρει το Military Watch, οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal δεν μπορούν να αναχαιτιστούν.
«Οι ρωσικοί πύραυλοι Kinzhal φημίζονται όχι μόνο για την πολύ υψηλή ταχύτητά τους, η οποία είναι κοντά στα 9 Mach, αλλά και για την υψηλή ευελιξία τους και για την οιονεί βαλλιστική τους τροχιά σε χαμηλά ύψη, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να τους εντοπίσεις, να τους αναχαιτίσεις και τους ανιχνεύσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης τους» υποστηρίζει το Military Watch, επισημαίνοντας πως τα MiG-31 με τους Kinzhal θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην ανατολική Μεσόγειο.

Bruno Clermont (Γάλλος στρατηγός): Αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει αύριο θα είναι καθαρή νίκη για την Ρωσία

Το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης σε αυτό το στάδιο θα σήμαινε νίκη για τη Ρωσία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Γάλλος στρατηγός Bruno Clermont, στο περιοδικό Valeurs Actuelles.
«Αν ο πόλεμος τελείωνε αύριο, οι Ρώσοι απλώς θα νικούσαν», τόνισε ο Bruno Clermont
Όπως σημειώνει το περιοδικό Valeurs Actuelles, η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε λόγω του γεγονότος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον κύριο στόχο τους να καταλάβουν τα εδάφη της Κριμαίας και του Donbass.
«Οι Ουκρανοί μάλλον έκαναν λάθος στον σχεδιασμό, πιστεύοντας ότι η είσοδος στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας θα οδηγούσε στην καταστροφή ολόκληρου του συστήματος εδαφικής άμυνας», αναφέρει η δημοσίευση.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye για πέμπτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και είναι οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό. Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 5 Οκτωβρίου σε συνάντηση της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai ότι από τις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει σχεδόν 98.000 ανθρώπους, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.
Τόνισε επίσης ότι η ουκρανική αντεπίθεση στην πραγματικότητα απέτυχε και τα ρωσικά στρατεύματα βελτιώνουν τις θέσεις τους σε όλο το μέτωπο.

Tony Shaffer (πρώην CIA): Ορισμός της αποτυχίας - Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να καταλάβει κανένα έδαφος

Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν κανένα έδαφος κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους υποστήριξε ο Tony Shaffer, πρώην αξιωματούχος της CIA.
«Απλώς επισημαίνω τα γεγονότα.
Στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης στο πεδίο της μάχης και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ουκρανικής επίθεσης, οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να εδραιώσουν εδάφη.
Πλέον, οι Ουκρανοί έχουν εξαντληθεί.
Δεν τους έχει μείνει τίποτα» ανέφερε ο Shaffer κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο κανάλι Judging Freedom στο Youtube.
Σύμφωνα με τον Shaffer, ακόμα και το Κίεβο συνειδητοποιεί, ότι σύντομα «θα τους πετάξουν σαν να είναι κάτι άχρηστο».
«Αλλά και ο Putin γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια για τη διατήρηση μιας επίθεσης ή ακόμα και μιας άμυνας των Ουκρανών» υποστήριξε ο Shaffer.
Αν και οι Ουκρανοί έχουν ρίξει στο πεδίο της μάχης τις πλέον επίλεκτες ταξιαρχίες τους, που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και που είναι εξοπλισμένες πλήρως με δυτικά όπλα, δεν καταφέρνουν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου.

Sean Bell (Αντιπτέραρχος RAF Βρετανία): Το Ισραήλ στερεί οξυγόνο από Ουκρανία και Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky χάνει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη βοήθεια που λαμβάνει, δήλωσε στο Sky News ο απόστρατος αντιπτέραρχος της RAF της Βρετανικής Πολεμικής αεροπορίας Sean Bell.
«Λόγω της έκρηξης της σύγκρουσης στο Ισραήλ, ο Zelensky στερήθηκε οξυγόνου, περιορίζοντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, κάτι που θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη βοήθεια που λαμβάνει».
Ο Sean Bell τόνισε ότι ο Zelensky κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, επομένως οι σύμμαχοι συμμετείχαν ενεργά στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, ο πόλεμος στο Ισραήλ άλλαξε την κατάσταση.
Νωρίτερα, ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο France 2 ότι η κλιμάκωση στο Ισραήλ κινδυνεύει να «αποσπάσει» την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top