GuidePedia

0


Η Τουρκία ανοίγει όλα τα μέτωπα στον Ελληνισμό σε μια προσχεδιασμένη και γενικευμένη πορεία σύγκρουσης σε όλα τα θέατρα επιχειρήσεων, από Έβρο μέχρι Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο και Κύπρο. “Κλειδί” των εξελίξεων είναι τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χ.Ακάρ αλλά και ο εκπρόσωπος του APK Ομέρ Τσελίκ.Με μια βαρυσήμαντη δήλωση ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χ.Ακάρ, ενδεικτικό των επικείμενων κινήσεων της Άγκυρας, είπε ότι «η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων»

Σύμφωνα με την Τουρκία, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη των Παρισιών και όσα νησιά παραχωρήθηκαν με τη Λωζάνη αμφισβητούνται.

Ακολούθησε εμπρηστικό δημοσίευμα της Yeni Safak που αναφέρει «23 νησιά είναι γεμάτα με αμερικανικά όπλα». «Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα»Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος του AKP, Ομάρ Τσελίκ, αποκάλυψε ότι θα ενισχυθεί η 4η Στρατιά, γνωστή και ως Στρατιά του Αιγαίου ενώ θα ενισχυθούν και οι κατοχικές δυνάμεις του Ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί,μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου είναι τουρκική. Όπως είπε ο Μπατχσελί σε μέλη του κόμματός του «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία» συνέχισε το παραλήρημά του ο Μπαχτσελί.

Ακολούθησε ακόμη ένα βήμα κλιμάκωσης από την Άγκυρα:
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε ενεργειακή Συμφωνία στη Λιβύη, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας τουρκικές εταιρείες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έρευνες στην ΑΟΖ της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να προστεθεί στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο και παραχαράσσοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου αλλά και γεωγραφίας, Τουρκία και Λιβύη μοιράζονται κοινή ΑΟΖ, αγνοώντας τα δικαιώματα της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η Τουρκία θα στείλει το Οruc Reis ή άλλο ερευνητικό κοντά στις ακτές της Κρήτης, εντός της παράνομης θαλάσσιας ζώνης του Τουρκολιβυκού μνημονίου ή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωμένη να αντιδράσει έντονα όχι μόνο διπλωματικά αλλά και με στρατιωτικά μέσα.
Υπάρχει ακόμη μια δυσάρεστη πληροφορία. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Τουρκία θα αποκτήσει ναύσταθμο στην Λιβύη, νότια της Κρήτης. «Η Τουρκία θα έχει ναυτική βάση επιμελητείας στη Λιβύη», μεταδίδει το TurkishFacts4u αναφορικά με την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Λιβύη.

Δεν είναι νέο ότι η Τουρκία θέλει ναύσταθμο στη Λιβύη, νότια της Κρήτης, για να απειλεί την Κρήτη και να επεκτείνει τις πειρατείες της στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος. Έχει γραφεί τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια ότι ο τουρκικός ναύσταθμος θα βρίσκεται στη Μισράτα, ένα λιβυκό λιμάνι που ελέγχεται από τους ισλαμιστές.

Συνοπτικά η Τουρκία:Έχει ανοίξει θέμα Δωδεκανήσων και υπόλοιπων νησιών στο Αιγαίο
Έχει ανοίξει θέμα Έβρου και Αλεξανδρούπολης με τους χιλιάδες αλλοδαπούς που πρόκειται να μεταφέρει προς τα σύνορα με σκοπό μια δεύτερη και πιο ενισχυμένη πολιορκία.
Έχει ανοίξει θέμα Κρήτης και ένοπλης υπεράσπισης του τουρκολιβυκού Μνημονίου. Εκτός από το πρόβλημα που δημιουργεί στην Κρήτη, απομονώνει πλήρως και το Καστελόριζο.
Ενισχύει τις δυνάμεις της στα Κατεχόμενα και ακρωτηριάζει και την Κυπριακή ΑΟΖ. Υπενθυμίζουμε και την δοκιμή του συστήματος πολιτικής προστασία που έγινε πρόσφατα στην Μερσίνα απέναντι από την Κύπρο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα μέτωπα με στόχο την παραπλάνηση και την πολυδιάσπαση των ελληνικών δυνάμεων. Το τουρκικό κτύπημα θα γίνει οριστικά και αμετάκλητα.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι θα έχουν απώλειες, αλλά όπως και ο Β.Πούτιν, ο Ερντογάν ενδιαφέρεται μόνο για την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου:Την υφαρπαγή νησιών και την επιβολή τετελεσμένων-συνθηκολόγησης της Ελλάδας.

Μένει να δούμε τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης στον δρόμο προς την ελληνοτουρκική σύρραξη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η χρονική στιγμή της τουρκικής επίθεσης να συμπέσει με κάποιο “μεγάλο γεγονός” στην Ουκρανία η οποία θα τραβήξει όλη την προσοχή του ΝΑΤΟ πχ χρήση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων. Εκεί ο Ερντογάν αναμένεται να εκβιάσει εκ νέου με το θέμα των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Τουρκία. Ήδη συνεχίζει τους εκβιασμούς με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν συγχρονίζει την ελληνοτουρκική κρίση και κλιμακώνει με βάση και τις εξελίξεις στο Ουκρανικό.

Σημειώνουμε ότι οι Αμερικανοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τις τουρκικές κινήσεις τις οποίες και γνώριζαν. Λίγο πριν την τουρκική ανακοίνωση για “συμφωνία” με την Λιβύη, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ιμπραήμ Καλίν, τον εξ απορρήτων του Ερντογάν.

Φυσικά εκ του αποτελέσματος είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί απέτυχαν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top