GuidePedia

0


Η αγωνία της Τεχεράνης για την τύχη του συριακού καθεστώτος έχει μεγιστοποιηθεί με αποτέλεσμα οι Ιρανοί να ρίχνουν στη μάχη τα τελευταία τους όπλα… Σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, το Ιράν επιχειρεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στον Μπασάρ Αλ Άσαντ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα!
Το ιρανικό σχέδιο προβλέπει την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τέσσερις ψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις. Η προσπάθεια διαμεσολάβησης ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο με την αποστολή τριών αντιπροσώπων του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Κωνσταντινούπολη.
Τις σχετικές αποκαλύψεις έκανε το στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας, Μοχάμεντ Φαρούκ Ταϊφούρ, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα «The Washington Times». Το εντυπωσιακή όμως αποκάλυψη είναι ότι οι Σύροι αρνήθηκαν τρεις φορές εντός μιας εβδομάδας να συναντήσουν τους απεσταλμένους του Χαμενεΐ, κατηγορώντας το Ιράν για σύμπραξη με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top