GuidePedia

0

Δεν πέρασαν, παρά μόνο μερικές ώρες από την αυστηρή προειδοποίηση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας προς τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα, σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι των τούρκων ακτιβιστών προς τη Γάζα και τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει αυτή τη φορά το Ισραήλ και η απάντηση ήρθε άμεσα.
Πριν λίγο έγινε γνωστό πως το Ισραήλ σκέφτεται σοβαρά την έναρξη συζήτησης και ψηφίσματος στη Κνέσετ/Knesset (Ισραηλινό Κοινοβούλιο) όσον αφορά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Σε σημερινό της δημοσίευμα, η HAARETZ, αναφέρει πως το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια δεν συζητήθηκε στο Ισραηλινό κοινοβούλιο λόγω των ισχυρών δεσμών του Ισραήλ με τη Τουρκία. Ωστόσο οι συγκεκριμένοι ισχυροί δεσμοί έχουν πάψει να υφίσταται με συνέπεια να πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές που επιθυμούν να ψηφιστεί και επίσημα στο Ισραηλινό κοινοβούλιο η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, φωνές από Ισραηλινά πολιτικά κόμματα τόνισαν πως το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων χρησιμοποιήθηκε έως τώρα από το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ως ένα πιόνι. Ένα πιόνι που θυσιάστηκε στο πέρασμα των ετών με συνέπεια, η ιστορική αλήθεια, οι θυσίες και η μνημόνευση ενός απαράδεκτου ιστορικού γεγονότος να παραμείνει στο σκοτάδι.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δημοσίευση σχολίου

 
Top