GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Το Ισραήλ αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στην Άγκυρα τα τρία πλοία που κατάσχεσε αμέσως μετά την καταδρομική επιχείρηση στο στολίσκο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ στις 31 Μαΐου. Τα πλόια είναι ελιμενισμένα έκτοτε στη ΧΑΪΦΑ και στην ΑΣΝΤΟΝΤ. Πληροφορίες φέρουν το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας να έρχεται σε επαφή για περαιτέρω διευθετήσεις με την ΑΓΚΥΡΑ.

Σε εφαρμογή προ μηνός απόφασης του Συμβουλίου για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΟΗΕ (στο οποίο δυστυχώς είναι κράτη-μέλη με καθεστώτα που μαζικά παραβιάζουν τα ΑΔ) ορίστηκε τριμελή ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα εξετάσει την περίπτωση της Ισραηλινής επέμβασης στα πλοία για τη ΓΑΖΑ. Την Επιτροπή αποτελούν οι Σερ ΝΤΕΣΜΟΝΤ ντε ΣΙΛΒΑ(Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ) , ΜΑΙΡΗ-ΣΑΝΘΥ ΝΤΕΡΙΑΜ(ΜΑΛΑΙΣΙΑ) και ΚΑΡΛ ΧΑΝΤΣΟΝ ΦΙΛΙΠΣ(ΤΤΡΙΝΙΝΤΑΝΤ-ΤΟΜΠΑΓΚΟ).

Τρεις Ισπανοί (δυο ακτιβιστές και ένας δημοσιογράφος) που συμμετείχαν στην αποστολή του ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ κατέθεσαν αγωγή σε Ισπανικό δικαστήριο εναντίον των ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ και των Υπουργών ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ-ΜΕΡΙΝΤΟΡ-ΜΠΑΡΑΚ-ΓΙΑΛΟΝ-ΓΙΣΑΙ-ΜΠΕΓΚΙΝ και του Αρχηγού του Ναυτικού ΜΑΡΟΜ για την χρησιμοποίηση βίας εναντίον τους , κατηγορώντας τους για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!.

Στον ΟΗΕ η απερχόμενη πρέσβης του ΙΣΡΑΗΛ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΣΑΛΕΦ ενημέρωσε εκ νέου πολλές χώρες να σταματήσουν μέσω της επιρροής που διαθέτουν κράτη όπως ο ΛΙΒΑΝΟΣ και η ΣΥΡΙΑ στο να στέλνουν πλοία στη ΓΑΖΑ, γιατί το ΙΣΡΑΗΛ θα ακολουθήσει συγκεκριμένη πρακτική. Πληροφορίες μου φέρουν να βρίσκονται σε λιμάνια του ΛΙΒΑΝΟΥ τα πλοία JUNIA-JULIA που επιδιώκουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της ΓΑΖΑΣ. Υποστηριχτής της ενέργειας είναι ο ΣΥΡΟΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ επιχειρηματίας ΓΙΑΣΕΡ ΚΑΣΛΑΚ. Ήδη ταχέα σκάφη και βατραχάνθρωποι του Ισραηλινού Ναυτικού είναι σε ετοιμότητα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top