GuidePedia

0

Η απόφαση του βρετανικού Εφετείου που δέχεται έως ισχυρές και εκτελεστές τις αποφάσεις των κυπριακών δικαστηρίων, ακόμα και στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, «αντίκειται στις παραμέτρους των διαπραγματεύσεων που γίνονται στην Κύπρο και στη φύση τη νέας εταιρικής σχέσης που θα δημιουργηθεί», αναφέρει ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση Αποστολίδη-Οραμς....
Η απόφαση είναι «ξεκάθαρο παράδειγμα για το πως η ελληνοκυπριακή διοίκηση εκμεταλλεύεται την ένταξή της στην Ε.Ε», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η απόφαση του βρετανικού Εφετείου θα κάνει το Κυπριακό ακόμη πιο περίπλοκο, τώρα που καταβάλλονται ουσιαστικές προσπάθειες λύσης, βασισμένες στη διζωνικότητα και την πολιτική ισότητα από δύο ιδρυτικά κράτη», λέει το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση «δεν πρόκειται να επηρεάσει τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων που αφορούν το περιουσιακό», καταλήγει η ανακοίνωση, που επισημαίνει επίσης ότι «το βρετανικό Εφετείο παρέβλεψε και την ύπαρξη ενός αποτελεσματικού νομικού συστήματος στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο οποίο γίνεται αναφορά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top