GuidePedia

0
Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης πρόκειται, τις προσεχείς ημέρες, να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου «να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη Γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Στην ίδια ανακοίνωσε «υπογραμμίζεται ότι τέτοια δέσμευση - υποχρέωση, ήδη, έχουν οι ίδιοι αναλάβει με σχετική δήλωσή τους προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, αναφερόμενοι σε χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τη Νέα Δημοκρατία».
Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει:
«Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην αφήσει καμία πτυχή του σκανδάλου αυτού στο σκοτάδι, αλλά και να μην επιτρέψει σε κανέναν να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, για ίδιο συμφέρον και στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αστείες κατασκευές».....

Ζαγορίτης: «Δεν έχει υπάρξει εισροή χρημάτων στη ΝΔ"

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να επικοινωνήσει με επιστολή με τους δικηγόρους του Μ. Χριστοφοράκου, δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε δηλώσει και το επαναλαμβάνω ότι δεν έχει υπάρξει εισροή χρημάτων από την SIEMENS στο κόμμα της ΝΔ. Το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα που χρησιμοποιούμε από το 1995 είναι απόλυτα αξιόπιστο και η διαχείριση των Γενικών Διευθυντών του κόμματος μας μέχρι σήμερα υπήρξε ανεπίληπτη. Σε προγενέστερες τοποθετήσεις μου έχω δηλώσει ότι ο κ. Χριστοφοράκος είναι υπόλογος ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία οφείλει να καταθέσει ό,τι γνωρίζει. Τα πάντα για τους πάντες. Για να ελεγχθούν τα όσα ισχυρίζεται, διότι προκειμένου να υπερασπισθεί τον εαυτό του χρησιμοποιεί ψεύδη. Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε και από την υπόθεση του κ. Τσουκάτου, ούτε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και βιβλία έχει, ούτε εμπιστεύεται τα εντεταλμένα κορυφαία στελέχη και τους στενούς του συνεργάτες.

Γι' αυτό καταφεύγει σε αλληλογραφία με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος είναι υπόλογος στην Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας την έτσι, και προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους θεσμούς της χώρας».

ΠΑΣΟΚ: «Η αμηχανία στη ΝΔ είναι έκδηλη»

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, σχετικά με την απάντηση του Γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη, στην απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αμηχανία της ηγεσίας της ΝΔ στην απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι έκδηλη. Αυτό όμως, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους. Το αμείλικτο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και αφορά τη χώρα και τους πολίτες είναι, για ποιο λόγο δεν ζητούν ό,τι ζητά και το ΠΑΣΟΚ. Να έλθουν στο φως, στοιχεία και αποδείξεις. Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο δεν ανοίγει ο φάκελος της SIEMENS, μοναδικός υπεύθυνος και γι αυτό έκθετος, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ευθύνεται για το γκρίζο πολιτικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, από γερμανικού εδάφους. Ευθύνεται, γιατί δεν δέχθηκε τη διερεύνηση του σκανδάλου από Εξεταστική Επιτροπή. Ευθύνεται, γιατί μεθόδευσε έτσι τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε όλες της τις πτυχές».

Πυρά Αντώναρου στο ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιμένουν να μην σέβονται την ελληνική δικαιοσύνη, η έρευνα της οποίας φέρνει συνέχεια στο φως πτυχές αυτής της υπόθεσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να επικοινωνήσει με επιστολή με τους δικηγόρους του Μ. Χριστοφοράκου.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιμένουν να αποζητούν τον ανεπίτρεπτο διάλογο με τους συνηγόρους ενός υπόλογου φυγόδικου, ο οποίος οφείλει να προσκομίσει στη δικαιοσύνη όσα στοιχεία τυχόν έχει για τους αστήρικτους ισχυρισμούς που διατυπώνει», ανέφερε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε:

«Η θέση μας είναι απλή, ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη: Όλα στο φως. Να διερευνηθεί το κάθε τι από τη Δικαιοσύνη.

Ας σταματήσουν επιτέλους το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, που βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, να προσπαθούν να καλύψουν την αγωνία τους με μικροκομματικές κορώνες. Απαιτείται σοβαρότητα η οποία έχει εγκαταλείψει τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top