GuidePedia

0

Με αυτές τις στολές οι Σέρβοι θα προκαλούσαν σύγχυση στους Αλβανούς αστυνομικούς που επιτίθενται σε σερβικά χωριά- Το εθνοτικό μίσος σιγοκαίει από το 1999 καθώς Σέρβοι και Αλβανοί ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο

Αποκάλυψη που προκάλεσε συναγερμό στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο έκανε η κοσοβάρικη αστυνομία σε χωριό στα βόρεια της πρώην σερβικής επαρχίας, στο οποίο κατοικούν Σέρβοι κάτοικοι.

Ο Κοσοβάρος υπουργός Εσωτερικών, Τζελάι Σβέσλα, αντέδρασε αφού η αστυνομία του ανακάλυψε δεκάδες αστυνομικές στολές της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου στο Λεπόσαβιτς.

Ο Σβέσλα είπε ότι η τρομοκρατική μηχανή της Σερβίας στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου εξαρθρώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, καθώς πρόσθεσε ότι η δράση στο χωριό Ισέβ Πότσεμ, πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες.

«Μετά από πληροφορίες, βρήκαμε σε ένα σπίτι στο χωριό Ισέβ Πότσεμ, δεκάδες κανονικές και ειδικές στολές της σερβικής αστυνομίας καθώς και τμήματα στολών της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας της Σερβίας ήταν και παραμένουν υπεύθυνοι για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης και προσάρτησης του βορρά της χώρας μας», τόνισε ο ίδιος.

Μισή αλήθεια είπε όμως ο Κοσοβάρος υπουργός, αφού οι αλβανικοί παρακρατικοί μηχανισμοί στην πρώην σερβική επαρχία είναι σε κίνηση, και πιθανόν η Πρίστινα να ετοιμάζει νέο πογκρόμ κατά των Σέρβων κατοίκων.

Αυτή την φορά οι Σέρβοι όμως έχουν λάβει τα μέτρα τους, και θα ξεκινήσουν κανονικό αντάρτικο για την απόσχιση όλων των Βόρειων περιοχών του Κοσσυφοπεδίου και την προσάρτηση στην Σερβία, με την βοήθεια Κινέζων και Ρώσων, αφού εφοδιάζονται με όπλα και πυρομαχικά εδώ και μεγάλο διάστημα.
Οι Σερβοβόσνιοι αυτονομούνται αφού πλέον δηλώνουν ότι το σύνταγμα της χώρας “ καταστρέφεται”

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καταστρέφει ξανά το Σύνταγμα και εργάζεται εναντίον των Σερβοβόσνιων.

Αυτό δήλωσε το μέλος του κόμματος SNSD στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Κόγιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με τις εσωτερικές του πράξεις.

Η πιθανή απόσχιση της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ένοπλη σύγκρουση
Η πιθανότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης είναι πλέον μεγάλη λόγω των συνεχών εντάσεων στην Βοσνία.

Αν και στο παρελθόν υπήρξαν αυτονομιστικά κινήματα που δεν οδήγησαν σε ένοπλες συγκρούσεις, η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σήμερα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω του πολύ δύσκολου ιστορικού της πλαισίου.

Τα σημάδια από τον προηγούμενο πόλεμο είναι ακόμα νωπά, και οι τρεις εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες βλέπουν οποιαδήποτε αλλαγή ως επίθεση και απόπειρα καταπίεσης.

Μια ανεξάρτητη Δημοκρατία Σέρπσκα είναι το σχέδιο ζωής για τοις Σέρβους, και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Η Δημοκρατίας Σέρπσκα κινείται προς την προσάρτηση εντός της Σερβίας, την οποία κάποιοι επιθυμούν, είτε ειρηνικά είτε με πόλεμο , αφού το σημερινό μόρφωμα δεν έχει κανένα μέλλον.

Η διευθέτηση των αδικιών των πολέμων 1995-1999 κατά των Σέρβων κυρίως είναι η μόνη λύση, η οποία όσο αργεί τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες πολεμικής εμπλοκής, και με την ρωσοκινεζική βοήθεια πλέον.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top