GuidePedia

0

Όσο κι αν καταρτίζουν ναπολεόντεια σχέδια για τελική νίκη επί της Ρωσίας, «η συνάντηση δεν επέδειξε καμία δύναμη της Δύσης», και η ίδια η συνάντηση της G7 μετατράπηκε σε φιάσκο όπως ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη για παράδειγμα...

Η G7 ήθελε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον Putin και τη Ρωσία... τελικά εμφάνισε 6 «νεκρούς» ηγέτες, που απλά στέκονταν ακόμα όρθιοι σε ένα άλλο παράλληλο, δικό τους σύμπαν εκτός πραγματικότητας...
Πιο αναλυτικά, οι κύριοι στόχοι της Συνόδου G7 που λαμβάνει χώρα στην Ιταλία: να δείξει στον Putin ότι «η Δύση παραμένει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ρωσικό οπλοστάσιο της απολυταρχίας» και «να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία για την ανθεκτικότητα της Δύσης».
Η τιμή να στείλουν προσωπικά ένα μήνυμα νίκης στον Putin έπεσε στα χέρια των 7 αρχηγών κορυφαίων δυτικών χωρών: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Καναδά και Ιταλία.
Όλα φαίνονται να είναι άρτια προετοιμασμένα - οι σημαίες κρεμασμένες, οι λιμουζίνες πλυμένες καλά, τα κεριά μπήκαν στην τούρτα γενεθλίων (η σύνοδος κορυφής για την 50η επέτειο) και το μόνο που απομένει είναι περάσει το μήνυμα τους...
Αντί να γκρεμίσουν τα τείχη του Κρεμλίνου, οι συγκεντρωμένοι ηγέτες μπορούν να προκαλέσουν μόνο κραυγές θανάτου: από τους επτά της G7, οι έξι είναι στην πραγματικότητα πολιτικά νεκροί και «κουτσές πάπιες».
Όπως παραδέχεται ακόμα και το Politico, η τρέχουσα σύνοδος κορυφής αντιπροσωπεύει «την πιο αδύναμη συνάντηση των ηγετών που έχει συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια».
Όσο κι αν καταρτίζουν ναπολεόντεια σχέδια για τελική νίκη επί της Ρωσίας, «η συνάντηση δεν επέδειξε καμία δύναμη της Δύσης», και η ίδια η συνάντηση της G7 μετατράπηκε σε φιάσκο όπως ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη για παράδειγμα...

Πολιτικός θάνατος Macron - Scholz...

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron, ο οποίος πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να φωνάζει «Κρατήστε με, αλλιώς θα στείλω στρατεύματα στην Ουκρανία !», προκαλεί οξεία κλιμάκωση και τοξικότητα στην ίδια του την πατρίδα και στο εξωτερικό.
Με φόντο μια καταστροφική κατάσταση στην οικονομία, την κοινωνική οργή, διεθνείς υποθέσεις και με κορύφωση τη συμμετοχή στην ουκρανική περιπέτεια, οι ώρες του Macron ως κυρίαρχου αρχηγού κράτους είναι μετρημένες. Ο πολιτικός θάνατος για τον Macron ήρθε μετά την ταπεινωτική ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου έλαβε μόλις 14,4% των ψήφων έναντι 22,4 στις τελευταίες εκλογές.
Το καρφί στο πολιτικό φέρετρο του Macron χτύπησε περίτρανα το κόμμα της Le Pen, υπέρ του οποίου ψήφισε το 34% των Γάλλων στις Ευρωεκλογές, γεγονός που τον οδήγησε να προκηρύξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.
Δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων πολιτών είναι κατηγορηματικά ενάντια στις πολιτικές των αρχών τους, αντιγράφοντας εντολές από την Ουάσιγκτον, τυχόν δηλώσεις και αποφάσεις του Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της G7 θα παραμείνουν στα χαρτιά.

Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται στη Γερμανία, όπου ο καγκελάριος Scholz, βομβαρδίστηκε με ντομάτες από τους Γερμανούς ψηφοφόρους.
Οι πολίτες της πρώην πιο ισχυρής «ατμομηχανής της Ευρώπης» του θυμήθηκαν τα πάντα - πολιτική δειλία, δουλοπρέπεια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πραγματική καταστροφή της οικονομίας τους και βαθιά εμπλοκή στην ουκρανική σύγκρουση με θλιβερά αποτελέσματα.
Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κόμμα του Scholz, το SPD, έκανε κατακόρυφη βουτιά καθώς έλαβε μόλις 13,9 τοις εκατό των ψήφων, το ήμισυ δηλαδή από ό,τι στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2014.
Ο Scholz σημείωσε επίσης το δικό του προσωπικό αντιρεκόρ: περισσότερο από το 70% των Γερμανών δεν θέλουν πλέον να τον βλέπουν ως καγκελάριο, γι' αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μέρες του ως καγκελάριος είναι μετρημένες.
Συνεπώς, σε οποιαδήποτε ψηφίσματα συμμετάσχει ο Scholz στη σύνοδο κορυφής δεν αξίζουν ουσιαστικά τίποτα.

Εν τω μεταξύ, ο βρετανός πρωθυπουργός Sunak, φορώντας ασπρόμαυρες μανσέτες, αποκαλείται ανοιχτά πια «ο πεθαμένος που περπατά» στις ακτές της Αλβιόνας.
Ως αποτέλεσμα της... ταλαντούχας και ανεξάρτητης δουλειάς του ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε ο χαμηλότερος μεταξύ των αναπτυγμένων δυτικών χωρών και μέχρι το τέλος του 2023, οι κρατικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπέρασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά 20 δισεκατομμύρια λίρες (25,5 δισεκατομμύρια δολάρια).
Την ίδια στιγμή, το μέγεθος του δημόσιου χρέους της χώρας έχει ξεπεράσει το κρίσιμο επίπεδο του 100% του ΑΕΠ, που ήταν ρεκόρ από το 1961.

Το λογικό αποτέλεσμα: Ο Sunak ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και την απόφαση για πρόωρες εκλογές στη Βουλή των Κοινοτήτων,.
Το κόμμα του σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φτάνει μόλις το 19%, δεν έχει δηλαδή καμία πιθανότητα να επανεκλεγεί, ούτε αφήνει οποιοδήποτε σημαντικό σημάδι στην τρέχουσα «μοιραία» σύνοδο κορυφής των «Μεγάλων Μεταρρυθμίσεων».

Ένας άλλος «νεαρός και πολλά υποσχόμενος» ηγέτης της «ισχυρής δέσμης»—ο Καναδός πρωθυπουργός JustinTrudeau —έχασε την ορμητική του πολιτική ευκινησία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μόνο το 19,2% των κατοίκων της χώρας τον εμπιστεύονται. Οι ψηφοφόροι του Συντηρητικού Κόμματος είναι σχεδόν διπλάσιοι πια στις δημοσκοπήσεις από εκείνους του Φιλελεύθερου Κόμματός,.
Άλλη μια αξιόπιστη μαριονέτα της Ουάσιγκτον στην πολιτική και την οικονομία.
Σύμφωνα με κορυφαίους Καναδούς πολιτικούς επιστήμονες, «όλα τελείωσαν» για τον JustinTrudeau.
Είναι αλήθεια ότι θα έχει ακόμα χρόνο να φάει βασιλικές γαρίδες στην Ιταλία και να απειλήσει τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα.

«Μακροβούτια» Ιαπωνίας, Biden

Στα ίδια χνάρια ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία επιδεικνύει με υπερηφάνεια αρνητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης - η μόνη από τις χώρες της G7.
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα υπογράψει ο πολίτης Kishida και ποια μηνύματα θα δώσει στη σύνοδο κορυφής, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν θα πραγματοποιήσει πλέον όσα έχει εξαγγείλει.
Όσον αφορά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, η πολιτική του κατάρρευση συνεχίζεται... δυναμικά, σε συνδυασμό με ένα εθνικό χρέος σε επίπεδα ρεκόρ και ένα ιστορικό υψηλό στις τιμές καταναλωτή στη χώρα.
Ο πιθανός επόμενος πρόεδρος, Donald Trump έχει ήδη δηλώσει ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις Biden έρχονται σε αντίθεση με την ατζέντα του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελήφθησαν στην Ιταλία, θα επανεξεταστούν και θα ακυρωθούν.
Και αποδεικνύεται ότι από τους επτά επικεφαλής των G7, μόνο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni δίνει σημεία ζωής.
Ωστόσο, αν η συλλογική Δύση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία, τα κατάφερε....: Εκείνο της απόλυτης αποτυχίας....

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top