GuidePedia

0

Ο Ταξίαρχος Αμπντουλάχ Μπιν Αμέρ (Abdullah bin Amer), μιλώντας στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο al-Jazeera απείλησε τους πάντες βάζοντας σε υποψία για συνεργασία με την Χεζμπολάχ που απείλησε και αυτή τις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο

Οι Χούθι, οι οποίοι διαθέτουν βαλλιστικούς πυραύλους ιρανικής κατασκευής απειλούν με ολοκαύτωμα κατά των αμερικανικών βάσεων παντού σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, πιθανόν σε συνεργασία με την Χεζμπολάχ που απείλησε με τον ίδιο τρόπο τις ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των Χούθι απο την βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, η οποία όπως και άλλες είναι στο στόχαστρο των Χούθι, αλλά και της Χεζμπολάχ που χθες απείλησε εκ νέου τις ΗΠΑ.

Ο Ταξίαρχος Αμπντουλάχ Μπιν Αμέρ (Abdullah bin Amer), μιλώντας στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο al-Jazeera πριν λίγο σήμερα ανέφερε: «Εμείς (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης) θα στοχεύσουμε τις βάσεις τους σε όλη την περιοχή σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήσουν τις επιθέσεις τους [κατά της Υεμένης]».

«Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο πρέπει να αναγνωρίσουν την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα και τη στρατιωτικοποίηση του υδάτινου όγκου. Πρέπει να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν ένα βαρύ τίμημα και να υποστούν όλες τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ανοιχτής επίθεσης», δήλωσε νωρίς ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης των Χούθι Ταξίαρχος Αμπντουλάχ Μπιν Αμέρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης) θα στοχεύσουμε τις βάσεις τους σε όλη την περιοχή σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήσουν τις επιθέσεις τους [κατά της Υεμένης]».

Ο Μπιν Αμέρ σημείωσε ότι αναφέρθηκαν εκρήξεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Υεμένη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά και της δυτικής πόλης-λιμάνι Χουνταινταχ, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της Υεμένης θα απαντήσουν δυναμικά στις επιθετικές ενέργειες.

"Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι να σταματήσει η [ισραηλινή] επίθεση εναντίον της Γάζας», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Υεμένης.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας της Υεμένης προειδοποίησε και αυτός, ότι τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον στόχων στην Υεμένη θα έχουν βαρύ τίμημα.

«Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο πρέπει να προετοιμαστούν να πληρώσουν βαρύ τίμημα. Η χώρα μας δέχτηκε κρυφά και μαζικά αεροπορικά πλήγματα, πλοία και υποβρύχια. Αναμφίβολα, οι επιθέσεις θα τους κοστίσουν ακριβά», είπε ο Χουσεΐν αλ-Εζί.
Αντίδραση των Ιρανών που φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι μετά την Υεμένη

Το Ιράν καταδίκασε σθεναρά τις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη, χαρακτηρίζοντάς τες «αυθαίρετη» ενέργεια, σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και παραβίαση των διεθνών νόμων.

Στην πρώτη αντίδραση του Ιράν στην επίθεση, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καν'ανί τόνισε ότι «οι αυθαίρετες επιθέσεις δεν θα έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να τροφοδοτήσουν την ανασφάλεια και την αστάθεια στην περιοχή».

«Αυτές οι στρατιωτικές επιθέσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου τις τελευταίες εκατό ημέρες των εγκλημάτων πολέμου του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του παλαιστινιακού έθνους και των καταπιεσμένων πολιτών υπό την πλήρη πολιορκία της Γάζας.

Ενώ το ισραηλινό καθεστώς συνεχίζει τις επιθέσεις και τα εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη στην Παλαιστίνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγγλία προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του λαού του κόσμου από τα εγκλήματα αυτού του ψεύτικου, εγκληματία και επιτιθέμενου καθεστώς εναντίον του λαού της Παλαιστίνης επεκτείνοντας την ομπρέλα υποστήριξής του στο Σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Ο Καανί εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες τέτοιων αυθαίρετων επιθέσεων στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου, την αστάθεια και την ανασφάλεια στην περιοχή με υπεύθυνες αντιδράσεις και ενέργειες.

Η Κίνα φοβάται μπλοκάρισμα των αγαθών που μεταφέρονται στην Ευρώπη
Το Πεκίνο "ανησυχεί" για την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Κίνα δήλωσε την Παρασκευή ότι «ανησυχεί» από την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

«Η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, και προέτρεψε "τα εμπλεκόμενα μέρη να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης".

Χούθι

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα τα πλήγματα που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύκτας Βρετανία και ΗΠΑ εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, κάνοντας λόγο για μια ενέργεια που οδηγεί “στην κλιμάκωση”, ενώ ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το νέο μέτωπο, απόρροια της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην Ευθρά θάλασσα ήταν αναπόφευκτο και εκτιμάται ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top