GuidePedia

0


Βία στα σχολεία, βία στα μαγαζιά διασκέδασης, βία στις πλατείες μας κτυπούν καμπάνες ενώ έχουμε ραγδαία αύξηση χρήσης ναρκωτικών-Οι πατροπαράδοτες αξίες της ελληνικής οικογένειας κτυπήθηκαν, λοιδορήθηκαν, από την τηλεόραση και τα κοινωνικά ΜΜΕ, και το αφύσικο και το διαστρεμμένο, έγινε μόδα και καθεστώς

Ξεκαθάρισμα οπαδικών αποκλειστικά λογαριασμών, ή τυφλή βία κατά της εξουσίας με κίνητρα κοινωνικά, οικονομικά και ιδεολογικά η δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό;

Το περιστατικό στου Ρέντη προχθές το βράδυ από “οπαδούς” του Ολυμπιακού σε αστυνομικό των ΜΑΤ, που είχε ως κατάληξη τον βαρύτατο τραυματισμό του ( χαροπαλεύει μέχρι και σήμερα), δεν ήταν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα ακόμη επεισόδιο τυφλής βίας από εξαγριωμένους νεαρούς με δολοφονικά κίνητρα και αυτό ακριβώς είναι το μέγα πρόβλημα.

Δεν είχαμε ξυλοδαρμό λόγω ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά δολοφονική επίθεση σε αστυνομικό σε κοντινή απόσταση με σκοπό την φυσική εξόντωση του.

Πρόκειται για μια γενιά που βγήκε από Τρία χρόνια πανδημίας, ζει σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας, και έχει γαλουχηθεί στην βία μέσω των βιντεοπαιχνιδιών, της ακραίας ιδεολογίας, και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ο καθένας γράφει ότι θέλει.

Οι καμπάνες της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας μιας ολόκληρης γενιάς, έχουν σημάνει εδώ και μεγάλο διάστημα από τα σχολεία, στα οποία δημιουργήθηκαν ομάδες ( πολιτικού ή οπαδικού περιεχομένου), οι οποίες αφού ασκούν εκφοβισμό σε ασθενέστερους, ασχολείται στην συνέχεια με ληστείες και άλλες παραβατικές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα έχουν αύξηση της χρήσης ναρκωτικών πάσης φύσεως.

Δεν ήταν το πρώτο σοβαρό περιστατικό βίας

Από τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού, και του Μιχάλη Κατσούρη, και ακόμη πιο πίσω του Φιλόπουλου, ο παρονομαστής ήταν ο ίδιος και κοινότυπος, στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, έχουν συσταθεί εγκληματικές συμμορίες που πρόσχημα το ποδόσφαιρο εγκληματούν με κάθε τρόπο κατά της κοινωνίας.

Η νεολαία είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας και ενός κράτους, και η ελληνική νεολαία φαίνεται ότι νοσεί σοβαρά.

Βία στα σχολεία, βία στα μαγαζιά διασκέδασης, βία στις πλατείες νωρίς το βράδυ από συμμορίες 15χρονων και 13χρονων, μας κτυπούν καμπάνες ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
Μια μερίδα της νεολαίας μας εκφράζεται βίαια παντού πλέον και η συγκεκριμένη τάση στην Ελλάδα καταγράφει επικίνδυνα ανοδική πορεία.

Οι αιτίες γι’ αυτό μπορούν να αναζητηθούν στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών.

Από το 2008 και την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, και πιο πριν από τις εξεγέρσεις αναρχικών στο Πολυτεχνείο, έχει αναπτυχθεί ένα δολοφονικό μοτίβο δράσης μιας μερίδας νέων, το οποίο δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς.
Τα αστυνομικά και κατασταλτικά μέτρα θα δώσουν και πάλι δυστυχώς προσωρινές λύσεις, ενώ είναι αναγκαία η αυστηριοποίηση των ποινών, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλους.
Κτυπούν την ελληνική οικογένεια εδώ και χρόνια και αυτά είναι τα αποτελέσματα

Όσο και να ψάξουν όλοι οι κοινωνιολόγοι όμως, για το ζήτημα αυτής της ιδιότυπης “ αρρώστιας”, μιας μερίδας της ελληνικής νεολαίας που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, θα καταλήξουν όλοι τους στο ίδιο συμπέρασμα, ότι το πρόβλημα ξεκινά από την οικογένεια.

Μια ελληνική οικογένεια που έχει κτυπηθεί αλύπητα, από την οικονομική κρίση που έφερε τεράστια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και χιλιάδες διαζύγια, τα οποία με την σειρά τους είχαν αντίκτυπο στα παιδιά.

Σε συνδυασμό με την μετακίνηση 500.000 νέων στο εξωτερικό για ανεύρεση δουλειάς, πολλές οικογένειες διαλύθηκαν στην κυριολεξία.

Επίσης η αθρόα παράνομη μετανάστευση και η παρουσία αλλοδαπών σε μεγάλες πόλεις, η δημιουργία γκέτο και η αύξηση παραβατικότητας, έδωσε εντελώς λάθος μηνύματα στην νεολαία μας, ενώ ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας ποδοπατήθηκε.

Οι πατροπαράδοτες αξίες της ελληνικής οικογένειας κτυπήθηκαν, λοιδορήθηκαν, από την τηλεόραση και τα κοινωνικά ΜΜΕ, και το αφύσικο και το διαστρεμμένο, έγινε μόδα και καθεστώς.

Τα παιδιά από μικρές ηλικίες έχασαν τον προσανατολισμό και έμαθαν σε έναν τρόπο ζωής που δεν συνάδει με τις αξίες του τεράστιου πολιτισμού και της ορθόδοξης θρησκείας της χώρας μας, κυρίως όμως για κάποιο τα παιδιά λόγο έμαθαν να μισούν τους πάντες και τα πάντα και αυτό βγαίνει σταδιακά στην κοινωνία.

Αν θέλουμε να θεραπευτούν οι νέοι στην χώρα μας οφείλουμε να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια που είναι ο πυρήνας της κοινωνίας μας, με κάθε τρόπο με κάθε σχέδιο άμεσα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ακόμη περισσότερα περιστατικά βίας στους δρόμους από αγανακτισμένους νέους, που πριν κανένας δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top