GuidePedia

0


Ανώτερος Ρώσος Αξιωματούχος προχώρησε σε δήλωση σοκ αποκαλύπτοντας πως η “προσάρτηση ολόκληρης της Ουκρανίας θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα”!

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου που ακούγεται επίσημα κάτι τέτοιο γεγονός που δείχνει πως οι στόχοι της Ρωσίας έχουν αλλάξει μετά την κατάρρευση του ουκρανικού Στρατού και της παύσης της χρηματοδότησης από ΗΠΑ (ίσως και ΕΕ).

Μέχρι τώρα ακούγονταν ως στόχοι το Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσός, όχι όμως όλη η χώρα και σίγουρα όχι “ολοκληρωτική προσάρτηση της στην Ρωσία”.
“Προσάρτηση ολόκληρης της Ουκρανίας με δημοψήφισμα”

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές για τις ΗΠΑ είναι οι διαβεβαιώσεις της Μόσχας για πιθανή προσάρτηση ολόκληρης της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“H “προσάρτηση ολόκληρης της Ουκρανίας μπορεί να αποφασιστεί με δημοψήφισμα!

Είναι ο λαός της Ουκρανίας που θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια επιλογή, όπως εξέφρασε ο λαός της Κριμαίας και άλλων ρωσικών περιοχών τη βούλησή του να ενταχθεί στη Ρωσία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Yuri Shvytkin.

Για να φτάσει στο σημείο ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας να εκφράσει την άποψη αυτή, σημαίνει ότι στο Κρεμλίνο υπάρχουν “μεγάλα σχέδια”…

Το σχόλιο του, που αναστάτωσε τις ΗΠΑ, ήλθε ως απάντηση στην πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Chris Murphy ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιστρέψει υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Είναι κρίμα που ένας Αμερικανός γερουσιαστής αποφασίζει για την Ουκρανία.

Έχουν οδηγήσει την Ουκρανία στο σημείο πραγματικής κατάρρευσης.

Η Ουκρανία βρίσκεται ουσιαστικά στο χείλος μιας αβύσσου.

Έχει πάψει να υπάρχει ως κράτος», είπε ο Yuri Shvytkin, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει πρωταρχικό στόχο να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο Chris Murphy, μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό Κόμμα, εξέφρασε την άποψη ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ρωσίας εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν να εγκρίνουν ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας προς την πρώην Σοβιετική δημοκρατία για το 2024.
Θα συνεχίσει τον πόλεμο ο “Στρατός της Νέας Ρωσίας”;

Το χειρότερο σενάριο για την Ουκρανία, είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος και μετά την ολοκληρωτική κατάληψη των Ντονμπάς, Ζαπορίζια και Χερσώνας. Την συνέχιση του πολέμου θα αναλάβει ο “Στρατός της Νέας Ρωσίας”, δηλαδή οι δυνάμεις εκείνες που προέρχονται από τα εδάφη που ήδη ενώθηκαν με την Ρωσία.

Ο νέος Στρατός θα κινηθεί για την “απελευθέρωση” ολόκληρης της χώρας και ένταξης της στην Ρωσία. Υπάρχουν σχετικές πληροφορίες που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

“Πολλοί Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου δεν θέλουν να ανταλλαγούν και να επιστρέψουν στην Ουκρανία λόγω του φόβου να μην κατηγορηθούν για τη σύλληψή τους και να σταλούν πίσω στην πρώτη γραμμή δήλωσε η Darya Morozova, διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR)

«Πολλοί από τους Ουκρανούς κρατούμενους θέλουν να μείνουν στη Ρωσία γιατί καταλαβαίνουν ότι μόλις επιστρέψουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής, μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινικές υποθέσεις για αιχμαλωσία και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα σταλούν στην πρώτη γραμμή.

Δεν θέλουν να πολεμήσουν, θέλουν να ζήσουν μια ειρηνική ζωή, ακόμα κι αν δεν δουν τις οικογένειές τους για πολύ καιρό.

Είναι έτοιμοι να μείνουν εδώ, όχι να πάνε στον πόλεμο», είπε σε συνέντευξή της στο το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε νωρίτερα ότι περίπου 35.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη Ρωσία.
Το Τάγμα “Bogdan Khmelnitsky” δείχνει τον δρόμο…

Επιπλέον, στα τέλη Οκτωβρίου σχηματίστηκε το πρώτο τάγμα εθελοντών που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πρώην Ουκρανούς στρατιώτες, αφού οι αιχμάλωτοι πολέμου (POWs) αποφάσισαν να πολεμήσουν στον ρωσικό στρατό.

Αυτό το εθελοντικό τάγμα, που ονομάστηκε “Bogdan Khmelnitsky”, πήρε το όνομά του από μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της ρωσικής και ουκρανικής ιστορίας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το εθελοντικό τάγμα εντάχθηκε στον τακτικό σχηματισμό “Cascade” και περιελάμβανε περίπου 70 στρατιωτικούς. Η συντριπτική τους πλειοψηφία κατέθεσε οικειοθελώς τα όπλα και παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό.

Οι Ουκρανοί εθελοντές υπέγραψαν μάλιστα συμβόλαια με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με τους ίδιους όρους που θα υπέγραφε οποιοσδήποτε άλλος Ρώσος. Μάλιστα, τα μέλη του νέου τάγματος “Bogdan Khmelnitsky” επιβεβαίωσαν ότι εντάχθηκαν στη μονάδα εθελοντικά και έλαβαν επίσης τη ρωσική υπηκοότητα.

“Τώρα έχουμε εισέλθει σε υπηρεσία στη στρατιωτική μονάδα του επιχειρησιακού τακτικού σχηματισμού μάχης “Cascade”, όπου θα εκτελέσουμε την περαιτέρω υπηρεσία μας. Θα δώσουμε επίσης όρκο στο τέλος της εκπαίδευσής μας. Όλα τα παιδιά μας θα δώσουν όρκο. Ήρθαμε εδώ στο κέντρο εκπαίδευσης πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Η διάθεση όλων των παιδιών είναι μαχητική, όλοι μας είμαστε γεμάτοι ενέργεια, όλοι είναι πρόθυμοι για γνώση, όλοι προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι είναι πάντα έτοιμοι να πουν κάτι, να εξηγήσουν.

Προσπαθούμε να πάρουμε όλες τις γνώσεις που μας δίνουν οι εκπαιδευτές. Οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη πολεμική εμπειρία. Τα παιδιά μας είναι πρόθυμα να εκπαιδευτούν και με τη σειρά τους προσπαθούν να αποδείξουν στους “δασκάλους” τους ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Μας προμήθευσαν με όπλα και στολές αμέσως μόλις φτάσαμε εδώ, την επόμενη μέρα. Ο καθένας από εμάς έλαβε το δικό του τουφέκι εφόδου και το υπηρέτησε πλήρως. Στη συνέχεια είχαμε εκπαίδευση στο πεδίο ασκήσεων, όπου σημαδέψαμε τα όπλα μας. Οι εκπαιδευτές δούλεψαν επίσης μαζί μας και μας βοήθησαν πολύ”.

Το λογικό ερώτημα είναι, γιατί να ενταχθούν αιχμάλωτοι Ουκρανοί στον αγώνα με τη ρωσική πλευρά; Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Οι παραδοθέντες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου είχαν περισσότερο από αρκετό χρόνο για να δουν πώς ο ρωσικός λαός και ο στρατός εξακολουθούν να βλέπουν τον ουκρανικό λαό, παρά τα όσα συμβαίνουν την τελευταία σχεδόν δεκαετία.

Επιπλέον, είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των Ουκρανών βλέπει πλέον ως νεοναζιστική χούντᨔ την κυβέρνηση του Κιέβου. Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι οφείλει τη νίκη του στις εκλογές του 2019 στο γεγονός πως κατέβηκε ως “υποψήφιος για την ειρήνη” και ουσιαστικά με ψέματα έφτασε στην κορυφή.

Για να καταδείξει περαιτέρω πόσο τραγικό είναι να βλέπεις Ρώσους και Ουκρανούς να πολεμούν μεταξύ τους, ο διοικητής του τάγματος “Bogdan Khmelnitsky” δήλωσε ότι είναι σύνηθες για τους Ρώσους στρατιώτες να βρίσκουν τους Ουκρανούς συγγενείς τους σε αιχμαλωσία, που είναι και ένας από τους λόγους για να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό.
Τρόμος στο Πεντάγωνο

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δείχνουν πλέον πως περιμένουν τα χειρότερα στην Ουκρανία.

Σήμερα, ο Τζον Κίρμπυ δήλωσε στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να παράσχουν στην Ουκρανία καμία εγγύηση σχετικά με περαιτέρω βοήθεια υπό το φως της θέσης του Κογκρέσου
Δυστυχώς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα υπάρξει άλλος τρόπος, ώστε να υπάρξει έστω & κάποια μικρή βοήθεια στην Ουκρανία, αν δεν περάσει ο προϋπολογισμός ως πακέτο από το Κογκρέσο. Ο Πρόεδρος έχει καλή διάθεση να συζητήσει με τους Ρεπουμπλικάνους αλλά δεν θα υποχωρήσει.

Έχουν μείνει λίγες εβδομάδες, μετά θα εξαντληθούν οι πόροι για την Ουκρανία.

«Ο κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι είπε ότι χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ουκρανία να χάσει αυτόν τον πόλεμο.

Ο ουκρανικός λαός σίγουρα δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, η Ευρώπη δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά και τα δικά μας συμφέροντα εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», είπε ο Kirby κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προειδοποίησε περαιτέρω ότι εάν το Κογκρέσο δεν υποστηρίξει το αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία, η επίδραση στην ικανότητα των συμμάχων των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ουκρανία θα μπορούσε να είναι «καταστροφική».

«Είμαστε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής στα θέματα ασφαλείας και σε άλλες οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας.

Και αν απλώς τραβήξουμε το καλώδιο από την πρίζα, η επίδραση που μπορεί να έχει αυτό σε άλλες χώρες και στην ικανότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία θα μπορούσε να είναι σχεδόν καταστροφική, ένα πραγματικό δώρο στον Β.Πούτιν», είπε ο Kirby σε συνέντευξη Τύπου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top