GuidePedia

0

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια νέα περίοδο «νεύρων» που προφανώς και δεν μπορεί να ελέγξει μετά τις ΗΠΑ στρέφεται και κατά του μόνου συμμάχου που διαθέτει αυτή την στιγμή, της Μόσχας καθώς κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία δήλωσε πως «η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία»

Είπε μάλιστα κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ουκρανική εδαφική ακεραιότητα

Μετά την ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, Κίεβο και Μόσχα βρίσκονται σε συνεχόμενες προστριβές ενώ «αγκάθι» αποτελεί και η αυτονόμηση των ρωσόφωνων κατοίκων στην Ανατολική Ουκρανία κατόπιν ενός αιματηρού πολέμου το 2014.

Μάλιστα ο Ερντογάν είπε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας (που είναι εθνικά Τούρκοι) και ευχαρίστησε το Κίεβο που υποστηρίζει τα δικαιώματά τους!

Η δήλωση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς ήταν απάντηση στις ρωσικές ανακοινώσεις περί συνεργασίας με το ιρακινό «Κουρδιστάν» στον τομέα της ενέργειας. Η Rosneft έχει υπογράψει συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων με τους Κούρδους.

H μέχρι πρότινος αρνητική στην δημιουργία ενός «Κουρδιστάν», Ρωσία, πραγματοποιεί μια «στροφή» 180 μοιρών και πλέον αποδέχεται την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους

Ο υπουργός ενέργειας Α.Νόβακ είπε πριν λιγες ημέρες ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την περιοχή του Κουρδιστάν και θα διατηρήσει τις επιχειρήσεις της κυρίως στον ενεργειακό τομέα.

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να αποτραβήξει τις επενδύσεις στις κουρδικές περιοχές του Κιρκούκ και της Μοσούλης»

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top