GuidePedia

0
Αντιαρματικές ρουκέτες, εκτοξευτήρας RPG7, αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιστόλια και υποπολυβόλα MP5, είναι μερικά από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, σε ρετιρέ πενταόροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας, στην Κυψέλη.

Το διαμέρισμα, μία γκαρσονιέρα 30 τ.μ. είχε νοικιαστεί από άτομο που χρησιμοποίησε το όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, ένα από τα ονόματα που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες, που ανακάλυψε η Αστυνομία στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, Κώστα Γουρνά.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι βρέθηκε η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και πιστεύει ότι το αντιαρματικό RPG 7, με το οποίο χτύπησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» στις 12 Ιανουαρίου του 2007 τον θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας βρίσκεται μεταξύ των ευρημάτων. Ωστόσο, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναγνώρισε το όνομα από τις πλαστές ταυτότητες του Γουρνά, όμως, άλλες πηγές αναφέρουν ότι το διαμέρισμα βρέθηκε από τα συμβόλαια ενοικίασης, που έχουν κατατεθεί από τον ιδιοκτήτη στην Εφορία.

Εντύπωση προκαλεί ότι η γιάφκα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου η οργάνωση είχε κάνει την πρώτη επίθεσή της με βόμβα στις 5 Σεπτεμβρίου 2003. Σημειώνεται ότι εμπρός από τα Δικαστήρια σταθμεύουν πάντα αστυνομικές δυνάμεις και περιπολικά.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η πολυκατοικία επί της οδού Αιγίνης 8, όπου βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός, έχει εκκενωθεί. Οι κάτοικοι θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Park», στο Πεδίο του Άρεως, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με εντολές που έχουν λάβει, δεν αγγίζουν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, μέχρι να φτάσουν οι πυροτεχνουργοί. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε ένα κλειστό κουτί, με έναν διακόπτη «on-off», το οποίο, αν είναι παγιδευμένο, μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Η έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα ξεκίνησε περί τις 21:00 και μία ώρα αργότερα, στις 22:00, διετάχθη η εκκένωση της πολυκατοικίας. Τα έξοδα διαμονής των κατοίκων στο ξενοδοχείο θα καλυφθούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top