GuidePedia

0
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ υπήρξε η επιτυχία των επαφών του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες που, με πρωτοβουλία του, έχουν ξεκινήσει θ’ αποδώσουν αργά ή γρήγορα θετικά για τη χώρα μας αποτελέσματα. 

ΩΣΤΟΣΟ, όσο πολύτιμη κι αν είναι η συμπαράσταση ή και η βοήθεια από το εξωτερικό, η αναμέτρηση με την κρίση και η μάχη για την εξυγίανση της οικονομίας μας
θα δοθεί κυρίως στο εσωτερικό και από τη στάση όλων μας είναι που θα κριθεί αν η τριετία θ’ αποδειχθεί αρκετή για να ρίξουμε το έλλειμμα κάτω από το 3% ή αν θα υποχρεωθούμε σε λιτότητα διαρκείας.
ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, κατά συνέπεια, ότι τα μέτρα θα πρέπει ν’ αποδώσουν, γιατί μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες. Και την ευθύνη για ν’ αποδώσουν τα μέτρα και να εφαρμοσθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας την έχει πρωτίστως η κυβέρνηση. Και όχι μόνο επειδή θα πρέπει ν’ αποδειχθούν επαρκή, αλλά και για τον λόγο ότι από τη στάση της και τη γενικότερη πολιτική της θα εξασφαλιστεί ή όχι η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και κοινωνική ανοχή απέναντι στα μέτρα που έχουν επιβληθεί.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ σκληρά αλλά και άδικα δεν το αμφισβητεί ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Υποστηρίζει, όμως - και σωστά - ότι είναι απαραίτητα. Ωστόσο, ταυτόχρονα έχει δεσμευτεί, με τον επισημότερο τρόπο, ότι οι αδικίες θ’ αμβλυνθούν μέσω του υπό κατάθεση φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και του υπό κατάρτιση αναπτυξιακού νόμου.
ΑΥΤΕΣ τις δεσμεύσεις της είναι που οφείλει να τηρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, έτσι ώστε ν’ αποδείξει τη φερεγγυότητά της στην κοινή γνώμη και να καταδείξει ότι, παρά τις αναπάντεχες δυσκολίες και τα μεγάλα προβλήματα που βρήκε στον δρόμο της, παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
ΑΥΤΟΣ είναι και ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσει τη συμπαράσταση της κοινωνίας στην προσπάθειά της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top