GuidePedia

0
Διπλωματική κινητικότητα στο θέμα της Λιβύης, με την Ελλάδα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Συνάντηση του πρωθυπουργού αργά το βράδυ της Κυριακής με τον απεσταλμένο στην Αθήνα του συνταγματάρχη Καντάφι, και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντουλάτι Ομπέιντι.
Από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση .

Προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τους Πρωθυπουργούς του Κατάρ και της Τουρκίας. Σε Τουρκία και Μάλτα μεταβαίνει τη Δευτέρα ο απεσταλμένος του Λίβυου ηγέτη.

Ομάδα διπλωματών απέστειλε στη Βεγγάζη η βρετανική κυβέρνηση για σειρά επαφών με την ηγεσία των εξεγερμένων.

Δρούτσας: «Δεν συζητήθηκε θέμα αποχώρησης του Καντάφι»

«Δεν συζητήθηκε η αποχώρηση Καντάφι από τη Λιβύη, δεν τίθεται θέμα έλευσής του στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, o υπουργός Εξωτερικών Δ, αναφορικά με την επίσκεψη του Λίβυου υφυπουργού.

Ο Δ. Δρούτσας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με το καθεστώς, όσο και με τους αντικαθεστωτικούς, εκτιμώντας, ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Καντάφι από τη χώρα. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι το καθεστώς τη Λιβύης λαμβάνει τα μηνύματα τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και των αντικαθεστωτικών, και είναι ένα θέμα, το οποίο όπως είπε, «πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα».

«Το σημαντικό είναι ότι ξεκινάει μια προσπάθεια και ότι όλοι- η διεθνής κοινότητα και το καθεστώς στη Λιβύη - έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αναζητήσουμε πολιτική, διπλωματική λύση», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Flash ο Δ. Δρούτσας, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Λίβυο απεσταλμένο, την οποία χαρακτήρισε ειλικρινή.

«Εμείς στην Ελλάδα», πρόσθεσε, «κάνουμε την απαίρητητη δουλειά, καταγράφουμε τις σκέψεις και προτάσεις μας, τις οποίες θα μοιραστούμε με τους εταίρους μας, προκειμένου να προχωρήσουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε, τις δυσκολίες που υπάρχουν για την εξεύρεση μεταβατικής λύσης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Λιβύης, ως φυλετικά δομημένης χώρας.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top