GuidePedia

0
Κριτική στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων των δύο μεγάλων κομμάτων άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η κοινωνία δεν ασχολείται με το αν στις λίστες των ψηφοδελτίων θα είναι οι "βαρόνοι", τα "σέντερ μπακ", ή οι αστέρες της τηλεοπτικής ζωής. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το αν θα εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική από αυτήν, που την βουλιάζει στο τέλμα της εργασιακής αβεβαιότητας».
«Το στοίχημα που έχουμε να δώσουμε είναι αν από τις 4 του Οκτώβρη και μετά θα έχουμε μια κοινωνία όρθια με μια διαφορετική πολιτική για τη χώρα, ή θα έχουμε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή με μία από τα ίδια και την κοινωνία να βουλιάζει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επίσκεψή του, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την τηλε-μαχία των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι..... «όσον αφορά το ντιμπέϊτ των δύο, εμείς προτείναμε να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο που προβλέπει την αντιπαράθεση όλων μαζί και όλων ανά δύο. Από εκεί και πέρα, δεν διαφωνούμε με το να δούμε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή, γιατί θα είναι μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, που θα φανερώσει έκδηλα τις ομοιότητες, τις συμπτώσεις των πολιτικών προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων των δύο μονομάχων».
Την ίδια ώρα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί συνεργασιών της παράταξης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από την ιδρυτική του διακήρυξη και με όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του έχει τοποθετηθεί και δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας, ή ακόμη και "ανοχής" στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό, σαφώς, αφορά και το ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από ισχυρή αντιπολίτευση για την αλλαγή των συσχετισμών και όχι για την εναλλαγή κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς διαχείρησης της κρίσης» και προστίθεται ότι «το δίλημμα της ακυβερνησίας, που τίθεται, είτε από αυτούς που προωθούν την αυτοδυναμία, είτε από αυτούς που θέλουν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι υποκριτικό, γιατί στόχος τους είναι η υφαρπαγή της ψήφου του λαού για να εξαπολύσουν νέο κύμα επίθεσης στους εργαζόμενους».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top