GuidePedia

0

Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με την αποκάλυψη του Βήματος ότι ο ΥΠΕΞ Ν. Δενδιας παγιδεύτηκε από το λογισμικό Predator και τελούσε υπό παρακολούθηση από το Μαξίμου. Τα ερωτήματα πολλά άλλα η αλήθεια μία. Όταν κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να παρακολουθήσει στενό συνεργάτη, τότε δυο είναι τα ενδεχόμενα ή να μην τον εμπιστεύεται ή να τον φοβάται.

Εν προκειμένω μάλλον ισχύουν και τα δύο:
Πρώτον, θα υπενθυμίσουμε το κλίμα ευφορίας που δημιουργήθηκε μετά την ζωντανή μονομαχία κατά την οποία ο Ν. Δένδιας κατατρόπωσε τον Μ. Τσαβούσογλου εντός έδρας και την στήριξη που έλαβε εν συνεχεία η κίνηση αυτή από την κοινή γνώμη.

Δεύτερον, από το παρόν βήμα πριν λίγες μέρες υπενθυμίστηκε το παρασκήνιο της κρυφής συμφωνίας Σουρανή-Καλίν την οποία επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, σε άρθρο στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (17 Ιουνίου 2021) αναφέρθηκε:

"Ότι οι Καλίν-Σουρανή στη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 13/07/2020, η οποία πραγματοποιήθηκε εν αγνοία του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια κατά ομολογία του ιδίου, κατέληξαν σε μυστική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες όπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης ομολόγησε αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γ. Πρετεντέρη (δημοσιεύτηκε 12/10/2020 στο primeminister.gr). Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρει:
«Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Στο Βερολίνο, συμφωνήθηκε μόνο θαλάσσιες ζώνες;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Βεβαίως έχει συμφωνηθεί.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Γιατί τότε δεν δώσατε στη δημοσιότητα τη Συμφωνία του Βερολίνου, αν είναι τόσο υπέρ μας;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί εξαρχής είχαμε συμφωνήσει να μην δοθεί. Δεν ήταν άλλωστε συμφωνία, όπως σας είπα κατ’ αρχάς. Είναι τα γραπτά πρακτικά του τι συμφωνήθηκε εκεί.»"

Στο ίδιο άρθρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σημειώθηκε ότι:
"Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας, άστραψε και βρόντηξε σχετικά με την πρωτοβουλία της Ε. Σουρανή ερήμην του στο Βερολίνο και εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για τη στάση του Κ. Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 17/1/2021, επιτίμησε την Ε. Σουρανή, υποστηρίζοντας ότι επικοινώνησε με τον Ιμπραήμ Καλίν στο Βερολίνο χωρίς να ενημερώσει το ΥΠΕΞ ως όφειλε. Συγκεκριμένα είπε:

«Όσον αφορά το θέμα το οποίο πράγματι ενυπάρχει στο δημόσιο λόγο για το θέμα του Βερολίνου, προφανώς αναφέρεται κανείς στην τηλεφωνική συνομιλία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με το διπλωματικό σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου. Θέλω να σας πω το εξής και να σας το πω γενικά και οριζόντια. Η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού είναι βεβαίως η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, είναι όμως διπλωμάτης και υπό τη διπλωματική της ιδιότητα είναι υφισταμένη του εκάστοτε Υπουργού των Εξωτερικών και δεν νοείται να ασκεί πολιτική εν αγνοία του Υπουργού Εξωτερικών. Επί τούτου έχω κάνει και σαφή δήλωση ότι εγνώριζα, ως μη έδει. Και γιατί το έκανα αυτό; Όχι για να πω το αυτονόητο, αυτό που οποιοσδήποτε καλόπιστος θα αντιλαμβανόταν χωρίς να χρειαστεί να το πω, αλλά ακριβώς για να υπογραμμίσω ότι σε κρίσιμες στιγμές η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή να γίνονται πράγματα εν αγνοία, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη πλευρά, είναι καταστροφική.»"

Δεδομένου τώρα ότι οι παρακολουθήσεις φαίνεται εδώ και καιρό να αποτελούν "συνηθισμένη πρακτική" μιας "ασυνήθιστης κυβέρνησης" -για να το πούμε κομψά-, είναι προφανές ότι ο Ν. Δένδιας θα στοχοποιούνταν με προτεραιότητα. Το ερώτημα είναι τί προτίθεται να πράξει από εδώ και πέρα ο ίδιος, και τί θα σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της χώρας την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε... Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη ημέρα για το κυβερνών κόμμα θα είναι πολύ δύσκολη. Εξίσου τραγική με τις επιλογές και την "πολιτική παιδεία" του προέδρου του.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top