GuidePedia

0


Ο ελληνοαμερικανός εκπρόσωπος του Τραμπ μίλησε για πολιτική υποστήριξης του πολέμου διαφθοράς και την Ελλάδα

Οι ίδιοι τεχνοκράτες είναι στην εξουσία στις ΗΠΑ, εδώ και 50 χρόνια, στηρίζοντας μια αυταρχική, φασιστική ισλαμική Τουρκία, εις βάρος της Ελλάδος, της Κύπρου, της Αρμενίας, και ένα σωρό άλλων χωρών, χωρίς να αλλάξει τίποτα.
Ο Φίλιπ Γκόρντον, ο γκουρού της Κάμαλα Χάρις Ειδικά για την Ελλάδα και την επίλυση του Κυπριακού, έχει ταυτιστεί με πολιτικές της Άγκυρας, όπως η διχοτόμηση της Κύπρου!

Ο ίδιος όταν έγινε διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Μπιλ Κλιντον, είχε υποστηρίξει σε άρθρο του το καλοκαίρι του 1997 (New York Times) «εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για ένα ομοσπονδιακό κράτος, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε την επίσημη διχοτόμηση».
Την σκυτάλη πήρε εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις για τα Σκόπια

Η νέα υποψηφία για την προεδρία των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις υποσχέθηκε υποστήριξη στην αποκαλούμενη ανύπαρκτη “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”.

"Εάν εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις είπε ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών και των χωρών να εκφράζουν ελεύθερα την εθνική τους ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένης της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, ενώ ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε οικονομική συνεργασία και ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια αν κερδίσει τις εκλογές την Τρίτη", μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής.

«Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ βασίζονται σε κοινές δημοκρατικές αξίες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών, ανεξάρτητων και υπόλογων θεσμών.

Οι αξίες μας επίσης προστατεύουν και σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών και των χωρών να εκφράζουν ελεύθερα την εθνική τους ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένης της μακεδονικής ταυτότητας, ώστε να μιλούν την εθνική τους γλώσσα, συμπεριλαμβανομένης της μακεδονικής γλώσσας.
Η Αντιπρόεδρος Χάρις κατανοεί πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αξίες για τη ζωτικής σημασίας μακεδονοαμερικανική κοινότητα", δήλωσε στην Φωνή της Αμερικής ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας της Χάρις.

Τι αναφέρει εκπρόσωπος του Τραμπ για την Ελλάδα

Η εκστρατεία του Τραμπ, από την άλλη πλευρά, επικρίνει την εξωτερική πολιτική του Μπάιντεν όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την «παθητική».

«Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν στα Βαλκάνια χαρακτηρίζεται από αδράνεια, κενές υποσχέσεις και έλλειψη δέσμευσης για την αληθινή κατανόηση των μοναδικών προκλήσεων της περιοχής.

Αντί να εφαρμόζουμε σημαντικές οικονομικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες ανάπτυξης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, η Ρουμανία και η Σλοβενία, για να στηρίξουμε αυτά τα έθνη στον αγώνα τους κατά της διαφθοράς και την ένταξη στην ΕΕ, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέλεξε μια παθητική προσέγγιση.

Αυτή η έλλειψη δέσμευσης όχι μόνο εμπόδισε την οικονομική πρόοδο, αλλά άφησε πολλά βαλκανικά κράτη να αισθάνονται παραμελημένα και υποτιμημένα καθώς οι εντάσεις σιγοβράζουν χωρίς επαρκή παρέμβαση», δήλωσε ο Χρήστος Μαραφάτσος, αντιπρόεδρος του Συνασπισμού Εθνικής Διαφορετικότητας του Προέδρου Τραμπ.

Ο Μαραφάτσος λέει ότι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ προς τα Δυτικά Βαλκάνια θα επικεντρωθεί στις εμπορικές συνεργασίες και τις οικονομικές ευκαιρίες.

Ο Μαραφάτσος είπε ότι ο Τραμπ θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης των στρατηγικών οικονομικών συμφωνιών.

«Επιπλέον, η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα στις ατομικές ελευθερίες και θα μειώσει τη γραφειοκρατία που καταπνίγει την πρόοδο σε αυτά τα έθνη, βοηθώντας στην προώθηση των αληθινών δημοκρατικών αξιών ενισχύοντας τους πολίτες και τους τοπικούς θεσμούς», ανέφερε το μέλος της εκστρατείας του Τραμπ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα λάβει ενεργά μέτρα για να αποτρέψει την ξένη επιρροή με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων.

Το αποφασιστικό ύφος και η δέσμευση του Τραμπ, δηλώνει ο ίδιος, αφορά την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών που βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος και τον σεβασμό θα ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις παθητικές πολιτικές της τρέχουσας κυβέρνησης, δίνοντας ελπίδα σε όσους πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον στα Βαλκάνια.

Με λίγα λόγια η χώρα μας, δεν έχει να περιμένει πολλά από τον Τραμπ, αλλά αν βγει η Καμάλα, πιθανόν να ξαναζήσουμε μια νέα τραγωδία τύπου Κύπρου το 1974. 

 πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top