GuidePedia

0

Έρχονται οι νέοι Σαμουράι-Μεγάλη άσκηση στην Ιαπωνία με στόχο την Κίνα προκαλεί αναταράξεις στην περιοχή

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατονόμασαν τους τεράστιους κινδύνους μιας πιθανής ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν ότι η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι δεν θα επιβιώσουν από την επίθεση του Κιέβου βαθιά στη Ρωσία.

“Η Ρωσία πιθανότατα θα απαντούσε με ωμό και σκληρό τρόπο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων του συνασπισμού, πιθανώς με θανατηφόρα αποτελέσματα, εάν συμφωνούσαν να επιτρέψουν στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που( παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία), χτυπώντας βαθιά στο ρωσικό έδαφος”, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι .

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσία πιθανότατα θα απαντούσε με «πιο επιθετική δράση κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, πιθανώς χρησιμοποιώντας θανατηφόρες επιθέσεις, εάν δοθεί η άδεια χρήσης πυραύλων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία», ανέφερε ειδική έκθεση.

Εκτός από τις επιθέσεις σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια σειρά από επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε κρίσιμες εγκαταστάσεις σε δυτικές χώρες, και αυτό είναι που φοβούνται στον ύψιστο βαθμό όλες οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, είναι αμφίβολο εάν οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα μπορούσαν πραγματικά να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία και να σταματήσουν την μεγάλη ρωσική προέλαση.

Το Κίεβο έχει περιορισμένο αριθμό τέτοιων όπλων και δεν είναι σαφές πόσοι ακόμη δυτικοί σύμμαχοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν το Κίεβο.

Επιπλέον, μετά τα πρώτα χτυπήματα, η Ρωσία πιθανότατα θα μετακινούσε τις αποθήκες και τα θέσεις διοίκησης πέρα ​​από το βεληνεκές των δυτικών βαλλιστικών πυραύλων, πιθανότατα πέρα από τα Ουράλια Όρη.

"Ως εκ τούτου, η απόφαση για παροχή θανατηφόρας βοήθειας μακράς διάρκειας» έχει τρομερά «υψηλούς κινδύνους και αβέβαια οφέλη», τονίζει η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τα ευρήματα εξηγούν εν μέρει γιατί ο Μπάιντεν δυσκολεύεται να πάρει μια απόφαση και υπογραμμίζει την εσωτερική πίεση να απορρίψει τον Ζελένσκι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν ότι δεν είναι σαφές τι θα αποφασίσει ο Μπάιντεν.
Μεγάλη άσκηση στην Ιαπωνία με στόχο την Κίνα προκαλεί αναταράξεις στην περιοχή

Τον Οκτώβριο, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την επωνυμία Keen Sword - 25 με τη συμμετοχή 45 χιλιάδων στρατευμάτων, δεκάδων πολεμικών πλοίων και εκατοντάδων αεροσκαφών, αναφέρει ΜΜΕ.

Οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλη για διμερή στρατιωτική άσκηση αναφέρουν ρωσικές πηγές, και τέτοιες δυνάμεις μπορούν να κατακτήσουν μια μικρή χώρα.

Ενώ κινητοποιεί εταίρους για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον ενισχύει ταυτόχρονα τις συμμαχίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Κίνα.

Το 2024, ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων αυξήθηκε απότομα, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει κοινή εκπαίδευση με τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Η άσκηση Keen Sword - 25 θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει δέκα ημέρες.

Θα συμμετάσχουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ενώ θα χρησιμοποιηθούν πολιτικά αεροδρόμια και λιμάνια.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρινίζει ποιάς, αλλά, σύμφωνα με προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις, μιλούν για 28 μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής, οι οποίες, εάν χρειαστεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές ανάγκες και εκκένωση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NHK, ασκήσεις απογείωσης και προσγείωσης μαχητικών θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στα αεροδρόμια Κουμαμότο και Ναγκασάκι, ενώ περιπολικά αεροσκάφη της Ιαπωνίας θα αναπτυχθούν στο Κιτακούσου και στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη θα αναπτυχθούν στην Νάχα.

Η χρήση πολιτικών αεροδρομίων είναι ζωτικής σημασίας σε μια ένοπλη σύγκρουση με έναν ισχυρό εχθρό, όταν είναι συχνά απαραίτητο να απογειωθούν ταχέως αεροσκάφη στον αέρα και να μεταφερθούν σε άλλα αεροδρόμια πριν από επίθεση πυραύλων.

Επιπλέον, η μεταφορά προσωπικού της ιαπωνικής αυτοάμυνας και του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού θα εξασκηθεί στα λιμάνια Τομακομάι, Κουσίρο στο HΧοκάιντο.

Προγραμματίζονται επίσης ασκήσεις για την προσαγωγή μεγάλου αριθμού τραυματιών από τα απομακρυσμένα νησιά Νανσέι, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στην Ταϊβάν.

Πλωτό Νοσοκομείο θα προετοιμαστεί για τραυματίες υπό όρους στο νησί Χονσού.
Στρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσημα ότι οι ασκήσεις δεν στρέφονται εναντίον τρίτου. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η Κίνα έχει οριστεί ως ο πιθανός εχθρός για την άσκηση Keen Sword - 25.

Εξ ου και η κλίμακα και η ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Πρόσφατα, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο πέρασε από το στενό της Ταϊβάν, που χωρίζει την Κίνα από την Ταϊβάν.

Αυτή είναι μια σημαντική πολιτική χειρονομία από την πλευρά του Τόκιο, που προηγουμένως απέφευγε τέτοιες ενέργειες για να μην χαλάσει τις σχέσεις με το Πεκίνο.

Όμως τον τελευταίο καιρό, το πνεύμα των σαμουράι φαίνεται να αναβιώνει στην Ιαπωνία. Η χώρα στρατιωτικοποιεί ενεργά και καταρρίπτει με συνέπεια τις ειρηνιστικές διατάξεις του συντάγματος για τις οποίες οι Ιάπωνες ήταν περήφανοι εδώ και δεκαετίες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2022, το Τόκιο ενέκρινε τρία έγγραφα για την άμυνα και την ασφάλεια, που ορίζουν τις συνολικές στρατιωτικές δαπάνες και την κλίμακα του επανεξοπλισμού. Περιγράφουν μια σταδιακή αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ έως το 2027.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top