GuidePedia

0


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό. Η οργάνωση το επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της.

«Ο μάρτυρας Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια. Η ηγεσία της Χεζμπολάχ υπόσχεται στον ύψιστο, ιερότερο και πολυτιμότερο μάρτυρα στον δρόμο μας γεμάτο θυσίες και μάρτυρες να συνεχίσει τον τζιχάντ της στην αντιμετώπιση του εχθρού, την υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης και την υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και έντιμου λαού του», αναφέρει η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στο Ιράν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου. Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ καταδίκασε τη δολοφονία «του ανυπεράσπιστου λαού του Λιβάνου λέγοντας ότι «αποδείχθηκε η κοντόφθαλμη και ανόητη πολιτική των ηγετών του Ισραήλ».

«Οι Ισραηλινοί εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο», υποστήριξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν και πρόσθεσε: «Όλες οι αντιστασιακές δυνάμεις στην περιοχή υποστηρίζουν και στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ». Προέτρεψε επίσης όλους τους μουσουλμάνους να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και να τους υποστηρίξουν στην «αντιμετώπιση του σφετεριστικού και καταπιεστικού καθεστώτος». «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», ισχυρίστηκε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός, μετά τη δήλωση του Ισραήλ ότι τον σκότωσε χθες.

Προηγουμένως, σε ανάρτησή τους στο X, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν για τον Νασράλα ότι «δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο». «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Παράλληλα ένας άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε». Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε προηγουμένως και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι.

Το χτεσινό θρίλερ με τον Νασράλα

Σημειώνεται ότι από χθες μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση του Ισραήλ και της ίδιας της οργάνωσης για την τύχη του Νασράλα βρισκόταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ σχετικά με την τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, καθώς ο θάνατός του δεν επιβεβαιωνόταν επισήμως από τους IDF, ενώ η Χεζμπολάχ προς το παρόν υποστήριζεότι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Σύμφωνα με αναφορές, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης, Αλί Κάρτσι, καθώς και ο διοικητής της Δύναμης Κουντς στη Συρία και τον Λίβανο, Νιλ Φαρουσιάν.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι το αρχηγείο της Χεζμπολάχ που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες της διοίκησης εσωτερικού.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top