GuidePedia

0

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν με την Ουκρανία την επέκταση της γεωγραφίας των χτυπημάτων κατά της Ρωσίας

 Άπαξ και το ΝΑΤΟ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές, οι Ρώσοι μεθοδικά σχεδιάζουν ασύμμετρο χτύπημα στην Ουκρανία…
Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν με την Ουκρανία την επέκταση της γεωγραφίας των χτυπημάτων κατά της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία
Ορισμένοι αρχίζουν να εικάζουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικό και όχι στρατηγικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, καταστρέφοντας είτε κάποιο σημαντικό στρατηγικό στρατιωτικά σημείο της Ουκρανίας, είτε να πλήξουν το ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην Ουκρανία και εκπαιδεύει τον Ουκρανικό στρατό.
Ο σχεδιασμός των ρωσικών δυνάμεων αποδίδει…
Επιτέθηκαν στην κατεύθυνση Kharkiv για να αποδυναμώσουν άλλα σημεία στο Donbass, και έτσι μπορούν να προελάσουν σε όλο το μέτωπο.
Η ουκρανική διοίκηση ρίχνει δυνάμεις της ελίτ στη μάχη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το περιβόητο 414ο ξεχωριστό επίλεκτο τάγμα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κρούσης, γνωστό ως Ptahy Madyara, αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Οι Ουκρανοί πάντως (ξεκίνησαν τις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος) χρησιμοποίησαν σύστημα Himars και κατέστρεψαν ένα σύστημα αεράμυνας S-300 της Ρωσίας κοντά στο Belgorod.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επεκτείνουν την γεωγραφία των επιθέσεων κατά της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συζητήσουν με την Ουκρανία την επέκταση της γεωγραφίας των χτυπημάτων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να σοκαριστεί που ο Πρόεδρος Zelensky, αφενός, είναι ευγνώμων και, αφετέρου, συνεχίζει να προωθεί την υπόθεσή του, επομένως, θα κάνουμε τέτοιες συζητήσεις με τους Ουκρανούς».
Ο John Kirby πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να πει εάν αυτές οι συζητήσεις «θα οδηγήσουν σε πρόσθετες αλλαγές πολιτικής», διευκρινίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα «γυρίσουν την πλάτη στις ανάγκες της Ουκρανίας».
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τροποποιούν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «εξελίσσεται».
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv, αλλά διατήρησε την απαγόρευση διασυνοριακών επιδρομών με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα πυρός μεγάλου βεληνεκούς.
Όπως είπε ο John Kirby, η άδεια λειτουργεί πλέον με περιορισμούς και ισχύει για εκείνους τους στόχους εντός της Ρωσίας που, κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τον John Kirby, μιλάμε για «στρατιωτικές τοποθεσίες, θέσεις βολής, βάσεις επιμελητείας».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Rumen Radev (Πρόεδρος Βουλγαρίας): Πάμε σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, το ΝΑΤΟ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία

Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ανεξέλεγκτη λόγω της παραβίασης των κόκκινων γραμμών από τις δυτικές χώρες και το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev, σύμφωνα με την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.
«Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο κόκκινες γραμμές που περιόριζαν την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η πρώτη περιορίζει το γεωγραφικό εύρος της σύγκρουσης μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η δεύτερη κόκκινη γραμμή είναι η αποτροπή μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και «με την άδεια χρήσης δυτικών όπλων στα βάθη της Ρωσίας και αποστολή συμβούλων και εκπαιδευτών στην πρώτη γραμμή, αυτές οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη παραβιαστεί», είπε ο Rumen Radev.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα εξέφραζε τη θέση του για την κατάσταση στην Ουκρανία εάν εκπροσωπούσε τη Βουλγαρία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου.
Το ποιος ακριβώς θα εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος Rumen Radev χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον «υπαρξιακή» και σε αντίθεση με άλλες συναντήσεις. Σύμφωνα με τον Rumen Radev, η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας φέρει «ιστορική ευθύνη» στην επιλογή των αντιπροσώπων.

Η επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για μάχες με συστήματα αεράμυνας, εναντίον στόχων στη ρωσική επικράτεια που απειλούν το Kharkiv.
Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η Ουάσιγκτον έχει εξουσιοδοτήσει τη χρήση πυραυλικών συστημάτων GMLRS, HIMARS MLRS και συστημάτων πυροβολικού «στην περιοχή του Kharkiv».
Επιπλέον, ο επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι το Βερολίνο επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.
Με τη σειρά του, ο υποστράτηγος Christian Freuding, ο οποίος ηγείται του ειδικού αρχηγείου για ουκρανικά θέματα στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, παραδέχτηκε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη πάνω από ρωσικό έδαφος από τα συστήματα αεράμυνας Patriot που μεταβίβασε η Γερμανία.
Πρόσφατα, δυτικοί πολιτικοί ζητούν ολοένα και περισσότερο να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Αυτή η δήλωση έγινε, για παράδειγμα, από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και υποστηρίχθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Macron, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Lars Løkke Rasmussen δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για τον σκοπό αυτό.
Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες της συμμαχίας αντιτάχθηκαν.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιεί όπλα που λαμβάνει από τη Δύση μόνο στο έδαφός της.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó χαρακτήρισε τα σχέδια του ΝΑΤΟ τρελή ιδέα.

Biden: Η Ευρώπη ξόδεψε περισσότερα χρήματα για να «πολεμήσει τη Ρωσία» από τις ΗΠΑ

«Ξοδέψαμε πολλά για την Ουκρανία, αλλά οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν περισσότερα»
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time.
Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην Ουκρανία και πώς θα επιτευχθεί η ειρήνη, ο Biden απάντησε:
«Ειρήνη θα έχουμε αν η Ρωσία δεν καταλάβει την Ουκρανία.
Έτσι είναι ο κόσμος και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μέρος του ΝΑΤΟ.
Την ίδια σχέση έχουμε και με άλλες χώρες, τις προμηθεύουμε με όπλα ώστε να μπορούν να αμυνθούν στο μέλλον».
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου..
Τον Μάιο, ο Sergei Shoigu, ο οποίος κατείχε τότε τη θέση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, είπε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας το 2024 ξεπέρασαν τις 111 χιλιάδες άτομα, τις 21 χιλιάδες μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι κόκκινες γραμμές έχουν πλήρως παραβιαστεί - Τα όπλα του ΝΑΤΟ στοχεύουν σε ρωσικό έδαφος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές, όπως πάντα, αυξάνοντας την κλίμακα της έντασης σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπου οι Αμερικανοί εμπλέκονται σε στρατιωτικές συγκρούσεις. Η
Ουάσιγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιδείξει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα του ηλικιωμένου Biden.
Εν μέσω κάποιας πολιτικής ψυχραιμίας, δεδομένου ότι ο Biden αρνείται να συμμετάσχει στη διάσκεψη του Zelensky στην Ελβετία, οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι επέτρεψαν τα όπλα τους να χτυπήσουν σε ρωσικό έδαφος.
Οι δουλοπρεπείς «εταίροι» στην Ευρώπη θέλοντας και μη επιλέγουν τη νέα τάση.
H Ρωσία αξιολογεί τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τη χρήση δυτικών όπλων εκτός της ζώνης σύγκρουσης εντελώς ξεκάθαρα, αποκαλώντας τις χώρες του ΝΑΤΟ συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, εν μέρει επειδή η χρήση ξένων όπλων απαιτεί τη συμμετοχή του στρατού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Όλες οι δηλώσεις που προέρχονται από δυτικούς αξιωματούχους έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.
Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ επιτίθενται εδώ και καιρό στα ρωσικά μετόπισθεν με δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, εκτοξευτών πυροβολικού, καθώς και HIMARS MLRS και Patriot SAMS, που είναι το κύριο θέμα της φασαρίας στα μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο 2024, ένα σύστημα αεράμυνας Patriot κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε ρωσικό έδαφος.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top