GuidePedia

0


Christian Freuding (Γερμανός υποστράτηγος): Η Γερμανία έδωσε πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει σε ρωσικό έδαφος και με Patriot

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν πάρει μια επικίνδυνη απόφαση, κλιμακώνουν επικίνδυνα απέναντι στην Ρωσία, που προειδοποιεί ότι εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα.
Η Ουκρανία μπορεί να χτυπάει στόχους στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα - αυτό είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη…
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έδωσε το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το σύστημα Patriot, ώστε να αμυνθεί απέναντι στα ρωσικά αεροπλάνα, που ρίχνουν συστημαστικά βόμβες ολίσθησης…
Οι Ουκρανοί στρατηγοί πάντως προειδοποιούν ότι η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων είναι χείριστη.
Το ίδιο υποστηρίζει και η Washington Post, οι νέοι Ουκρανοί στρατιώτες… είναι ανεκπαίδευτοι
Οι πιο ικανοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ είναι δυσαρεστημένοι που η Δύση δεν έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική δράσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson….
Ο πρώην πράκτορας της CIA, Larry Johnson, τόνισε ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κίεβο, την Οδησσό και τον Mykolaev.
Στο μέτωπο, ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε 5 με 6 κατευθύνσεις, στην ανατολική και νότια Ουκρανία…

John Kirby (Λευκός Οίκος): Ο Biden κατανοεί όλες τις συνέπειες των επιδρομών των Ουκρανών βαθιά στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κατανοεί όλες τις συνέπειες της απόφασής του να επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby σε συνέντευξή του στο ABC News.
«Ο Πρόεδρος εξέτασε τις συζητήσεις της διυπηρεσιακής ομάδας, βεβαιώθηκε ότι κατανοούσε τις πλήρεις συνέπειες του αιτήματος και στη συνέχεια το ενέκρινε», είπε ο αξιωματούχος της διοίκησης.
Διευκρίνισε ότι πλέον η άδεια ισχύει με περιορισμούς και ισχύει για εκείνους τους στόχους εντός της Ρωσίας που, κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την περιοχή του Kharkiv.
Οι Ουκρανοί έχουν ζητήσει περιορισμένη άδεια για τη χρήση όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ ενάντια σε επικείμενες απειλές πέρα από τα σύνορα. Μιλάμε για στρατιωτικές τοποθεσίες, θέσεις βολής, βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης» πρόσθεσε ο John Kirby.
Ένας εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, είπε ότι ο Biden εξουσιοδότησε την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη ρωσική επικράτεια που απειλούν το Kharkiv.
Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η Ουάσιγκτον έχει εγκρίνει τη χρήση πυραυλικών συστημάτων GMLRS, HIMARS MLRS και συστημάτων πυροβολικού «στην περιοχή του Kharkiv».

Η επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ

Πρόσφατα, δυτικοί πολιτικοί ζητούν ολοένα και περισσότερο να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Αυτή η δήλωση έγινε, για παράδειγμα, από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Αυτή η θέση υποστηρίχθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Lars Løkke Rasmussen είπε ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για το σκοπό αυτό.
Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες της συμμαχίας αντιτάχθηκαν.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani, η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιεί όπλα που λαμβάνει από τη Δύση μόνο στο έδαφός της.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó χαρακτήρισε τα σχέδια του ΝΑΤΟ τρελή ιδέα.
Ο Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» στο ρωσικό έδαφος.

Christian Freuding (Γερμανός υποστράτηγος): Η Γερμανία έδωσε πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει σε ρωσικό έδαφος και με Patriot

Η Γερμανία επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το Patriot κατά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας
Ο Γερμανός υποστράτηγος Christian Freuding, ο οποίος διευθύνει το ειδικό αρχηγείο για την Ουκρανία στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, παραδέχτηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ARD ότι το Κίεβο θα καταρρίψει ρωσικά αεροπλάνα πάνω από το ρωσικό έδαφος από τα συστήματα αεράμυνας Patriot που μεταβίβασε το Βερολίνο.
«Είναι πολύ πιθανό ότι τα συστήματα Patriot θα χρησιμοποιηθούν τώρα και στην περιοχή του Kharkiv και πάνω από τη Ρωσία.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ζητήστε να συμμορφωθεί», είπε ο στρατηγός.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου ότι η Γερμανία αποφάσισε να μεταφέρει όπλα στο Κίεβο έως τα μέσα Απριλίου.
Όπως έγραψε η Bild, επικαλούμενη πηγές της, ο ουκρανικός στρατός τουλάχιστον μία φορά χρησιμοποίησε χωρίς άδεια ένα από τα συστήματα αεράμυνας που προμήθευσε η Γερμανία για να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Wolfgang Büchnerε επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι το Βερολίνο επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.
Τόνισε ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν γίνεται μέρος της σύγκρουσης.
Μια μέρα νωρίτερα, στις 30 Μαΐου, οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας συμφώνησαν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα της Δύσης για να αποκρούσει επιθέσεις στην περιοχή του Kharkiv.
Τα όπλα που προμηθεύει η Γερμανία μπορεί να περιλαμβάνουν το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Panzerhaubitze 2000 και το σύστημα MARS-II MLRS.
Ο Boris Pistorius τόνισε ότι αυτή η απόφαση περιλαμβάνει «όλα» τα γερμανικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top