GuidePedia

0

Για την CIA η επόμενη πρόταση ειρήνης του Putin θα περιλαμβάνει την άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας… και αυτό θα συμβεί νομοτελειακά… η Ρωσία βρίσκεται σε μονόδρομο νίκης…

 Ενώ το ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας καταρρέει και το σύστημα πλέον δεν λειτουργεί… οι ΗΠΑ ξεκάθαρα συντηρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο απελπισμένος Biden εκτιμάει ότι έτσι θα κερδίσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Ωστόσο η κατάσταση στην Ουκρανία εξελίσσεται σε κόλαση και θα μετατραπεί σε κόλαση προσεχώς αφού οι ρώσοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το τελικό χτύπημα…
Ο Ουκρανικός στρατός αλέθεται και η βίαιη κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι 500.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί ή ακρωτηριαστεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως, 1900 έχουν σκοτωθεί μόνο το τελευταίο 24ωρο!
Για την CIA η επόμενη πρόταση ειρήνης του Putin θα περιλαμβάνει την άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας… και αυτό θα συμβεί νομοτελειακά… η Ρωσία βρίσκεται σε μονόδρομο νίκης…
Εάν αξιολογηθεί η προέλαση των Ρωσικών στρατευμάτων εξάγεται το εξής συμπέρασμα ότι οι πόλεις Siversk, Toretsk, Chasiv Yar είναι άμεσοι στόχοι…
Το Donbass νομοτελειακά θα πέσει στα χέρια των Ρώσων αυτό είναι δεδομένο…
Οι φήμες ξανά οργιάζουν ο Ruslan Khomchak θα μπορούσε να γίνει ο νέος γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντί του Alexander Syrsky...

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Το ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας καταρρέει όπως και το ΝΑΤΟ

Το «ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας» καταρρέει και «τα σχέδια για ασφάλεια και ευημερία στην Ευρώπη δεν λειτουργούν» εις βάρος των άλλων… υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin.
Ο πολυπολικός κόσμος αποτελεί μια ξεκάθαρα εφικτή εναλλακτική λύση απέναντι στο ΝΑΤΟ το οποίο κλυδωνίζεται.

Jake Sullivan (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στον Sumy για να χτυπήσει Ρώσους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο ρωσικό έδαφος στα σύνορα με την περιοχή Sumy στην Βόρεια Ουκρανία δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
«Η εξουσιοδότηση χρήσης αμερικανικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος εκτείνεται οπουδήποτε οι ρωσικές δυνάμεις περνούν τα σύνορα από τη ρωσική πλευρά προς την ουκρανική πλευρά για να προσπαθήσουν να καταλάβουν επιπλέον ουκρανικό έδαφος».
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η εξουσιοδότηση της Ουάσιγκτον ισχύει για ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την περιοχή Sumy, ο Sullivan απάντησε ότι οι ΗΠΑ έχουν δει «διερευνητικές κινήσεις» από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή.
«Θα ισχύει η διάταξη και εκεί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον.
Ο Jake Sullivan επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις με πυροβολικό, με άλλα πυρομαχικά επίγειας βάσης».
Ο αξιωματούχος είπε ότι η Ουκρανία «μπορεί να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να απομακρύνει τα ρωσικά αεροπλάνα από τον ουρανό, ακόμα κι αν αυτά τα ρωσικά αεροπλάνα βρίσκονται στον ρωσικό εναέριο χώρο, αν πρόκειται να πυροβολήσουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο»
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 28 Μαΐου ότι η επιλογή των στόχων και οι εντολές πτήσης για σύγχρονα συστήματα κρούσης γίνονται εξ αποστάσεως ή αυτόματα, «χωρίς την παρουσία Ουκρανών στρατιωτικών».
Αυτό το κάνουν αυτοί που κατασκευάζουν και προμηθεύουν αυτά τα συστήματα κρούσης στην Ουκρανία, επεσήμανε.
Ο Putin προειδοποίησε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουν με τι παίζουν».
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev τόνισε στις 31 Μαΐου ότι όλα τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παραδίδονται στην Ουκρανία «ελέγχονται άμεσα από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ» και ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσχημα για αντίποινα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ φταίνε για τα δεινά της Ουκρανίας – Εξελίσσεται σε κόλαση

Η πολιτική της Ουάσιγκτον να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία οδήγησε τη χώρα αυτή σε μια καταστροφική κατάσταση, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Οι Ουκρανοί ζουν στην κόλαση που τους έχει δημιουργήσει η πολιτική τάξη της Ουάσιγκτον».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, η άρνηση του Κιέβου να επιλύσει πολιτικά τη σύγκρουση υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών ως βασικού συμμάχου προκαλεί δημογραφική κρίση στη χώρα και καταστροφή στον στρατό.
«Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός βασίζεται σε εκείνους τους άνδρες που ο στρατός και η αστυνομία μπορούν να αναγκάσουν να φορέσουν στολή και να τους στείλουν στο μέτωπο, οι οποίοι αλέθονται εμπρός στην ρωσική επίθεση», εξήγησε ο Douglas McGregor
Ο νόμος για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν τα στοιχεία τους στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος.

Jason Beardsley (Στρατιωτικός ειδικός ΗΠΑ): Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ψέματα για την επάρκεια των Ουκρανών στρατιωτών

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ψέματα στις δημόσιες δηλώσεις τους σχετικά με την επαρκή εκπαίδευση και ανωτερότητα του ουκρανικού στρατού, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο στρατιωτικός ειδικός Jason Beardsley.
Όπως είπε ο πρώην στρατιωτικός Jason Beardsley, έχει γνωστούς στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και, σύμφωνα με τους οποίους, αυτή η εκπαίδευση αφήνει πολλά περιθώρια.
«Μερικές φορές ρίχνουν στρατιώτες εκεί στην πρώτη γραμμή μετά από τρεις ημέρες, τρεις εβδομάδες, το πολύ ένα μήνα εκπαίδευσης», είπε ο Jason Beardsley.
Όπως σημειώνει ο εμπειρογνώμονας, ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν αρκεί για να προετοιμάσει έναν στρατό με υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, να ασκήσει διοίκηση και έλεγχο και να συντονίσει επιθετικές ενέργειες συνδυασμένων όπλων μεγάλης κλίμακας.
«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα», παραδέχτηκε ο Jason Beardsley.
Αυτή η κατάσταση έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του αρχηγού του Πενταγώνου και του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι ο ουκρανικός στρατός λαμβάνει επαρκή εκπαίδευση και είναι ικανός να αντισταθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ο πρώην στρατιωτικός.
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ηθικά αποστασιοποιημένοι από την πραγματική ταλαιπωρία, γιατί αυτή η ταλαιπωρία πέφτει στους ώμους του ουκρανικού λαού, όχι των Αμερικανών και έτσι σχεδιάζουν να ξεφύγουν από αυτό», κατέληξε ο Beardsley.

Ακατάσχετη αιμορραγία για την Ουκρανία: Έχασε 1900 στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην τακτική του ενημέρωση για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, πως κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του τελευταίου 24ώρου, 1895 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προωθήθηκαν σε πιο πλεονεκτική θέση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν
- 560 στρατιωτικούς σε συγκρούσεις με τη ρωσική νότια ομάδα δυνάμεων Yug (Νότος) τις τελευταίες 24 ώρες, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, ένα αμερικανικής κατασκευής θωρακισμένο όχημα μάχης Humvee και πέντε φορτηγά», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Επίσης, η Ουκρανία έχασε...
- 355 στρατιώτες, σε πέντε αντεπιθέσεις από την ρωσική κεντρική ομάδα,
- 120 στρατιώτες σε μάχες με την ανατολική ομάδα των ρωσικών δυνάμεων,
- 450 στρατιώτες από την ρωσική δυτική ομάδα σε δύο αντεπιθέσεις και
- 300 στρατιώτες στις μάχες με τη βόρεια ομάδα.

Larry Johnson (πρώην CIA): Το επόμενο στάδιο της σύγκρουσης θα είναι η άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας

Στο επόμενο στάδιο της σύγκρουσης, η Ουκρανία μπορεί να απαιτηθεί να παραδεχτεί την ήττα της και να παραδοθεί άνευ όρων, τόνισε ο Larry Johnson πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Το επόμενο στάδιο όταν επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις θα είναι πιθανώς η επιλογή της άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας, ναι, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που φοβάμαι εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα, το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε ευνοϊκούς όρους τον Μάρτιο του 2022.
Τώρα η κατάστασή τους θα χειροτερέψει, εξήγησε ο Larry Johnson.
Δεν απέκλεισε ότι στο επόμενο στάδιο θα μιλήσουμε για απώλεια του ουκρανικού ελέγχου στην Οδησσό και το Κίεβο.
«Θα μπορούσαν να το συζητήσουν αυτό, ξέρετε, θα μπορούσε να είχε συμφωνηθεί, ήταν στην ημερήσια διάταξη, τώρα δεν θα συζητηθεί, το εγγυώμαι», κατέληξε ο Larry Johnson.

SVR (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Οι Αμερικάνοι τελειώνουν… τον Zelensky

Η Ουάσιγκτον θα κλείσει σύντομα το «έργο Zelensky» καθώς έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του, ενώ ο πλέον κατάλληλος – για τους Αμερικάνους - για να τον διαδεχθεί στο προεδρικό αξίωμα εκτιμάται πως είναι ο Valery Zaluzhny, ο πρώην επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που αντικαταστάθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Alexander Syrsky.
Αυτό υποστηρίζει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία επισημαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι υστερικές δηλώσεις του Zelensky για την πρόθεση του να γονατίσει τη Ρωσία ακούγονται ιδιαίτερα κωμικές».
«Το να περιφέρεται στις δυτικές πρωτεύουσες, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση μιας έντονης δραστηριότητας που με κάποιο τρόπο δικαιολογεί τον σφετερισμό της εξουσίας.
Ωστόσο, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ο Λευκός Οίκος θα κλείσει σύντομα το «project Zelensky» υποστηρίζει η SVR, η οποία τονίζει ότι ο πλέον κατάλληλος για να διαδεχθεί τον Zelensky είναι – κατά τους Αμερικάνους – ο πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny.
«Η Ουάσιγκτον θεωρεί τον πρώην αρχηγό του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τον καταλληλότερο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, οι εξουσίες του οποίου έληξαν τον Μάιο» επισημαίνει η SVR.
«Έχοντας εξαντλήσει αυτή τη «χρησιμότητα» του Zelensky και συνειδητοποιώντας τη ματαιότητα των ελπίδων για μια «στρατηγική ήττα της Ρωσίας», ο Λευκός Οίκος, χωρίς δισταγμό, θα τον πετάξει στο σκουπιδότοπο της ιστορίας και θα τον αντικαταστήσει με έναν από τους Ουκρανούς πολιτικούς που θα να είναι αποδεκτός για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
Ο καταλληλότερος υποψήφιος στην Ουάσιγκτον είναι ο πρώην αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny» επισημαίνει η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι οι προεδρικές εξουσίες του Zelensky έληξαν επίσημα μετά τις 20 Μαΐου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου

 
Top